"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 520
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 1 020

[/quote]
  Канили сме ги веднъж, но не на празник, а просто на гости само тях - направиха ми лошо впечатление с това, че говореха по телефоните си през голяма част от времето, което за мен е проява на пренебрежение определено.                                                                                                                                                                         
И ние имаме едни такива,с разликата,че се пишат приятели.Все искаха ние да ходим у тях.И редовно като отидехме,мъжа си седеше с лаптопа в себе си.Вече спряхме да ги каним и да ходим също.
А един път ми се случи(то не е съвсем по темата за гости),щях да ходя до друг град с едни не толкова близки приятели.Понеже не живеем на близо,се разбрахме аз да отида с автобуса до тях,като тя изрично ми каза да отида поне половин час по рано,за да пием кафе.И така,отивам около 20-25 минути по рано,звъня отдолу на звънеца и тя казва-изчакай да се приготвим и слизаме ShockedБеше зимата,стуууд,вятър.Чаках сигурно около 20 минути,че ако не и повече.Скоро се обаждаха да ни кажат да минем да пием кафе,не мисля да ходим.

# 1 021
Поканата не беше за конкретно място и за конкретен час

Това уточнение променя ситуацията.Така не се канят гости.Грешката е в него

И аз веднъж допуснах такава грешка. Първо поканих хората, след това уточних къде и кога .. и съм пропуснала да информирам един приятел. МНого ми е тъпо като се сетя.
Е за разлика от въпросните съседи не се мисля за повече от другите, а че съм адски разсеяна.

# 1 022
  • Страната на приказките
Нас са ни канили на гости "по улиците".  #Crazy Ние канехме едно познато семейство и те в желанието си да ни върнат жеста (не сме го искали и не сме го очаквали), ама у тях не било удобно, пък било тясно, пък не знам си какво си, ни разхождаха по улиците до припадък.  ooooh! Няколко пъти.Crazy Сега не ме питайте защо сме се съгласявали, нямам смислен отговор  newsm78

# 1 023
Г-ца  Маймунска, все още има какво да ни изненада !
В неделя имах гости и за пореден път си казвам,
че не бива да бъде за обяд ,а да ги каня на вечеря.
Обядът продължи от 13 до 18.30 ч. !
Грешката е моя съобразявайки се с тях,но повече в неделя и на обяд - НЕ !

# 1 024
Нас са ни канили на гости "по улиците".  #Crazy Ние канехме едно познато семейство и те в желанието си да ни върнат жеста (не сме го искали и не сме го очаквали), ама у тях не било удобно, пък било тясно, пък не знам си какво си, ни разхождаха по улиците до припадък.  ooooh! Няколко пъти.Crazy Сега не ме питайте защо сме се съгласявали, нямам смислен отговор  newsm78
Как така...на улицата? Как звучеше поканата - да се поразходим малко ли? Това за мен не е покана за гостуване. Поне на едно кафе в някое по-непретенциозно кафене можеше да ви поканят

# 1 025

4-5 часа за мен е съвсем нормално гости.  Rolling Eyes

# 1 026

Ако е от 19ч до 23-24ч ми изглежда приемливо.
Но ако е от 13ч до 18ч ми се вижда много.

Може би заради усещането, че обяд е нещо по-кратко от вечеря.

# 1 027
Къде по-приемливо е в 18ч да почистя, отколкото в 24 да се наложи. В 18 няма вероятност да ми се доспи - в 24 определено умората ще си каже думата. Въобще вечерното гости има съвсем друго звучене за мен... Wink

# 1 028
А ако сте поканили гостите да дойдат към 2,а те се сетят да дойдат към 7?Последния път когато се обадих на приятелката си да дойдат-звъннах им към 1 часа,и тя каза че ще дойдат към 2-2.30.В 6 вечерта ми звъни дали сме вкъщи,че щели да дойдат.Не беше нещо специално,просто на кафе,но много се подразних,понеже на другия ден трябваше да ставам рано и исках вечерта просто да си почивам.И това го правят почти всеки път-в неделя да ми се изтупат вечерта.Ами нямам нищо напротив да дойдат,но през деня.А те се разхождат напред назад,вечер им става скучно и хоп-я да ходим някъде на гости.
Веднъж дори мъжа ми толкова се ядоса,понеже тя звънна в 8 вечерта,да минели,понеже "детето подивяло в тях".Това означава да дойдат най-рано 8.30 и да ми седят до към 11.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 11:24 от online:)

# 1 029
А ако сте поканили гостите да дойдат към 2,а те се сетят да дойдат към 7?Последния път когато се обадих на приятелката си да дойдат-звъннах им към 1 часа,и тя каза че ще дойдат към 2-2.30.В 6 вечерта ми звъни дали сме вкъщи,че щели да дойдат.Не беше нещо специално,просто на кафе,но много се подразних,понеже на другия ден трябваше да ставам рано и исках вечерта просто да си почивам.И това го правят почти всеки път-в неделя да ми се изтупат вечерта.Ами нямам нищо напротив да дойдат,но през деня.А те се разхождат напред назад,вечер им става скучно и хоп-я да ходим някъде на гости.
О, да и това ми се е случвало.

Аз пък имам роднини, които се правят на болни, когато ги поканим на рожден ден, за да не купуват подарък Wink. Хитро. След няколко дена идват "все пак да ни уважат".

# 1 030
Всеки си има планове, казваш, че не сте вкъщи, какво толкова...Понякога като чета си мисля, че отдавате внимание прекалено много на чуждите начини и избори...просто подминавате и това е, с едно на ум  Wink

# 1 031
 LaughingКато каза за роднини,се сетих за една случка-моя позната отива в съседите си по обед,но не знае че детето им им рожден ден.Влиза тя,и от дума на дума бабата казва че имат рожденничка.На нея и става неудобно,и казва че не е знаела и че няма подарък.А бабата(тя е малада)-ее,нищо де,ние и другата седмица сме тук JoyНе са я почерпили с абсолютно нищо(не,че са длъжни),но иначе подчертават,че подарък може и другата седмица.

# 1 032

За мен не е !

# 1 033

Почерпката как беше - носеха кутии със салата, мезе, десерт? Или избираха подходящи на място - ей тук ще вземем по една салата на крак, след 2 км - по един дюнер за основно?

# 1 034

За мен не е !
И за мен не е . Обикновено парти/вечеря/обяд са в рамките на 2 часа и половина и това е . Всеки си цени времето и за почивка ,и за гости и за задачи около обеди/вечери/детски партита и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт