"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 791
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
mari45, разбирам, че много ти се иска да е така. Peace

# 661
Все пак ще отговоря. Богиня,по принцип си ми симпатична. На мен никак не ми се иска да е, не те познавам . Това го написах само предполагаемо, защото познавам и такива. Ти може и да не си, но наистина е дразнещо снизходителното отношение към "лелините гозбички".Какво лошо в тях? Аз много обичам мамините гозби. И също като теб обичам да изпипам нещата,разбира се докъдето ми се простират възможностите. Също отделям време за самото подреждане на масата. Нали това беше темата,каните ли гости ,но на друго място. А то къде отиде? А тук бихме  могли наистина с удоволствие да си разменяме идеи и опит. Нали сме домакини- кои по-добри,кои не чак толкова сръчни и умятни.

# 662
Каним гости у дома,да и по ресторанти излизаме.
Дори лятото ,често вкъщи е като хан.
Имаме много приятели-правим често барбекюта, или просто се събираме и поръчваме пица.
Често готвим заедно.Готино е.Обичам.
Много добре казано! Заедно да направим нещо! Това е най-гот!

Аз казвам, че ако един човек ми е приятел мога да го поняканя у дома независимо какво е положението у нас, мога да му кажа да купи като идва един к'во си, че го нямам в моммента и т.н.т  Ако не ми е чак толкова близък се виждам с него навън.

# 663
Определно манджичките не са за предпочитане при  специално поканени гости, но аз често предлагам като 1-во крем супа с дом. крутони.

Добре е да се чувства загрижеността и уважението, чрез поставените гозби на масата, но не считам, че трябва да седя цял ден около печката - спокойно мога да си позволя да купя готови салати и десерт и да оставя само скарата за домашно приготвяне за да си свърша куп други неща у дома.

# 664
Да, за усещането ,че си посрещнат със специално внимание си много права. Но някои може би искаха да кажат, че просто могат да се справят бързо, а колко се стараят е друг въпрос.То беше другата крайност. Пък и не всеки го умее, не всеки има усет. Имаме познати ,в които като ходим,дори ножче не слагат, но пък много се забавляваме. Разни хора. Лека вечер!Че  утре трябва да сме свежи и хубави на работното място.

# 665
Определно манджичките не са за предпочитане при  специално поканени гости, но аз често предлагам като 1-во крем супа с дом. крутони.

Добре е да се чувства загрижеността и уважението, чрез поставените гозби на масата, но не считам, че трябва да седя цял ден около печката - спокойно мога да си позволя да купя готови салати и десерт и да оставя само скарата за домашно приготвяне за да си свърша куп други неща у дома.

Ами, ето колко е различно отношението на всеки към гостите му....
Аз смятам, че да купя готови салати/храни/десерт е проява на неуважение към гостите ми.
Такива и те могат да си купят.За мен е проява на уважение, когато приготвя нещо специално за тях, нещо, което няма къде другаде да опитат.

# 666
Ее, чак пък никъде другаде няма да опитат...надали, но иначе - напълно подкрепям мнението ти - готино е сам да си приготвиш за гости. Аз съм канила всякак, и съм поръчвала, и съм сервирала само мезета и хапки, и манджи, и по-така неща...Зависи от хората най-вече и от начина, по който искам ад се представя - съответно повода.

# 667
спокойно мога да си позволя да купя готови салати и десерт и да оставя само скарата за домашно приготвяне за да си свърша куп други неща у дома.

Аз не бих си го позволила. 

# 668
Салати бихме си приготвили сами, във всички случаи ще са по-добри от готовите, колкото и да нямаме кулинарни умения.Но готов десерт, защо не?

Дори и за детски рожден ден, обикновено тортата е готова, а не домашна.

И да кажем не съм добър кулинар, не умея сложни и засукани ястия, залагам на традиционни, неуважение ли е към гостите?

# 669
  • София
Искам да кажа, че Валентина отчасти е права. Имам приятелки, които за едно и също меню отделят мнооого различно време. Едната е готова за три часа примерно, а другата започва подготовката три дни предварително и това гарнирано с приказки колко много се е старала и подготвяла. Факт е, че различните хора са справят с различни задачи по различен начин и време.

# 670
  • София
И аз подкрепям. Само тонът не беше от най-верните.

# 671

Сто пъти по добре една домашна торта без кой знае какъв вид, отколкото най красивата готова. Много малко готови торти изобщо успявам да вкусвам, толкова са ми противни и на гости това е най голямото лицемерие, което проявявам като ме питат дали е вкусна тортата. Ами не, не ми е, ама какво да кажа. Изям една , две хапки, усмихвам се и това е. При срещи навън не поръчвам десерт, а всъщност ужасно обичам сладко ( но такова, което сама съм си приготвила Simple Smile ).

# 672
  • София
А на свикналите тук с манджите на леля Пена, Боги така и не ни образова на тема гурме!

# 673

Сто пъти по добре една домашна торта без кой знае какъв вид, отколкото най красивата готова. Много малко готови торти изобщо успявам да вкусвам, толкова са ми противни и на гости това е най голямото лицемерие, което проявявам като ме питат дали е вкусна тортата. Ами не, не ми е, ама какво да кажа. Изям една , две хапки, усмихвам се и това е. При срещи навън не поръчвам десерт, а всъщност ужасно обичам сладко ( но такова, което сама съм си приготвила Simple Smile ).

Все пак зависи от тортата, коя домашна с коя купена сравняваме.
Аз харесвам две-три сладкарници,не от най-популярните, които приготвят чудесни торти.

Домашните - една съм запомнила май завинаги- имах съученичка от смесен брак, майка и беше полякиня.Такава невероятна и различна по вкус торта беше приготвила,че я помня десетки години, ама тогава съм била на 14 и не ми е дошло на ум да питам за рецепта.
Но и при домашните торти често има прехвалени и не особено сполучливи.

А за децата- ако празнуват извън дома няма как в клуб да се занесе домашна торта, заради изискването за сертификат.

# 674
Вероятно в другите градове е различно, но в София има огромен избор на торти и видове, включително точно тип домашни, сладкарски ателиета бол.

Общи условия

Активация на акаунт