"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 722
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мен липсата на пари досега не ме е спирала. Имали сме много кризисни години, но приятелите ни са идвали на гости. Да, не са били много, те и сега не са. Да, не сме ги черпили с храна, а с кафе и сладкиш.
И да- много приятно  ми е в моментите, в които финансово мога да си позволя разни глезотийки да направя и да ги споделя с близки хора.
Факт е, че излизанията ни по заведения са сведени до минимум...критичен минимум Mr. Green. Обаче общуването с приятели е на оптимално ниво.  Heart Eyes
Сега като седна да изброявам...ми то няма и пет приятелски семейства , с които се събираме по гостита. Обаче пък ни е хубаво!
Роднините не ги включвам в тази графа- те идват рядко и по повод и то само най-близките. Определено когато ще ми гостуват се притеснявам много какво ще направя, как ще го поднеса и подобни неща...и това ме изморява повече, отколкото самото гостуване. Ама това е само с роднините.

# 691
Да, така е, обаче знаете ли пък колко много хора се въздържат да канят гости, защото не могат да им предложат "по-така" меню и то по финансови съображения? То и споровете в тая тема го потвърждават - ако не си от нивото на Иван Звездев най-малкото - едва ли не не си се представил на ниво. Затова общуваме по-рядко помежду си.
Аз за себе си уточних назад, че пиша за специално поканени гости, или по повод някакъв.
А не срещи от типа :"Свободни ли сте тази вечер, да се видим?"

Затова и ми е важно гостите ми да се почувстват по-различно от всекидневието.

# 692
  • на брега на морето
Добре, само вашите са домашни и хубави.  Laughing

Не искам да се засягаш  Peace

# 693
Ами да!Изведнъж се сещаме ,че не сме си виждали кумовете от месец. Каним ги на гости, у дома!
Пече се едно пиле или пържоли с гъби. 2-3 вида салати,една бисквитена торта и хубаво вино.И сме си супер!
А това ,че ще се почувстват по-различно от всекидневието,както те,така и аз, е не заради  пържолите, а затова ,че сме заедно.
А термина "по-така меню"-не го разбирам.Ходила съм на гости и на боб в гърне и пак си беше -ок!

# 694
Добре, само вашите са домашни и хубави.  Laughing
Моите със сигурност.Аз си ги правя по мой вкус, така както най много ми харесва.
Бих опитала с удоволствие тортите на Красимира, това сериозно.

# 695
Моите със сигурност.Аз си ги правя по мой вкус, така както най много ми харесва.

+1  Peace
По принцип купешките торти не ги харесвам, даже по-скъпите. Детето, което е всеядно прасенце, също със зор изяжда половин парче. Привлича я външния вид, картинките, но пробва ли ги и ѝ минава мерака.
99% от познатите на които гостуваме също правят домашни, за щастие  Laughing

Аз купувам пиле, правя го на порции и в камерата. През седмицата - вадя и готвя, колкото ми трябва. С месото за готвене - същата работа...

И ние така. Но поне знам какво готвя. По ресторантите го мариноват с боклуци, консерванти и какви ли не боклуци. Особено местото, което е тръгнало да се разваля, това важи и за топлите щандове. Да не говорим за хигиената, че не знаеш кой къде си е бъркал преди да ги пипне чинията. По принцип не съм гнуслива, но след случаите с натравяния и то по уж нормални хотели, а не в някое селско кръчме, здравият разум не ми позволява Mr. Green

аз затова съм за кръчмите - всеки да си поръчва каквото иска!

Явно не си попадала на гост с претенции като моя мъж  Joy той храна в ресторант харесва много, много, мноооооого рядко, все ѝ намира кусури. Докато домашно сготвената в 99% му допада.

# 696
Oлеее,хора! Какво говорите.Има толкова добри ресторанти в София,а и не само!
Класни,в които готвачите са си направо виртуози. Никой не говори за дупки.

# 697
Да се изкажа за тортите от сладкарници - не обичам онова отгоре, дето прилича на пластмасово.
А напоследък на всички торти за рождени дни го има, явно хората се захласват по фигурките и цветовете  Confused
За вкъщи за нашите рождени дни аз правя торти. Сега, не са като на Краси, да не кажа, че една така я сиропирах, че плуваше после...  Grinning, но поне знам какво слагам и си ги харесвам да си ги ям. Blush

# 698

И виртуозите са хора  Simple Smile
Преди време гледах записи от срити камери в кухните на ресторантите...

# 699
  • Варна

Ох, и аз в един класен ресторант видях готвача да облизва лъжицата и после с нея да сервира. Sick Явно му е навик, защото и в ТВ предаване го повтори.
Не искам да ям нечии секрети. Независимо дали са в дупка или в Мишлен.

# 700

И виртуозите са хора  Simple Smile
Преди време гледах записи от срити камери в кухните на ресторантите...

И аз го гледах,по бтв.Ама то ония, без да му влизаш в кухнята,си личи ,че е мръсно.
A и още нещо се сетих.
Вчера Жоро Пентаграма обясняваше,как е виждал камион с трупове на котки и кучета да влиза в завод за колбаси.
Аз лично съм виждала да вадят мишка от шише с боза.Чела съм в 24 часа ,как едни пикали в заготовки на кашкавал..Така,че даже и да не ходим по ресторанти-мизерии съществуват.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 13:56 от perkoto

# 701
Е, ама вие тук сега ще ме накарате да престана да купувам готови торти и да влява в Готварския за рецепти. Чак такава ли разлика има между купешките и домашни? Аз хич не съм майстор на сладкиши, а и не бива много да ям захар, но пък ще взема да пробвам да извъртя една торта за проба. И после да взема и тук да се похваля. Гости обаче с нея няма да гощавам. Поне първия път. Не смея.

# 702
И аз го гледах,по бтв.Ама то ония, без да му влизаш в кухнята,си личи ,че е мръсно.

Не беше по българска телевизия, но не пазя линка. Ако го откриете обаче, не знам дали е добре да го гледате (тези, които ходят на ресторант редовно).

Но не е само въпроса в хигиената, всички слагат добавки и подобрители. И да не искаш, набиваш химия.

# 703

+1  Peace

+1  и също сериозно!Но няма как да прекося половин България за да се снабдя с класна торта .
Аз съм голям любител на сладкото .Имам си фаворити в приготвянето на торти и те далече не са най-спряганите имена в сладкарското производство.
Имам си една любима сладкарница - от детството ми не се е променило качеството на предлаганите продукти там.Малък асортимент, не много украси,семпъл вид, но чудесен и компактен вкус.

Аз съм правила пет-шест пъти торта в живота си,от които в половината случаи- с готови  блатове.
Тази,която съм правила с печене на блатове е популярната в миналото торта "Зебра"-два дни ми отне,ами мерси!

# 704
  • Варна
Ама като започнете да се превземате....  Laughing
От ходене веднъж или дваж месечно в ресторант все още никой не е умрял.
Същото важи и за тортите.

Общи условия

Активация на акаунт