"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 594
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Дано да се откаже на принципа- по-умният отстъпва!

# 196
  • Пловдив
Eeee,какво я направихте Човечето?

Човече Hug

# 197
  • на брега на морето
А неканените/самопоканващи се гости са ми странни и смешни,/ не съм била от нея страна /  - звънваш на вратата и се самопоканваш Mr. Green, без да те е грижа за домакът/те/ удобен ли е моментът или не.

Това ме впечатли силно - съществуват ли все още такива хора?

# 198
Хайде де, дайте някоя засукана рецепта като за гости.

# 199
# 200
А неканените/самопоканващи се гости са ми странни и смешни,/ не съм била от нея страна /  - звънваш на вратата и се самопоканваш Mr. Green, без да те е грижа за домакът/те/ удобен ли е моментът или не.

Това ме впечатли силно - съществуват ли все още такива хора?
И питаш? Щастливка

# 201
Охо, има си ги и още как! Минавали покрай нас след разходка /разбирай следобяд в уикендите/, ненадейно в предиобедни часове....Звънят и се настаняват и ти трябва и масата да им сложиш и да им забавляваш децата... А истината е, че общи теми за разговор нямаме с тях. Всъщност в кръга ми от близки приятели такива хора няма по разбираеми причини, та затова и като ми си изтърсят тези нямам какво да си кажа с тях. Накрая търпеливо изслушвам безкрайните им монолози и ставам да ги изпратя, щом все пак решат да си тръгнат. Случи ми се около два-три пъти и ми беше много неприятно, защото аз самата чакам да бъда поканена и то доста ясно и категорично преди да си позволя да отида някъде на гости.

# 202
Аз  така и не схванах защо беше този спор за времето за приготвяне на гости?
Понякога се получава по-бързо,понякога- не.

Според повода- по-засукани ястия или по-обикновени.Разбира се, според сезона също.

На  мен времето, което отделям не мие проблем,проблем ми е мястото.

Неканени не са идвали у нас много отдавна.Спомням си,  че майка ми и приятелките и често си разменяха "бързи и хитри рецепти", да не се изложат пред неканените гости.Аз нямам спомен от 10 и повече години някой да ми се е "тропосал" без предупреждение

# 203
     А защо поощрявате такива хора? Защо ги приемате и посрещате? Не е ли по-лесно още на вратата да ги информирате, че се приготвяте за излизане, чистене, следобеден сън или каквото там ви хрумне в момента.
    Имах някога подобни приятели. Бях достатъчно млада и в началото от притеснение ги приемах, след третия-четвъртия път ми писна. Е, вече са ми само познати, но никак не страдам.  

# 204
Никога не са ни идвали така гости ,идея нямам как ще реагирам .

# 205
Аз ще ги приема, спор няма. Ще пратя мъжа ми до близкия магазин за мезе и нещо за пиене вероятно.

# 206
    А защо поощрявате такива хора? Защо ги приемате и посрещате? Не е ли по-лесно още на вратата да ги информирате, че се приготвяте за излизане, чистене, следобеден сън или каквото там ви хрумне в момента.
    Имах някога подобни приятели. Бях достатъчно млада и в началото от притеснение ги приемах, след третия-четвъртия път ми писна. Е, вече са ми само познати, но никак не страдам.  
Никак даже не ги поощрявам. Направо не мога да се позная колко съм противна в такива моменти. Обаче чували ли сте за "гьон сурат"? Явно много им е важно да са в близък контакт с нашето семейство и то точно у нас, щом това не ги притеснява и повтарят с гостуването.

# 207
Е ,то е ясно ,че няма да ги изгоня ,ама ще ми бъде тъпо.

# 208
Зависи  Wink
Ако някой нарочно иска да ме изненада е едно, тогава няма да очаква софра и тн. Ако е човек, с когото отдавна не сме се виждали, също. Но е ако някой не близък, а претенциозен като цяло човек – ще ми е неприятно, да.

# 209
Аз ще ги приема, спор няма. Ще пратя мъжа ми до близкия магазин за мезе и нещо за пиене вероятно.
Май не трябваше да пиша приятели. Беше съученик на мъжа ми, чиято новоизлюпена приятелка реши, че като оставам сама всеки четвъртък, могат да се изтърсят в 20-21 часа и да стоят до два. Едва ли би ги приемала всяка седмица по този начин, ако на другия ден трябва да си концентрирана на работа.

milittana, поощряваш ги, като ги каниш/пускаш вътре, още повече, че не са ти особено близки. Да се случи веднъж инцидентно - разбирам. Но когато стане често, вратата полуотворена, съжалявам .... (нещо си), не мога да ви приема и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт