"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 563
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 945
  • София
А такъв случай имали ли сте? Обаждате се на познати да честитите празник и те ви казват: Що не минете да пием по едно вино? А сега де? Нито имаш настройка за гости и подарък съответно, нито да откажеш, щото искат да почерпят за здраве.

Обличам се, на път за тях - през някой отворен магазин (зависи колко е часа) - я някоя бутилка алкохол, я китка - и към виното!

Това е така, ако не става въпрос за рожден ден на дете. И освен това отивайки на въпросния рожден ден с цветя и набързо закупен подарък, очакванията на нашите деца са поне , че ще има торта.

# 946
Затова другия път – купуваш една торта на път за гостито.
Вече има къде ли не денонощни магазини. Най-лесен подарък се намира в магазините тип Била, Кауфланд и тн – хем работят до късно – хем имат и детски неща. Няколко пъти се спасявам така  Wink

И като заговорихме за детски рд - обяжда се таткото на едно познато детенце и казва - утре сина има рожден ден - искам да те поканя. Това на мъжа ми го казва. Аз се чувства м неудобно да ида, щот нали нямам покана. Мъжа ми и сина - отиват на идния ден, звънят - и отваря учудена майката - те казват Честит рожден ден и тн - а по погледа на жената виждат - че тя не знае, че ще има гости  Joy Влизат - вътре само тя, таткото и детето.  Joy Той май не й беше казал, защото тя не искала да се празнува  ooooh!

# 947
  • София
Все по-нелепи ситуации за мен се обсъждат... Не мога да приема такава спонтанна покана "Ама що не минеш", още повече с детско участие; едно време, като мома  Simple Smile, п́о ме биваше за такива работи.
Другото пък, с покана зад гърба на майката...  Crazy

# 948
  • София
Затова другия път – купуваш една торта на път за гостито.
Вече има къде ли не денонощни магазини. Най-лесен подарък се намира в магазините тип Била, Кауфланд и тн – хем работят до късно – хем имат и детски неща. Няколко пъти се спасявам така  Wink

Това го правихме докато минаваше в графата "инцидентно" , но като стана практика си реших проблема, както писах в първия си пост.

# 949
Все по-нелепи ситуации за мен се обсъждат...

Нелепо като очакване е, ако честитиш и ти кажат "Що не минеш", ,да предполагаш някакви грандиозни софри.
Хората са казали "Що не минете за по едно вино"- искали са да няма притеснение и за двете страни или са ги чувствали достатъчно близки.Защо трябва да се очаква,че ще има нещо специално при тази покана?

Вторият случай- майката не знае, а бащата кани гости ми се вижда по-нелеп.

На мен ми се е случвало някой да ми се обади за рожден ден, по случайност е и почивен ден, а не съм имала намерение да каня гости.Ако имам настроение или е някой много близък, казвам "Мини за едно кафе", като не очаквам подарък.Но винаги на рождените дни у нас има торта и бонбони, ако не друго, това го има и пак не го смятам за задължително.

# 950
  • София
Нелепо ще се почувствам аз, конкретно, защото съм си такава, не че в самата покана има нещо лошо Simple Smile, макар че щом се кани дете, надали очакват и то "да пийне едно вино", би трябвало да има и за него предвидено празнуване.

# 951
На мен ми стана интересно, ама наистина ли с нищо не са почерпили детето, съвсем с нищо?

# 952
Аз пък такива покани , без никаква подготовка , не ги признавам .
За какво ме канят , че и на РД ?
Ако не съм подготвена , хич няма да се излагам .
За приказки може и по телефона .

# 953
Aми така, много просто. Принципно не си празнувам рождения ден и съответно не приготвям нищо, но се случва да поканя спонтанно някоя приятелка да мине, не да дойде и да заседне, ами точно да мине, да хапне едно парче торта и да пие един чай. Естествено не очаквам да ми носят подаръци, просто да се видим и да си приказваме. И откъде накъде за децата трябва да има предвидено нещо? Те просто идват с родителите си, защото няма как да ги оставят сами, аз поне искам с приятелките ми да си говоря, не с децата им - децата заминават в детската стая при моите - не ги мисля, винаги си намират занимание.
Мен пък ме уморяват и изнервят планираните празници, където се ходи с цветя и т.н.

# 954
  • София

Това е така, ако не става въпрос за рожден ден на дете. И освен това отивайки на въпросния рожден ден с цветя и набързо закупен подарък, очакванията на нашите деца са поне , че ще има торта.
Янечек, в описания случай акцентът пада върху децата, празникът е за тях, би трябвало да е съобразено. Има разлика от твоята покана да се видиш с приятелка с дете...

# 955
Казвате,че като кажете да "минат" и очаквате гостите да дойдат без подарък?На кой би му било удобно да иде без подарък на рожден ден?За мен "минаване",или "гостуване" е едно и също,аз разлика между двете в ролята си на гост няма да видя-и в двата случая ми е задължаващо и ще купя подарък.Има ли празник?Има.Тогава не мога да ида с празни ръце.И това "минаване" за мен е отбиване на номера от страна на домакина.

# 956
И аз така мисля .
Всеки нормален човек знае , че на РД не се ходи без подарък .
Както и , че като си поканен на РД , се очаква да те почерпят .

# 957
Казвате,че като кажете да "минат" и очаквате гостите да дойдат без подарък?На кой би му било удобно да иде без подарък на рожден ден?За мен "минаване",или "гостуване" е едно и също,аз разлика между двете в ролята си на гост няма да видя-и в двата случая ми е задължаващо и ще купя подарък.Има ли празник?Има.Тогава не мога да ида с празни ръце.И това "минаване" за мен е отбиване на номера от страна на домакина.

Обажда ми се някой да ми честити рождения ден, очевидно близък, защото няма как малко познат да знае, че имам рожден ден.В хода на разговора става ясно, че е наблизо и ако имам време и настроение, мога да го поканя, а мога и да не го поканя.Той може да приеме, може и да не приеме.Не е нужен подарък, едно стръкче цвете е достатъчно, ако иска да отбележи празника.

Ако е предварително отправена покана, ясно че се очаква по-специална подготовка.Ако поканата е във вид "Защо не минеш на кафе/ или вино, както беше в примера/ какво специално има да се очаква?

Но наистина продължава да ми е любопитно дали нищо не е било предложено на децата в описания случай?

# 958
И аз така мисля .
Всеки нормален човек знае , че на РД не се ходи без подарък .
Както и , че като си поканен на РД , се очаква да те почерпят .

Така е , но не става в 8 вечерта и "вземи едно такси!"
Покани не приемам в самия ден,още повече за детски празник.

# 959
  • София

Ако е предварително отправена покана, ясно че се очаква по-специална подготовка.Ако поканата е във вид "Защо не минеш на кафе/ или вино, както беше в примера/ какво специално има да се очаква?

Но наистина продължава да ми е любопитно дали нищо не е било предложено на децата в описания случай?

Да салам и трушийка. И пак казвам щях да го подмина, ако беше единичен случай , но не е така. При всяко позвъняване за честитене, следваше: Що не минете да пием по вино.

Общи условия

Активация на акаунт