"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 883
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 540
Наситих се на гости и в последните години рядко каня, предимно на кафе и чай (+ сладки, тортичка или друго дребно нещо), никакви вечери и приготовления.
Не каня гостите си в заведение, просто обичам повече домашната обстановка и ако искам да събирам хора - винаги е у дома, другото не ми е особено приятно. И като гост мразя да ме канят в заведение, отивам единствено от любезност.
За вегетарианците, разбира се, приготвям само постни блюда и ако няма други гости, ние също сме на вегетарианско. Но ако е смесена компанията, слагам и меса, при което вегетарианците не се стърпяват да натъртят за труповете на масата, горките животнинки, токсичните мазнини и т.н.

# 541
  • До морето :)
Краси, лека забележка. Агнетата нямат нищо общо с козето мляко. Агнетата още са малки (повечето не толкова вече), но яретата още не са се родили. Козите сега започват да се козят.

Иначе браво за менюто. Зарадвах се, че не очаквам такива гости, защото посмъртно не мога да сготвя това. Съжалявам, но никога няма да те поканя на гости. Hug

# 542
Краси, лека забележка. Агнетата нямат нищо общо с козето мляко.
Приемам забележката, грешката е моя.    Peace
Аз съм на Вие с времевата хронология в животновъдството.Познатият, от който взимаме козето сирене, някъде в началото на декември мисля беше, каза, че няколко месеца няма да има козе мляко, съответно козе сирене и кашкавал, защото млякото си отива по предназначение, за бебетата.  Grinning

За вегетарианците, разбира се, приготвям само постни блюда и ако няма други гости, ние също сме на вегетарианско. Но ако е смесена компанията, слагам и меса, при което вегетарианците не се стърпяват да натъртят за труповете на масата, горките животнинки, токсичните мазнини и т.н.
Направо си представих как сервирам месото на месоядните си гости с думите:"Ей ви на , мършата, яжте и да ви е сладко!"    Joy

На маса обикновено не дискутирам такива теми.Освен ако не ми задават въпроси.
В началото, когато аз бях на гости, просто казвах да не ми слагат месо.Вече ми свикнаха приятели и познати, та дори не питат.
Благодарна съм и на това, че са достатъчно възпитани, та не ме агитират всеки път как си вредя на здравето, като не ям месо.
Толерантни сме всички явно, уважаваме избора на другите.

# 543
  • До морето :)
Ние в неделя си поканихме гости. За час и половина - два бях готова, но детето го нямаше, което допълнително съкрати времето за готвене. През цялото време на масата аз се скъсах от смях, както и другите. Определено в заведение нямаше да се забавляваме толкова или поне не по този начин

# 544
  • София
Е сега очаквам някоя мама- сомелиер да ни обясни кои са най-подходящите напитки за изисканото меню на Краси , а не домашната ракия.  Laughing

# 545
  • Варна
Богинята ще се включи тук, тя е виден експерт.  Wink

# 546
  • София
Експерт, ама не ще едно просто гурме да дефинира с пет думи или пет изречения! Експертите са готови да помогнат и да споделят част от знанието си безкористно, с просвещенческа цел.

# 547
Гурме е да не плеснеш пържолите в тавата, и после по същия начин в чиниите. 

# 548
Мда, поредните 3-4 поста с позитивизъм, нали, излезе пореден минус да знаеш кое питие на кое ястие подхожда, въобще това тук в темата е извращение вече  Joy

# 549
Аз повече няма да чета темата, че ще ме е страх вече да каня гости  Joy

# 550

Епа то твойто нали не е гости, а ежедневие, спокойно си чети   Joy  Hug

# 551

След като ти и гостите ти са доволни, какъв е проблемът?

# 552

Да не ида аз у тях.

# 553
Епа то твойто нали не е гости, а ежедневие, спокойно си чети   Joy  Hug

Няма да повтарям пак, писала съм кое е ежедневие и кое за гости. Пък ти, ако искаш пак го напиши  Simple Smile

Де да знам кой къде чете, ако попаднат на тая тема представяш ли си какви очаквания ще имат  Laughing

Ти с тази талия по-малка от на детето ми, въобще не ме плашиш - една хапка и си готова  Mr. Green

# 554
Хората в една приятелска среда/ която може да е много различна от обществената среда на всеки един от приятелите/ обикновено имат и подобни навици в посрещане на гости.

Аз съм от капризните към яденето, но не от претенциозност, просто има много неща, които никога не съм опитвала и не мога да ям.Спазвам и най-строгите пости,а понякога съм и на диета.Затова, като каня гости гледам да се съобразя с най-типичните възможни състояния на хората, както и с това, което зная за вкусовете на приятелите си.От тук следва,че странни и особени  като съчетания вкусове  не  предлагам,защото може и да изглежда ефектно, ама да си остане по чиниите.Същевременно, това не означава че предлагането на храна няма да е изискано и красиво.

И докато пиша това, не мога и не мога да се сетя какво последно съм предлагала дори само на близките си като празнично меню и какво последно е имало на последното място, където съм била на гости.

Общи условия

Активация на акаунт