"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 544
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 1 005
Не бих поканила хора навън , без да съм сигурна , че знаят къде ги каня .
Как така ще търсят в Гугъл ?

# 1 006
А, това последното ми напомня за следната случка. Кани ни на рожден ден наш познат - не много близък, но все пак - на юбилей в заведение. Ние не знаем къде е заведението и очакваме в заветния ден да ни каже или позвъни къде все пак ще е събитието. Купуваме както си е редно подарък и чакаме. В интерес на истината не ни се щеше много да присъстваме, но нямаше как да откажем. Чакаме, чакаме....никой - целия ден. На другия ден обаче - внимание! Същият този господин ни пита най-небрежно: Защо не дойдохте вчера??? Е, тука направо онемях, смотолевих нещо, че ни е изникнал ангажимент, но още не мога да разбера как е възможно да има такива хора  newsm78

На мен ми е по-странна вашата реакция- не знаете къде е заведението, но и не питате?
Вероятно поне името на заведението е посочено, щом имате покана, не би било неудобно вие да се обадите за уточняване .

Аз затова харесвам писмените покани за детските рождени дни- дата, час, адрес на детския клуб, телефон.И да има забравяне и объркване- пише си всичко.

# 1 007
Нещо май не сте ме разбрали, или пък аз не съм била ясна. Въпросният човек ни е съсед - живеем врата до врата. Поканата не беше за конкретно място и за конкретен час и аз очаквах той да уточни къде и кога ще е или пък най-малкото да звънне като тръгват. Да се обадя да питам и да се натискам за тържеството не е по вкуса ми - не съм примирала да присъствам, по-скоро от немай къде приехме. Както и не съм си скъсала ризата от мъка по това, че той ни е забравил или де да знам какво се е случило. И не мога да разбера някои от вас - каните си гости и
и се отнасяте с такава досада, сякаш го правите по задължение, че и муньовци наричате тези, които каните.... newsm78 ми не то правете просто!

# 1 008
  • София
Е, аз съм уцелила верния отговор явно Wink, че не е било упоменато заведението. Ами тъпо е, да, и на мен би ми било неудобно да подпитвам после за къде се отнася поканата...

# 1 009
Мисля,че в тази ситуация има недоразумение .
Юбилярът около организацията е изключил,че точно на съседите си не е
уточнил заведението, а съседите - от неудобство не са попитали.
Случват се подобни неща ,за съжаление остава неприятното чувство.

# 1 010
  • София
В интерес на истината не ни се щеше много да присъстваме, но нямаше как да откажем.

Точно тръгнах да пиша, че сигурно сте си търсили оправдание да не отидете, но щом той не е уточнил... а и ви е съсед на всичкото отгоре... Странно.

# 1 011
  • Пловдив
Поканата не беше за конкретно място и за конкретен час

Това уточнение променя ситуацията.Така не се канят гости.Грешката е в него

# 1 012
Аз за да отида някъде на гости трябва много ясно и конкретно да бъда поканена. Такива подмятания като"минете някой ден да се видим" или пък "елате еди кога си на рожден ден", ама неуточнено къде и кога въобще не са ми достатъчни. По тази причина ненавиждам неканени гости - самата аз никога не бих се натресла непоканена. И да - не ми се ходеше, но щях да отида, ако чисто и просто беше конкретизирал мястото, защото иначе щеше да е нелюбезно. Но наистина да подпитвам и да се натискам за чудното събитие няма как да стане. Мисля че от елементарна любезност можеше да уточни и ресторантът и часът още при поканата или малко след това. Просто има такива хора, които гледат собственото си удобство, обръщат внимание само на важните според тях неща и тяхното семейство е такова. Затова не са ми близки и приех поканата само от любезност.

# 1 013
Наистина може да е недоразумение- той казва- Заповядайте на рождения ми ден,но забравя да сподели името на заведението.

Гостите от своя страна се чувстват неудобно да доуточнят.

Не ми се вярва някой да кани някого на заведение, а умишлено да не му съобщи мястото.

И все пак, ако някой ми отправи покана "Заповядай на рождения ми ден на ...дата", не би ми било неудобно да попитам- "Къде", може човекът в суматохата да пропуска нещо.

Ако ми каже- "Ще празнувам  рождения си ден и ще ви поканя допълнително, но си затрае", да, тогава поканата не е отправена сериозно.

Аз също не приемам покани от типа- "Минете някой ден да се видим"."Що не дойдете някоя вечер", и т.н.

# 1 014
Нещо май не сте ме разбрали, или пък аз не съм била ясна. Въпросният човек ни е съсед - живеем врата до врата. Поканата не беше за конкретно място и за конкретен час и аз очаквах той да уточни къде и кога ще е или пък най-малкото да звънне като тръгват. Да се обадя да питам и да се натискам за тържеството не е по вкуса ми - не съм примирала да присъствам, по-скоро от немай къде приехме. Както и не съм си скъсала ризата от мъка по това, че той ни е забравил или де да знам какво се е случило. И не мога да разбера някои от вас - каните си гости и
и се отнасяте с такава досада, сякаш го правите по задължение, че и муньовци наричате тези, които каните.... newsm78 ми не то правете просто!

Не беше ясна и се разбра точно обратното Peace Сега като изясни - извинявам ти се, разбира се, че е муньовщина - но вече негова. Разбира се, че ако си поканил, но недоизяснил, грижата да се обадиш доуточняващо си е само твоя. Аз тълкувах ситуацията, както разбрах - а именно, че ви е казал заведението, но вие не сте го знаели и до последно сте чакали да звънне да види аджеба знаете ли адреса. Затова реагирах така, за мен подобни очаквания са абсурдни. Но всичко дойде от неразбирането ми за ситуацията  Wink Peace

# 1 015
Аз за да отида някъде на гости трябва много ясно и конкретно да бъда поканена. Такива подмятания като"минете някой ден да се видим" или пък "елате еди кога си на рожден ден", ама неуточнено къде и кога въобще не са ми достатъчни. По тази причина ненавиждам неканени гости - самата аз никога не бих се натресла непоканена. И да - не ми се ходеше, но щях да отида, ако чисто и просто беше конкретизирал мястото, защото иначе щеше да е нелюбезно. Но наистина да подпитвам и да се натискам за чудното събитие няма как да стане. Мисля че от елементарна любезност можеше да уточни и ресторантът и часът още при поканата или малко след това. Просто има такива хора, които гледат собственото си удобство, обръщат внимание само на важните според тях неща и тяхното семейство е такова. Затова не са ми близки и приех поканата само от любезност.
Ти ги познаваш много добре,като съседи,разбира се,че си права,но
си мисля - как биха се чувствали срещайки се всеки ден с вас ?
Или са "оперирани" от непукизъм ? Вие канили ли сте ги на ваш празник ?

# 1 016
Ти ги познаваш много добре,като съседи,разбира се,че си права,но
си мисля - как биха се чувствали срещайки се всеки ден с вас ?
Или са "оперирани" от непукизъм ? Вие канили ли сте ги на ваш празник ?
Много точно - "оперирани от непукизъм" с представата, че са нещо повече от другите, поне от нас де.....жената редовно не ме поздравява, всъщност отговаря на поздрава ми, когато си реши. Канили сме ги веднъж, но не на празник, а просто на гости само тях - направиха ми лошо впечатление с това, че говореха по телефоните си през голяма част от времето, което за мен е проява на пренебрежение определено. Темата за разговор се въртеше около техни познати - силни на деня.Не бих искала сега да ги обсъждам в подробности, но не ги харесвам, а явно е и взаимно. Написах това не защото съм супер засегната от случката, а по-скоро да се разбере, че сме много различни със своето светоусещане и чувството за собствена значимост явно. Аз не бих постъпила никога така. На семейни празници никога не съм ги канила и не смятам да го правя.

# 1 017
Значи се е получило чудесно щом така и така са ви неприятни .

# 1 018
Малко неловко се получи, поне за нас, но нищо страшно не е станало наистина  Simple Smile

# 1 019
Важното е да си наясно,както и да определиш поведението си.
Отдавна  разбрах,че гостувания по съседски,както беше при родителите ми -
при нас няма как да се получи. Със съседите сме на "Здравей" и с това
се изчерпва контактът.

Общи условия

Активация на акаунт