"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 560
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 960
Смяташ ,че се скатават от по-добре черпене ,но не и от подаръка или?

# 961

Ако е предварително отправена покана, ясно че се очаква по-специална подготовка.Ако поканата е във вид "Защо не минеш на кафе/ или вино, както беше в примера/ какво специално има да се очаква?

Но наистина продължава да ми е любопитно дали нищо не е било предложено на децата в описания случай?

Да салам и трушийка. И пак казвам щях да го подмина, ако беше единичен случай , но не е така. При всяко позвъняване за честитене, следваше: Що не минете да пием по вино.
Аз така не бих отклинала на подобна спонтанна покана. Най-малкото може да имам други планове, да не съм подготвена с подарък и т.н. Така че при мен няма да им се получи.

# 962
На тях да им се получи? Ама вие наистина изперквате  Joy
Хората нямат явно навика да празнуват тоя рожден ден, но като чуят поздрав от приятел – считат за нормално да кажат – минете да пием по едно. Надали го правят целенасочено нарочно – да ви канят на празна софра, Божеееееее  ooooh!

# 963
Мен ако ме поканят на самия ден със "що не минете да пийнем", няма и да очаквам повече от вино, сала, туршия и сладки приказки.
Ако преди 3 дена са ме поканили на рожден ден, е друго, явно имат намерение по така да празнуват. Тогава поне торта ще очаквам, като децата съм  Laughing
Най-вероятно в единия случай ще занеса алкохол, в другия ще съм имала време да избера подходящ подарък.
Ако въобще ходя някъде в следващите 2 години, де  Laughing

# 964
Вилико, може би са пропуснали и да уточнят за колко минути ?!!!

Ариана , пробвай с обаждането в друг часови пояс или на "патерица".

# 965
Хората нямат явно навика да празнуват тоя рожден ден, но като чуят поздрав от приятел – считат за нормално да кажат – минете да пием по едно. Надали го правят целенасочено нарочно – да ви канят на празна софра, Божеееееее  ooooh!

Хайде успокой се ако ти е възможно! Имах предвид, че няма да им се получи поканата, защото не обичам спонтанни покани, които ми развалят плановете и ме задължават да хукна да купувам подаръци кампанийно. Аз обичам да обмислям и планирам нещата, да избирам дълго и внимателно подакъра, не да взимам поредния пъзел от денонщния магазин, Била или Кауфланд, само за да отбия номера. Също така и да си планирам вечерта, да се настоя и насладя на гостуването. Толкова ли ти е трудно да осъзнаеш, че има хора с разичен мироглед от твоя и той не е задължително на отчуждени сметкаджии и злобари? Достатъчно ясна ли бях, или ще има още търкаляши се емотикони?

# 966

Хайде успокой се ако ти е възможно! Имах предвид, че няма да им се получи поканата, защото не обичам спонтанни покани, които ми развалят плановете и ме задължават да хукна да купувам подаръци кампанийно. Аз обичам да обмислям и планирам нещата, да избирам дълго и внимателно подакъра, не да взимам поредния пъзел от денонщния магазин, Била или Кауфланд, само за да отбия номера. Също така и да си планирам вечерта, да се настоя и насладя на гостуването. Толкова ли ти е трудно да осъзнаеш, че има хора с разичен мироглед от твоя и той не е задължително на отчуждени сметкаджии и злобари?

Ауу , това все едно аз съм го писала ! Grinning
Точно заради планирането на всичко в ежедневието , не приемам , нито отправям инцидентни покани .
Искам да знам какво ми предстои и изненадите не са ми по вкуса .

# 967
За мен , предварителната покана е знак на уважение ,
както и време да се реагира адекватно или да се откаже.
Утре съм  на РД на леля ми, но поканата е отправена преди дни,
както и звъннах ,че ще отида сама . Когато и двете страни са подготвени
знаят ,какво да очакват.Държа и изисквам предварителна уговорка.

# 968
И аз съм така с изненадите.Такова от сега за след малко хич не го обичам.

# 969
За мен , предварителната покана е знак на уважение ,
както и време да се реагира адекватно или да се откаже.

И за мен . Peace

# 970
И аз съм така с изненадите.Такова от сега за след малко хич не го обичам.
Както и не обичам някой поканен да идва със своите гости,
без да съм уведомена. / Имах такъв случай/

# 971
Не знам за вас, но за мен има огромна разлика между офиациална покана и обикновено гости по пантофи. И приятелки имам, които спокойно минават, без да ми носят подаръци и без да се оплакват, че не съм им сервирала, даже може да не са ми измити съдовете и пак не е проблем да минат. Ако за всеки, с когото искам да се видя, трябва да отправям покана предварително и да се глася, все сама ще си седя.

# 972

Ако е предварително отправена покана, ясно че се очаква по-специална подготовка.Ако поканата е във вид "Защо не минеш на кафе/ или вино, както беше в примера/ какво специално има да се очаква?

Но наистина продължава да ми е любопитно дали нищо не е било предложено на децата в описания случай?

Да салам и трушийка. И пак казвам щях да го подмина, ако беше единичен случай , но не е така.

Е, тъпо е, да!

Помните ли когато отбелязахме влизането в НАТО?/Едва ли! Wink/.По една случайност тогава имах рожден ден и не работех, поради официалното празнуване, но мъжът ми- в частен сектор работеше.Все още нямахме деца, бяхме решили да се почерпим само двамата вечерта на ресторант.
И към 11 часа- официално- не работен ден ми се обажда една не особено близка, но мила приятелка- Честит рожден ден!Като се разговорихме, оказа се, че с детето е наблизо, поканих я да се видим, макар и да не ми беше в плановете.Донесе ми цветя и парфюм,аз по-скоро исках да видя детето и. Кафе, торта/ каквато винаги има по празници, но по-скоро си търся повод за сладкиши, поради патологична пристрастеност/безалкохолно, бонбони.Това- около 11 часа през деня.Лежерно и приятно прекарване на времето.

Затова аз, специално приемам, при определени ситуации да кажеш- да, заповядай, без особени притеснения и без особени очаквания Simple Smile

А сега, ми е странно, че съм го и запомнила Simple Smile

П.С. В същото време- семейни приятели, единият ми е приятел от детството и живеят в съседния блок- в неделя вечер- Що не минете на една вечеря у нас.Аз имам планове- дрехи за др. ден да гладя, детето с неподстригана коса, не изрязани нокти и т.н. и казвам- "Нямам време, ще се приготвяме за училище"- те ми се сърдят.Ама поне им минава...

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 21:28 от Светкавица

# 973
Запомнила си го защото си била безгрижна и необременена от ежедневието,
но когато семейството се увеличи ,се увеличават и грижите, а и годините
и опита си казва своето. Ако преди години домът ми беше хан - сега само с покана !
Напатих се ! И както казват "Не питай старило, ами ПАТИЛО"!

# 974
Празнуването на поводи в заведение, в никакъв случай не би ме обидило. Считам, че това е спестяване на време в приготовления, като човек изобщо не може да усети празник ли има или е на работа.
И на мен ми се е случвало да се обадя да честитя рожден ден на уж близки приятели, които не ни бяха канили/а бяха поканили едни 30-40 човека/, и които като се обадих ми казаха да минем на кафе, а после ама айде елате де, елате. Ми обидно си, както и да го погледнеш. Те, ако са имали желание да ни поканят, са щели. Всеки ден се виждат с мъжа ми. Това беше все едно от немай къде, нали щото сме се сетили да им честитим и от кумова срама да ни поканят. Много ми стана обидно и много ясно не отидох. Имам вече резерви към тях, но не само заради това.

Общи условия

Активация на акаунт