"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 629
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 210
Аааааа, момент! Визирах гости посред бял ден, когато цялото ни семейство е вкъщи. Такова идване като съм сама и то в 9 вечерта – нема как да стане.

П.П. Вероятно бих приела всъщност – ако е само съученикът  Joy hahaha

# 211
П.П. Вероятно бих приела всъщност – ако е само съученикът Joy hahaha
Тц, не би. Сигурна съм!  Grinning Не питай защо, няма да го споделя публично.

# 212
Е, като не става – не става   Joy
Тях не бих ги поканила, наистина - щях да им кажа истината - съжалявам, мъжът ми го няма, аз тъкмо лягам...

# 213
А това ежедневно гостуване от типа "Днес ме у Петрови, утре у Иванови, в петък при Георгиеви", с наченки на комунално съжителство, не са ми по вкуса и не го наричам гостуване. Гледам, около мен доста хора го практикуват, сякаш се чудят какво да правят сами у дома си вечер. Изобщо остават ли насаме?

Такова нещо би ме съсипало.
Мен гостуването ме уморява, а да гостуват на мен двойно повече. И не е основно заради чистенето и готвенето ( което си е доста повече от обичайното), а заради многото часове, които ме ангажират с другите хора. На заведение най много два часа и всеки кой от къде е, докато при гостуване ако се заседне към 19 отива до към полунощ, а понякога и до 2 - 3, което за мен е силно натоварващо да се концентрирам върху определени хора да им обръщам внимание. Дори на заведение до тези часове ми е по поносимо, защото се разсейвам с другите присъстващи около нас, излизам да подишам, танци и т.н., но да седя на една маса с 2 - 4 човека 5 часа , накрая започва да ми личи, че почти искам да ги изпъдя.  Mr. Green А ако ние сме на гости, пак не върви да си тръгна бързо, защото домакинята още няма да е сервирала всичко, което е приготвила и ще помисли че не я уважавам. Мъжа ми пък е другата крайност, той може да седи до сутринта и само ще се припираме кога да си тръгнем. Така, че от години срещите ни с други хора са предимно навън ( дори често по отделно , аз си се виждам с моите си приятели, той с негови), по домовете само най най близки, които са ни като от семейството и то рядко.

# 214
Тях не бих ги поканила, наистина - щях да им кажа истината - съжалявам, мъжът ми го няма,....
Че те заради това се изтърсваха. Да не съм била самотна у нас  Joy Joy Joy
И аз рязко "си промених"  Wink навиците за лягане, изтощителна ми е работата, какво да се прави.

# 215
расинет, по-точно не бих го описала - и в двата случая ме изморява ,
а седенето на маса не издържам повече от час-два.
По къщята не обичам да ходя ,с моите приятелки се виждам извън домовете ,
деца,баби и съпрузи.А гости през седмицата - изключено,дори и от Лондон да са !
С годините и ангажиментите се промениха и навиците ни и ако преди можех
през ден да посрещам гости, то сега търся спокойствие и лично време.

# 216
На мен любимото ми е да се мъкнат в къщи да искат безплатни професионални съвети. Последният път не ги приех, казах да заповядат в офиса. Пак ще ги обслужа безплатно, но поне няма да си нарушавам почивния ден заради тях.

# 217
Аааа, ама те и в офиса идват, че и половин ден ти отнемат като нищо с въпроси и уточнения. В същото време аз си плащам като поп за услуги, които те предлагат, защото не смятам за редно да ползвам аванта, а и не искам да се обвързвам с тях.

# 218
Човече,не ,че ти е приятелка - просто те обори !

За кое? Цитирах си мненията, за да не се изпопачават думите ми. Написала съм кое е ежедневно и кое не. А че всеки може да ме иронизира е друг въпрос  Simple Smile

Имам предвид, че Човечето ще отпочне борбата с нови сили отначало.

Няма такава опасност, най-много да поканя някой на гости  Laughing

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 22:09 от Не се сърди, човече

# 219
  • Варна/Лондон
Не искам да ви се мешам  в спора, но наистина за една добра домакиня не отнема повече от час-два да посрещне неканени гости. Канени- може и до 3 часа да отидат.

# 220
Не искам да ви се мешам  в спора, но наистина за една добра домакиня не отнема повече от час-два да посрещне неканени гости. Канени- може и до 3 часа да отидат.

Дефинирай "добра" и "домакиня"?

Неканените не са гости.

# 221
  • София
И какво като е добра домакиня? Длъжна е да посреща неканени гости и да слага софри ли? Аз примерно, вече хич не харесвам такива импровизирани гостувания, защото ми се нарушават семейните навици и ред. Вечер всички вкъщи са изморени, всеки идва от работа, от училище, и иска спокойствие и да си почине. Предпочитаме предварителната уговорка, а предимството на заведението е, че се избягва безкрайното заседяване за "още едно" и нашенският навик да се казватт най-важните неща на вратата по петнайсет минути на тръгване.

# 222
Подозирах, че не съм много добра домакниня, но това вече ме срази. Отивам да варя бяло сладко, да имам за гости.

# 223
# 224
Подозирах, че не съм много добра домакниня, но това вече ме срази. Отивам да варя бяло сладко, да имам за гости.
И аз съм много назад в класацията като гледам. Не се представих на ниво като ме изненадаха, не се втурнах да въртя баници и яхнийки да зарадвам скучаещите досадници. Отивам са си посипя главата с пепел.

Общи условия

Активация на акаунт