"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 835
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 600
Ееее, как виртуално, съвсем на живо  Simple Smile

# 601
  • София
Ееее, как виртуално, съвсем на живо  Simple Smile
Laughing Joy Joy Joy
Милата...

# 602
Прочетох около 30 страници от темата и имам два въпроса:
1. откога и защо рустикалната Вилико и божествената Богиня играят от един отбор?
2. какво по дяволите стана с Трещерица, та си загуби цялото чувство за хумор и две трети от акъла?

Със сериозни неща като храна не се шегувам. Приятно общофорумско ядене на пържоли.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 06:55 от Трещерица

# 603
Понякога идва ли ви на акъл, че и от самото месо зависи как ще станат?
Под фолио печено месо рядко става на кокъл – първо, защото много време се пече, второ защото така се запазват „водите“ в самото него. Но форумът като цяло винаги ме е изненадвал. Оплюхме бавното готвене и старателното приготовление, за да възхвалим печени набързо пържоли.
Рокси – ти от кой отбор си – само кажи и ще ти издам тайната кое как се получава в темата   Joy

Ако все пак искате да се върнем - на гости в ресторант - може да стане по-приятно, сутрешно пържолно нещо ми идва в повече лично на мен.

# 604
  • София
На мен нещата набързо, особено печене, никога не ми се получават, затова и си карам на бавния огън, че да ми е мирна главата. Да, понякога самото месо е жилаво. Веднъж се излъгах да взема телешки пържоли, и накрая се чудих как да ги меля и какво да ги правя, защото станаха като подметка.Явно е била на телето баба му.

# 605
  • Варна
На мен пък ми е интересно да разбера получиха ли се снощните пържоли по бързата рецепта?  Simple Smile

И Човечето не каза маринова ли ги преди това или директно ги мята.

А, телешкото е като тото 2 първо теглене- ще станат, ама не се знае дали точно този път.

# 606
Пробвали сме рецептата на Човечето, само че без олио и мисля, на 200 градуса беше фурната. За 30 мин станаха. Само, че аз им добавих праз и ги върнах във фурната докато стане и праза Simple Smile.
На нас сега любимата ни рецепта е пържоли отгоре със заливка от сметана, гъби и лук. За около час и половина са готови (под фолио).

# 607
Запечатвайте ги на сух тиган преди другата обработка, така соковете ще се запазят вътре.

# 608
  • Варна
Вярно е, проверено.  Peace

# 609
Запечатвайте ги на сух тиган преди другата обработка, така соковете ще се запазят вътре.

Готвачите отдавна разбиха този мит:

"6. Мит е, че свинското месо трябва да се запържи за няколко минути в тигана, преди да се готви, за да не му изтекат соковете.

Тази техника е позната от готварските книги като „запечатване” на соковете в месото, но се оказва, че е плод на огромна заблуда. За пример Хестън Блументал пържи при различна температура няколко котлета от рибица в присъствието на химик, който обяснява: „При всяко съскане и пращене, което чувате откъм тигана, нещо напуска пържолата във вид на пара. От нея постоянно излиза вода”...
Вместо да се запазят соковете, водата се изтласква."

Тук са другите подробности...

# 610
О, не пържене, "на сух тиган" съм писала, колкото да коагулират белтъчините (май така беше  Blush) и да образуват коричка.

# 611
Ясно. При нас и така пак цвърчи и се изпарява водата. Нещо не успяхме да усвоим техниката  Simple Smile

# 612
По-висока трябва да е температурата на тигана иначе се появява вода и се губи ефекта. Това от моя опит де Simple Smile.

# 613
Ау, такова ли е чувството да се запише човек в Готварския  Mr. Green Laughing

# 614
Ео, не е толкова лесно. Трябва да пуснеш снимка на тутманик и после всички да викат "Ау, чуден е, само като гледам и напълнявам!". Нещо като да си пуснеш снимка на крака/цици в Клюкарника  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт