"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 582
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Е, да, наглеждаш, колко отнема да хвърлиш едно око? Или да ги обърнеш?  Crazy Аз съм бърза, пък и казах - обичам да готвя за любими хора. Автоматизирала съм процеса, готвя всеки ден. И казах - не каня (вече) хора, за които не бих го направила с удоволствие.

# 166
Само че твоите гости,  shammi, които са у вас почти ежедневно, едва ли са ти така неблизки както за мен семейства, които виждам за трети път и, които е нелепо да поканя в артистично разбутанката си къща, на нещо сделано набързо или на готова храна от топлата витрина на някоя верига.

Никъде не видях в темата да пише, че става въпрос за гости, които виждам трети път или някакви луксозни гости,  - всеки си знае с какви хора се вижда и се събира. Аз първо обясних, че в къщи идват хора редовно почти всеки ден, от които не се притеснявам, много често дори се е случвало да се прибирам с гостите и тогава приготвяме нещата заедно.
Общо взето ми е кеф, че гостите са ми не толкова претенциозни като ви слушам  Whistling

# 167
Е, да, наглеждаш, колко отнема да хвърлиш едно око? Или да ги обърнеш?  Crazy Аз съм бърза, пък и казах - обичам да готвя за любими хора. Автоматизирала съм процеса, готвя всеки ден. И казах - не каня (вече) хора, за които не бих го направила с удоволствие.

Клеми - и аз каня само приятни хора, с удоволствие приготвям за повода, но не го правя често, точно защото си иска повечко подготовка. Като добавим и средствата - за мен кризата си е факт, като добавим и това, че някак всеки се е посвил в себе си, плюс детето, покрай което се тича доста...и така.
Не са ми претенциозни гостите, по-скоро аз обичам добре да се представям, това също не е маловажно. Пък и с едно пиле и салата - няма как да се нахранят 4-5 човека плюс децата. Добавям и сега още нещо - за децата често се налага отделно нещичко да приготвя.

# 168
  • София
Финансовия фактор го отчитам, поради него и ние сме свили И това перо.  Peace Но към зададената тема -  в заведение излиза повече, така че...

# 169
Най-лесен и приятен вариант е гости на кафе. Врътнеш един кекс или тортичка, нещо соленко и готово.

Но гости на вечеря.. И аз готвя всеки ден и съм бърза в кухнята. Но и за най-непретенциозните хора бих се постарала да има 2-3 салатки, разни засукани мезенца, осново ядене и десерт. Е, това вече не влиза в половин час.

# 170
Не знам може да са претенциозни, но не идват  да се нахранят, за да трябва аз да съм като фаст фуд. Всеки се старае да направи нещо по-интересно. Иначе можем да си поръчаме пици.

# 171
...
П.П. Човече - ма ти 3 часа приготвяш за гости - че по-бавна излезе от мен накрая  #Crazy

Че то това някакво съревнование ли е  Laughing в това време съм включила и къпане, и обличане, и месене, и всичко. Когато нямаме време и без питка минаваме, така времето се скъсява почти на половина.

При печене на месо и питка не отваряме фурната, нито обръщаме, нито добавяме нещо.

И все пак - ако на човек му е приятно, и от сутринта може да започне да върти специалитети, ако не е или не обича гости, и 30 мин. ще му се сторят цяла вечност.

...Но към зададената тема -  в заведение излиза повече, така че...

Именно  Peace

# 172
Не знам може да са претенциозни, но не идват  да се нахранят, за да трябва аз да съм като фаст фуд. Всеки се старае да направи нещо по-интересно. Иначе можем да си поръчаме пици.

Естествено хората идват защото им е приятно да се видите. Преди и аз се стягах когато някой ще идва и се стараех да правя много и засукани неща, но когато осъзнах, че това ги притеснява (а ги притеснява защото повечето хора когато идеш в тях се стараят да отговорят на твоя стандарт и вкус), а и всъщност не са дошли да ме оценяват като домакиня и да следят всеки път менюто дали е различно, спрях да се шашкам.
 Когато спрем да се притесняваме и да избиваме комплекси нещата се подреждат и нито ние нито хората, които идват се притесняват Peace

# 173
  • София
Изобщо не съм съгласна, че в заведение излиза повече. Много зависи от типа на заведението, а и там все пак всеки си поема своите разходи.

Най-обичам да ми идват близки приятелки или една моя приятелка с нейното детенце. Солети и сокчета за децата и кекс за всички, и готово. Децата си играят колкото искат, аз и приятелката ми сладко си лафим. На това му казвам неангажиращо гости. 

# 174
...а и там все пак всеки си поема своите разходи.

Прочети пак въпроса в първия пост  Simple Smile

# 175
Изобщо не съм съгласна, че в заведение излиза повече. Много зависи от типа на заведението, а и там все пак всеки си поема своите разходи.
Ставаше дума за заведение, в което ти каниш и съответно плащаш, а всеки си поръчва каквото му душа иска.

# 176
  • София
Ама то в първия пост е много смешно написано. Няма понятие "каним ви на гости, но не вкъщи".  Peace Просто не е правилно. Друго е "Каним ви на почерпка в заведение".

# 177
Когато спрем да се притесняваме и да избиваме комплекси нещата се подреждат и нито ние нито хората, които идват се притесняват Peace

Тук изобщи не позна, не се притеснявам, приятно ми е да направя нещо различно и интересно, да украся масата. Иначе можем да отидем в ресторант или да поръчаме храна.  На мен подреждането на салатата ми е повече от 10 мин.

# 178

Именно. А това ежедневно гостуване от типа "Днес ме у Петрови, утре у Иванови, в петък при Георгиеви", с наченки на комунално съжителство, не са ми по вкуса и не го наричам гостуване. Гледам, около мен доста хора го практикуват, сякаш се чудят какво да правят сами у дома си вечер. Изобщо остават ли насаме?
То само да прегледам писаното в училище и какво има за домашно голямото ми отнема половин час.... Но, да, всеки си знае.

Ама то в първия пост е много смешно написано. Няма понятие "каним ви на гости, но не вкъщи".  Peace Просто не е правилно. Друго е "Каним ви на почерпка в заведение".

Абе, то и аз силно вярвах, че няма хора, които да не вдяват от ирония, но не би!

# 179

Тук изобщи не позна, не се притеснявам, приятно ми е да направя нещо различно и интересно, да украся масата. Иначе можем да отидем в ресторант или да поръчаме храна.  На мен подреждането на салатата ми е повече от 10 мин.

Уф не говорех за теб персонално, а принципно Hug
И ти, както и аз можем да не се притесняваме, но тези, които посрещаш в много случаи се притесняват, че не могат да отговорят със същото. Сега разбра ли ме? Peace

Общи условия

Активация на акаунт