"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 817
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 615
 Joy
Не мога да правя тутманик  Laughing Но баница мога  Thinking

# 616
В рЕсторант носите ли домашна храна? А питиета?  Laughing

# 617
В рЕсторант носите ли домашна храна? А питиета?  Laughing
Тук ме застреля. Защо да ходя на ресторант, ако така и така съм се трепала да готвя вкъщи  Thinking Laughing
Питиета също не нося.

# 618
Ео, не е толкова лесно. Трябва да пуснеш снимка на тутманик и после всички да викат "Ау, чуден е, само като гледам и напълнявам!". Нещо като да си пуснеш снимка на крака/цици в Клюкарника  Laughing

И освен това самият ти да охкаш и ахкаш по снимките на другите, като пускаш постинги: "Пенче, чупвам си от питката ти! Ленче, и две кюфтенца си взимам! Венче, пък от десерта ти двойна порция, ако може! Мммммм, колко е вкусно всичко!"  Виртуално плюскане на принципа на виртуалния секс  Sunglasses

# 619
Важното е и само виртуално да се напълнява Laughing

# 620
Тук ме застреля. Защо да ходя на ресторант, ако така и така съм се трепала да готвя вкъщи  Thinking Laughing
Питиета също не нося.

Пазарът предлага всичко, няма лошо да има и такава опция Peace
Баща ми държеше преди години ресторант, имал е резервации за целия ресторант + персонала, но без говене и пиене. Това е когато става дума за много гости по някакъв по-голям повод - няма как да събереш 100 човека в дома си, но пък нямаш финансова възможност или предпочиташ храната да е сготвена по твой начин и вкус. Така плащаш само за наем на помещението и персонала. За всеки влак си има пътници  Peace

# 621
Ео, не е толкова лесно. Трябва да пуснеш снимка на тутманик и после всички да викат "Ау, чуден е, само като гледам и напълнявам!". Нещо като да си пуснеш снимка на крака/цици в Клюкарника  Laughing

Ще пробвам да се запиша с една и съща снимка и на двете места!

# 622
А, човече, да, така разбирам, аз си представях пак някакво нормално събиране между 6-7 човека Simple Smile

# 623
  • Канада
При телешките пържоли принципът е, че се готвят за кратко на много висока температура. Иначе стават подметка. Трябва да са леко розови отвътре. На-добре стават на скара, но и във фурна и на тиган може.
Трябва да е бързо. Тук се спряга 3 мин на страна за по-дебелите.
Също зависи от качетсвото на месото.

Снощните пържолки станаха ок. Аз не очаквах да станат супер крехки, защото месото беше много тънък котлет и няма как да се получи супер крехко. Резултата беше добър.
Според мен трябва да е малко по-висока температурата.
 Simple Smile

# 624
Би ли дала насока как приготвят в Канада на телето прабаба му, защото у нас читаво й внуче рядко се намира.

# 625
Ео, не е толкова лесно. Трябва да пуснеш снимка на тутманик и после всички да викат "Ау, чуден е, само като гледам и напълнявам!". Нещо като да си пуснеш снимка на крака/цици в Клюкарника  Laughing

Ще пробвам да се запиша с една и съща снимка и на двете места!

Ох  Joy Joy

Виртуално плюскане на принципа на виртуалния секс  Sunglasses
Описанията и снимките в Готварския са толкова далеч от добрата кухня, колкото и 'да те *** в ****' е далеч от виртуалния секс.

# 626
  • Канада
Касита, зависи от вида на пържолата- от коя част е имам предвид.
По-скъпото месо е по-хубаво.
Например -T bone steak /не знам българското наименование/ или Strip loin

Приготвя се на скара - много висока температура по 2- 3 мин на страна.
Правила съм във фурна - на грил опцията пак същата схема.
Трябва да остане леко сурово - розово.
Някои го обичат кърваво.
За печенето е важно да се купи термометър и да се следи точно колко е температура в месото и тогава да се извади. ПОне аз не мога без термометър.
Но за печене се ползва друг вид месо.

Гарнитура зеленчуци - с картофи или ориз става тежко.

Simple Smile
А, важно е, че става въпрос за кравешко, не за телешко.

# 627
  • София
Чета ви от началото, ама пържолената тематика ме напъна да се включа. Wink Никой ли не пече пържоли в гювеч? Ние ги слагаме с малко мазнина, вода, сол и подправки и ги "забравяме" във фурната за 3-4 часа. После направо се разпадат.
Гости посрещам мнооого рядко, и затова се старая с менютата, особено ако не са ми най-близките. Е, случвало се е да посрещна и с поръчана пица, но предпочитам да е нещо, в което съм вложила повече старания.
Иначе е по-лесно и често виждането в заведение, да. Simple Smile

# 628
А после - защо ми е толкова висока сметката за ток ? Sunglasses
3-4 часа за пържоли , не , те златни ще излезнат ! Wink

# 629
Аз пека в гювеч, обикновено комбинирам по няколко вида меса. Хубавото на гювеча е, че го слагаш и забравяш, не изисква да се въртиш около печката.

Общи условия

Активация на акаунт