"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 567
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 930
Оф,не се карайте,аз дойдох и обърках темата...

# 931
На мен още ми присяда как на един рожден ден едни мои роднини (3 жени и едно дете) дойдоха без предупреждение......

Върха на простотията е да се изтърсиш на личен празник на някого без покана!

newsm78 Това кой е направил? Да не съм изпуснала нещо?

Ами аз не съм разбрала...........
Ами, не ти е за първи път....свикнали сме ти.    Grinning
Нищо не нищим, коментирах определен пост.
Ама доколкото пък аз разбрах, и на Касита са опитали да й се натресат неканени гости на личния празник....

Ето ти хронологията на постовете, можеш да видиш часовете .Всички са от последната страница.
Какви 20 страници назад те гонят?!
Притеснявай се колкото си щеш, за когото си щеш.   Simple Smile
Просто чети какво си писала и питала самата ти назад, преди да ръсиш още глупости.    Peace

Единствената /на последните страници/, която се появява и пише глупости - си самата ти. С Човече, Каси и още няколко дами коментирахме случая на Каси. Но - разбира се - ти можеш да коментираш каквото желаеш и да наричаш околните -  глупачки  Peace Приляга ти определено.

# 932
Оф,не се карайте,аз дойдох и обърках темата...
Не си объркала темата, а даде пример .
Братовчед ми е Иван и винаги казва "Специална покана ли чакаш?" - Да, само с покана !
Ако искаш с някой да споделиш празника ,то поне трябва да го уведомиш,
а не "вземи едно такси и идвай".

# 933
Ако някой се самопокани по телефна (за празник),може би бих си послужила с лъжа,че няма да съм вкъщи например.Или ще празнуваме семейно.Но може и да си е самата истина де.

# 934
Ама аз съм ги поканила в събота! Ще събирам половин сватба, годежът днес ми се вижда излишен.

А, намерих го. Ами нахалничко е от тяхна страна. Жената си е направила сметка, че ще може да ги посрещне в почивен ден. Има 2 деца, училища, градини, едва ли в делничен ден, следващия пак е работен, ѝ е точно до гости. Ако е искала, е щяла да им каже - елате в четвъртък.

Интересно, ако ги беше поканила не на РД, а на сватба, дали щяха да кажат, абе айде да не е събота, дай в четвъртък  Joy

# 935
Е, разгеле  Joy
Ето че те не са отишли, а само са поискали покана.
И не вместо събота, Човече – те искат и двата дена просто,  гладни са, криза е

# 936
Да,при положение че им е определен ден събота,е нахално и днес да искат да гостуват.

# 937
Поискали били. Аз на такива и съботната покана ще им оттегля  Mr. Green

# 938
Поискали били. Аз на такива и съботната покана ще им оттегля  Mr. Green

Е, да, пък те ще ти се обадят да питат  тогава за неделя   Joy

# 939
  • София
Ако не са толкова близки, не могат да си позволят подобно нещо. Ако са, много добре знаят дали ще ѝ хареса или не. И в двата случая са били наясно, според мен.

Касита, честит празник!   bouquet

Не е до близост, а до възпитание и "свикване". За тези, които са свикнали да им "кацат" на вратата и те да го правят, това не е нищо странно.... По-скоро е в реда на нещата.
Ако са ми близки - да, ще действат според моите реакции, но ако не са - ще правят така, както за тях е редно.

Иначе за рождения ден - Ако имам РД днес, но ще празнувам в неделя и някой ме пита какво ще правя днес - директно казвам - "Вкъщи, семейна вечеря". Доста често на РД са ми задавали въпроса "И, какво, довечера купон,а?". Ако човека е от тези, които ще си каня по принцип, му казвам къде и колко. Ако не е - семейна вечеря, тесен кръг, не съм решила и т.н....

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 08:33 от Po3u

# 940
  • София
А такъв случай имали ли сте? Обаждате се на познати да честитите празник и те ви казват: Що не минете да пием по едно вино? А сега де? Нито имаш настройка за гости и подарък съответно, нито да откажеш, щото искат да почерпят за здраве. Един- два пъти се организирахме и отидохме и стана още по-тъпо. Те нямаха никаква готовност и се почуствахме като натрапници. Но това тях не ги притесни и продължиха с познатия сценарий- минете да пием по едно вино и аз за да не се чувствам неловко започнах да им честитя все по-късно и по-късно 20, 21, 22 часа и накрая спрях. Сигурно още се чудят защо съм толкова неуважителна.

# 941
  • Варна
Е, как са нямали готовност? Вино поне имаха ли?  Simple Smile

# 942
  • София
Вино имаха, ама децата бяха малки и още не пиеха.  Laughing

# 943
  • София
А такъв случай имали ли сте? Обаждате се на познати да честитите празник и те ви казват: Що не минете да пием по едно вино? А сега де? Нито имаш настройка за гости и подарък съответно, нито да откажеш, щото искат да почерпят за здраве.

Обличам се, на път за тях - през някой отворен магазин (зависи колко е часа) - я някоя бутилка алкохол, я китка - и към виното!

# 944
Какво значи "нямаха готовност"? Не се заяждам, а се чудя какво значи, защото такава спонтанна покана предполага да нямаш очаквания за трапези и да не продължава часове наред.
Имам други интересни случаи с гости, не един и два - идват ми от друг град без предупреждение двама човека, ама на вратата се оказва, че водят и трети - всички са с преспиване. Третият не го познавах и на другия ден си тръгна с тениската ми  Twisted Evil Или идва ми гост от друг град, ама се оказва, че води и гаджето си, да поостанат няколко дни. Ти го пуснеш под одъра, то се качи на одъра.

Общи условия

Активация на акаунт