"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 675
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 675
Вероятно в другите градове е различно, но в София има огромен избор на торти и видове, включително точно тип домашни, сладкарски ателиета бол.
Нямам представа, вероятно е така.
Конкретно за тези по детските рождени дни, на които сме били канени , всички са били от един тип и много противни на вкус. За обикновено гости пък без повод да вземеш една от супер е по зле отколкото изобщо да няма десерт.Но това си е лично мое мнение.
Иначе в Стара Загора и аз харесвам една сладкарница, която прави по различни торти, но са доста скъпи и до сега не се е случвало на гости или рожден ден , тортата да е от там. Аз за гости приготвям домашни и то не заради гостите, ами заради себе си. Ползвам ги като повод да си направя сладичко.  Laughing

# 676
  • на брега на морето
Вероятно в другите градове е различно, но в София има огромен избор на торти и видове, включително точно тип домашни, сладкарски ателиета бол.

Тип домашни, ама не съвсем. Конфекцията си е конфекция.  Peace

# 677
Тортите/десертите по сладкарници, да са различни, колко да са различни?
Използват едни и същи фабрични продукти, едни и същи аромати-наливни, едни и същи кремове на прах.....вече кой сладкар как съчетава химиите, е въпрос на негов си вкус.
Последно опитах една хапка от готова торта на Йорданов ден, уж от добра сладкарница.
Ами, няма такава гняс, крема ми се размаза и залепна по езика, и с вода не можах да го отлепя...ходих до банята да го отмия с почти гореща вода.Не знам какви мазнини/маргарини слагат, ама са отврат.

# 678
Добре, само вашите са домашни и хубави.  Laughing

# 679
Добре, само вашите са домашни и хубави.  Laughing
Не, не само нашите, а тези, направени у дома.
Защото ако направиш нещо у дома , за семейството си и гостите си, едва ли ще сложиш най-евтиния маргарин, едва ли ще купиш яйца на прах, млека и сметани на прах, и изобщо най-евтините и некачествени продукти.
Особено пък последните години, с тая криза, вече не знам дали изобщо някъде се предлага ако не прясна и качествена храна, то поне да не е с минал срок на годност.

# 680
Прясна и качествена вече не се ли изтърка? В ресторанта слагат от онова месо, дето се продава в месарницата някак. Или – ти пазаруваше от био ферма? Където почва, въздух и храна – са различни от земните?

# 681
Прясна и качествена вече не се ли изтърка? В ресторанта слагат от онова месо, дето се продава в месарницата някак.
Био-то няма нищо общо.
Ти нали не вярваш, че като си поръчаш пържолата в ресторанта, и готвача тича до магазина да ти я купи?   Laughing
Месото се купува 1-2 пъти в седмицата, в най-добрия вариант, замразява се и "те чака" да си го поръчаш.Да не говорим пък колко заведения направо купуват замразено месо, което не се знае колко време "е дремало" във фризери....

# 682
Защо фокуса се измести върху храната-торти и салати?
Целта е да се видиш с хора,които ти липсват.Сега всеки тича-работа,деца,чудеса.Понякога се чуваме петък вечер-и се разбираме за 15 минути.
Какво ,ще се яде ми е последна грижа.Дали у нас,у Емо,у Таня, у някой друг,или навън все тая..
Ако имам време-готвя.Ако нямам,защото често се решава в последния момент-ресторанти бол.
Но това децата да поиграят и да си поприказваш с приятел на вино пред камината е най-хубавото и най-важното.

И аз мисля,че вече може да се купят страхотни торти-тип домашна.Не може де се познае,че е купена.Има малки сладкарници с такава насоченост. Не говоря за мазнеещите неща-шир потреба.Има вече всичко!
И аз обичам да готвя-правя торти.Но, примерно плодовата пита на Неделя-не мога като тяхната.

# 683
Е хайде сега, евтините боклуци с изтекъл срок на годност се купуват само за заведения сякаш  Stop

Допуснете, че има и обикновени хора, които купуват за домакинството си маргарин, литър прясно мляко от 0,79 лв и ароматизирани и подсладени нишестета. И да - кренвирши  Twisted Evil

Не е въпрос нито на възможности, нито на образование и хранителна култура - просто хората сме различни, всеки си взима някакви решения за изхранването си (своето и на семейството си) и това, че е решил да го прави от промоциите на Лидъл и Кауфланд си е само негов проблем.
Не стигнахме ли в един момент до извода, че човек на гости може да се забавлява с поръчана "буклучава" пица, и да пукне от скука пред ризото със сепия и амарант  Thinking

# 684
Прясна и качествена вече не се ли изтърка? В ресторанта слагат от онова месо, дето се продава в месарницата някак.
Био-то няма нищо общо.
Ти нали не вярваш, че като си поръчаш пържолата в ресторанта, и готвача тича до магазина да ти я купи?   Laughing
Месото се купува 1-2 пъти в седмицата, в най-добрия вариант, замразява се и "те чака" да си го поръчаш.Да не говорим пък колко заведения направо купуват замразено месо, което не се знае колко време "е дремало" във фризери....

Laughing А ти като отидеш в магазина знаеш, че току що е заклано, а? Там не се замразява и размразява... Whistling
Аз купувам пиле, правя го на порции и в камерата. През седмицата - вадя и готвя, колкото ми трябва. С месото за готвене - същата работа. Вероятно тровя семейството си, но нямам месарница в двора, нито желание всеки ден да ходя да избирам месо на пазара в гара Яна.

# 685
  • Варна
си) и това, че е решил да го прави от промоциите на Лидъл и Кауфланд си е само негов проблем.
Не стигнахме ли в един момент до извода, че човек на гости може да се забавлява с поръчана "буклучава" пица, и да пукне от скука пред ризото със сепия и амарант  Thinking
Това е факт.
Обаче никога не съм чувала, а дори и чела, на гости да се канят хора без да им предложиш храна. Ако е само заради общуването, присъствието на храната се обезмисля.

# 686
Био-то няма нищо общо.

Laughing А ти като отидеш в магазина знаеш, че току що е заклано, а? Там не се замразява и размразява... Whistling
Ами точно защото знам, че не е прясно, че се замразява и размразява, и то неведнъж, спрях да го купувам и да го ям.

# 687
си) и това, че е решил да го прави от промоциите на Лидъл и Кауфланд си е само негов проблем.
Това е факт.
Обаче никога не съм чувала, а дори и чела, на гости да се канят хора без да им предложиш храна. Ако е само заради общуването, присъствието на храната се обезмисля.

Ами ето, аз не предлагам храна. Писах и преди това. Предлагам кафе/чай и шоколадов бонбон или бисквитка като добавка. Символично, като акт на приветствие, че човекът е добре дошъл. Гости в "онзи" смисъл не каня.

# 688
Да, така е, обаче знаете ли пък колко много хора се въздържат да канят гости, защото не могат да им предложат "по-така" меню и то по финансови съображения? То и споровете в тая тема го потвърждават - ако не си от нивото на Иван Звездев най-малкото - едва ли не не си се представил на ниво. Затова общуваме по-рядко помежду си.

# 689
  • София
аз затова съм за кръчмите - всеки да си поръчва каквото иска!

Общи условия

Активация на акаунт