"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 600
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 180
...
П.П. Човече - ма ти 3 часа приготвяш за гости - че по-бавна излезе от мен накрая  #Crazy

Че то това някакво съревнование ли е  Laughing в това време съм включила и къпане, и обличане, и месене, и всичко. Когато нямаме време и без питка минаваме, така времето се скъсява почти на половина.

При печене на месо и питка не отваряме фурната, нито обръщаме, нито добавяме нещо.

И все пак - ако на човек му е приятно, и от сутринта може да започне да върти специалитети, ако не е или не обича гости, и 30 мин. ще му се сторят цяла вечност.

...Но към зададената тема -  в заведение излиза повече, така че...

Именно  Peace

Не е съревнование, но понеже ти написа, че е същото като да си готвим за нас си, както всяка вечер. А аз всяка вечер не си взимам душ преди ядене, не правя пържоли ежедневно и определено готвя за около половин час. Оттам тръгна.

# 181
Цитат
можем да не се притесняваме, но тези, които посрещаш в много случаи се притесняват, че не могат да отговорят със същото.
И да могат, и да не могат... някак не върви да им намажеш по една филия. Пък и откъде ги знаеш - може и те да могат и да обичат да се стараят или да смятат, че у вас добре ще си хапнат на аванта, ако сте по-напред с материала  Wink.

# 182
Пфф, ние с близки рядко се събираме, какво остава да храня непознати почти  Joy
В тая връзка аз притеснение нямам. Никога не съм се замисляла дали не идват на аванта просто...

# 183
  • София
Пфф, ние с близки рядко се събираме, какво остава да храня непознати почти  Joy
В тая връзка аз притеснение нямам. Никога не съм се замисляла дали не идват на аванта просто...
И ние така.Събираме се само с много близки хора,от които въобще не се притеснявам за нищо.Най често се събираме със съседите от горния етаж.Децата са на една възраст

# 184

И ти, както и аз можем да не се притесняваме, но тези, които посрещаш в много случаи се притесняват, че не могат да отговорят със същото. Сега разбра ли ме? Peace

Разбрах те, но не те разбирам. Няма да се постарая, въпреки че ми е приятно, защото Пенка не може да готви.  Имаме такава в компанията - кани ни на ресторант или поръчва. Никой не й се сърди и тя не се чувства непълноценна.

# 185
  • Най-накрая на безкрая
Аз обичам да посрещам гости. Обичам да ходя и на заведение.
Ако е в къщи някак се отпускам, още повече, че мъжът ми готви основно, а аз само подреждам и чистя.
Не си засичме времето за готвене и чистене - както дойде.
Ако е на заведение се разнообразявам.
Важното е да има балнас между финансите, времето за приятели и времето за себе си и семейството.

# 186
Не е съревнование, но понеже ти написа, че е същото като да си готвим за нас си, както всяка вечер. А аз всяка вечер не си взимам душ преди ядене, не правя пържоли ежедневно и определено готвя за около половин час. Оттам тръгна.

Не е вярно  Simple Smile

Подробно съм написала кое е ежедневно (основното, салатата и подреждането на масата).

...и сами да сме, пак ще си направим салата и гарнитура, няма да ядем пържолите на крак и без салата.

...всяко нещо си го доизкусуряваме всекидневно, от покривката и подреждането, до самото ястие и начин на оформяне в чинията...

И кое е отгоре при гости - предястие, питка и десерт.
...предястие и десерт идват отгоре, както писах по-напред, и питка също. Ако ми тежеше, нямаше да го правя...

Скрит текст:
Въпреки че така или иначе веднъж седмично си правим десерт и хляб, дори да нямаме гости, обикновено е в единия от почивните дни, когато имаме повече свободно време. Така че пак ще отделим тези 3 часа за съботна вечеря, даже ако сме тримата  Simple Smile

# 187
Краси малко залитна, смени си името и отпадна от борбата. Сега май сте двете фаворитки.  Laughing

# 188
Краси малко залитна, смени си името и отпадна от борбата. Сега май сте двете фаворитки.  Laughing

newsm78
Паднах ли някъде?     Laughing

# 189
Краси малко залитна, смени си името и отпадна от борбата. Сега май сте двете фаворитки.  Laughing

Аз давам на viliko служебна победа, защото ми е приятелка  newsm47

# 190
Докато бяхме двойки без деца за всеки повод се събирахме, дори и без повод всеки петък. Сега всички двойки - 4 на брой сме женени ние с 2 деца, другите с по 1 . Само ние ги каним на гости и на нова година винаги се събираме у нас - по моя инициатива разбира се.  Две от семействата от 5 години казват , че ще ни поканят на гости но само толкова. С 3-тото семейство се събираме поне веднъж в месеца или у нас или у тях.  Никой не иска 4 човека, 2 от които деца и още повече да шетат и да се вдига много шум. На мен това не ми тежи - подготовката и шетането след това, както и като се съберат 5-6 деца дето викат и разхвърлят играчки.  Вярно е че децата променят семейството и мисленето.

# 191
Човече,не ,че ти е приятелка - просто те обори !
Та по темата - кой ,както иска да посреща гости стига да
има възможност и желание.
И конкретно на въпроса "Каним ви на гости,но не у дома!" - О.К.

# 192
Човече,не ,че ти е приятелка - просто те обори !

Не я подстрекавай.

# 193
Когато е права , е права !

# 194
Имам предвид, че Човечето ще отпочне борбата с нови сили отначало.

Общи условия

Активация на акаунт