"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 805
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 630
Аз пека в гювеч, обикновено комбинирам по няколко вида меса...

Любимото на мъжа ми и детето, ама то нормално за Лъвове  Mr. Green
Но рядко го прави, защото аз храна от гювеч и под фолио не ям, мирише ми на спарено  Embarassed

# 631
Ами не слагай и чорапите вътре. Има една кулинарна техника, наречена задушаване.

# 632
Ами не слагай и чорапите вътре...

Пък аз се чудех от какво е  Joy

# 633
Ео, не е толкова лесно. Трябва да пуснеш снимка на тутманик и после всички да викат "Ау, чуден е, само като гледам и напълнявам!". Нещо като да си пуснеш снимка на крака/цици в Клюкарника  Laughing

И освен това самият ти да охкаш и ахкаш по снимките на другите, като пускаш постинги: "Пенче, чупвам си от питката ти! Ленче, и две кюфтенца си взимам! Венче, пък от десерта ти двойна порция, ако може! Мммммм, колко е вкусно всичко!"  Виртуално плюскане на принципа на виртуалния секс  Sunglasses
Joy Joy Joy Joy

# 634
  • София
Happy mama, че ние не мааме четиричасови пържоли през ден Wink . Освен това се пекат на по-ниска температура, по-малко ток харчи...
Dona, помня историята с развалената кола и забравения гювеч. Simple Smile

# 635
Стигнах до 12-та страница, но някои хора взеха много да се повтарят, та да си кажа:

Не сме по каненето на гости, нито на заведение, нито вкъщи. Самотници сме и харесваме главно собствената си компания. Посрещаме хора само по поводи - близки приятели. Обикновено 5-6 пъти в годината. Тогава винаги съм в приповдигнато настроение, готвя милион и едно блюда. Обикновено правя такива, които не изискват постоянно щъкане насам-натам, когато дойде време за сервиране. Дори и топлите неща се сервират набързо, останалите съдове са наредени по масите. Приготвям всичко напълно сама (не обичам никой да ми се пречка в кухнята) и се справям за половин ден. Нямам парадни съдове и прибори, ежедневните ми са винаги чисти и представителни. Работила съм по ресторанти и много добре знам какво правя, затова гостите винаги коментират, че много обичат да идват на моите празненства, защото знаят, че ще ядат хубаво ядене, а и пиене има до пръсване.

Що се отнася за времето, което отнема подготовката. Това зависи не само от ястията, които ще се приготвят, а най-вече от СРЪЧНОСТТА на готвача. Стана ми странно защо някои дами толкова се възмущават на други дами, че едва ли не лъжат, че бързо се приготвяли. Е, милички, вашите ръце като са заврени в г'за, чуждите може и да не са. Като пипаш бързо, и като включиш компютъра (главата) на бързи обороти, направиш план на действие, така че да няма празен момент (в който седиш и чакаш, напр. да се опекат прословутите пържоли, хахаха), то нещата стават супер бързо. Затова мразя да ми се пречкат в кунята, щото като се развъртя там, съм хала. А отгоре на всичко готвенето ми е хоби, така че ми доставя огромно удоволствие, нежели да го считам като задължение.
Ако и общуването с хора ми доставяше такова удоволствие... сигурно у нас щеше да е хан, и сигурно тогава мъжът ми щеше да ме изгони.

Относно почистването преди/след гости - една прахосмукачка преди/след и да наредиш чиниите в миялната. Другите неща се правят ежедневно така или иначе. Ама всякакви ги има де, за едни е хоби, за други... мъчение. Wink

# 636
  • Варна
Валентина007, личи си, че си кухненски работник.

# 637

Но не готвач. 

# 638

Ха-ха-ха, Богиня, личи си, че си простосмъртна, защото иначе щеше да си наясно, че никога не съм си изкарвала прехраната с готвене. Или миене на чинии, както Трещерицата намеква, хахаха.  Laughing

Макар че определено не ти дължа каквито и да било обяснения, а и няма нищо лошо човек да е кухненски работник. Но даже от тях има вързани в ръцете. Сръчността е дарба. Аз съм сръчна във всичко, което пипна, включително и в настоящата ми професия. И умствено, и физически.

А ти като си Богиня, какво ти пука, защо злобееш Wink

Но не готвач. 

Трещерица, досега не си ми правила впечатление на злобарка, май те настъпах яко по мазола. Сори, истината боли.  Laughing

# 639

хаха Sunglasses

# 640
  • Варна
Толкова сръчност, та чак ме оставя безмълвна.

# 641
Толкова сръчност, та чак ме оставя безмълвна.

Защо, завиждаш ли?

Или си толкова комплексирана, че държиш винаги ти да имаш последната дума? Е, набара ме в неподходящ момент.

# 642
И защо да ме бОли мен каква си. Освен, че в някой ресторанти смятат, че една оправна като  теб, може да задоволи клиента. Ама втори път не стъпвам.
Или може би, си работила в МС Доналдс, там бързината е от първостепенно значение. 

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 20:30 от Трещерица

# 643
  • София
Стигнах до 12-та страница, но някои хора взеха много да се повтарят, та да си кажа:

Не сме по каненето на гости, нито на заведение, нито вкъщи. Самотници сме и харесваме главно собствената си компания. Посрещаме хора само по поводи - близки приятели. Обикновено 5-6 пъти в годината. Тогава винаги съм в приповдигнато настроение, готвя милион и едно блюда. Обикновено правя такива, които не изискват постоянно щъкане насам-натам, когато дойде време за сервиране. Дори и топлите неща се сервират набързо, останалите съдове са наредени по масите. Приготвям всичко напълно сама (не обичам никой да ми се пречка в кухнята) и се справям за половин ден. Нямам парадни съдове и прибори, ежедневните ми са винаги чисти и представителни. Работила съм по ресторанти и много добре знам какво правя, затова гостите винаги коментират, че много обичат да идват на моите празненства, защото знаят, че ще ядат хубаво ядене, а и пиене има до пръсване.

Що се отнася за времето, което отнема подготовката. Това зависи не само от ястията, които ще се приготвят, а най-вече от СРЪЧНОСТТА на готвача. Стана ми странно защо някои дами толкова се възмущават на други дами, че едва ли не лъжат, че бързо се приготвяли. Е, милички, вашите ръце като са заврени в г'за, чуждите може и да не са. Като пипаш бързо, и като включиш компютъра (главата) на бързи обороти, направиш план на действие, така че да няма празен момент (в който седиш и чакаш, напр. да се опекат прословутите пържоли, хахаха), то нещата стават супер бързо. Затова мразя да ми се пречкат в кунята, щото като се развъртя там, съм хала. А отгоре на всичко готвенето ми е хоби, така че ми доставя огромно удоволствие, нежели да го считам като задължение.
Ако и общуването с хора ми доставяше такова удоволствие... сигурно у нас щеше да е хан, и сигурно тогава мъжът ми щеше да ме изгони.

Относно почистването преди/след гости - една прахосмукачка преди/след и да наредиш чиниите в миялната. Другите неща се правят ежедневно така или иначе. Ама всякакви ги има де, за едни е хоби, за други... мъчение. Wink

Ха-ха  Laughing smile3555

По темата:
Не обичам да каня и да ходя на гости, предпочитам в заведение. Така най-лесно натискам Х в горния десен ъгъл.

# 644
И защо да ме бОли мен каква си. Освен, че в някой ресторанти смятат, че една оправна като  теб, може да задоволи клиента. Ама втори път не стъпвам.
Или може би, си работила в МС Доналдс, там бързината е от първостепенно значение. 

Явно доста те боли, иначе нямаше да ме удостояваш с коментар дали съм готвач, или оправна в ресторант или работя в макдоналдс. Някакви други предположения? Май няма да спиш тая вечер от любопитство що съм толкова сръчна. Споко, не се коси - казах ти, че е дарба, няма опасност да го придобиеш.

Общи условия

Активация на акаунт