"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 652
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 750
Не обичам изненади.

# 751
  • София
Ще ги приема, ако няма наистина пречка, но няма да ми е приятно или най-малкото ще ми е странно, че не са звъннали поне, че идват. А ако ме нямаше вкъщи?

# 752
Едва ли някой ще ги върне. Дори да каже нещо подобно в темата.

# 753

И да не бъда съвсем офф - да ви попитам нещо – звъни се на вратата – виждате ваши приятели, с които отдавна не сте се виждали, защото живеят в друг град вече. С думите изненада – се появяват, носейки две торби с покупки. Е – ще или не ще ги приемете, при положение, че единственото задължение ще бъде – да сервирате храната, която носят?  Laughing

Аз нямам приятели без телефони,не се сещам за такива.

# 754
  • София

И да не бъда съвсем офф - да ви попитам нещо – звъни се на вратата – виждате ваши приятели, с които отдавна не сте се виждали, защото живеят в друг град вече. С думите изненада – се появяват, носейки две торби с покупки. Е – ще или не ще ги приемете, при положение, че единственото задължение ще бъде – да сервирате храната, която носят?  Laughing

Тия за приятели ли ги броиш въобще?  Това са познати , които явно си запълват времето с вас поради отпадане на други ангажименти. И явно не са ви звъннали по телефона за да не ги отрежете, особено пристигайки с торбите, с което явно решават, че ви компенсират неудобството за неочакваната визита.С приятелите се чуваме редовно, особено , ако пък са решили да ни посетят.

# 755

Аз нямам приятели без телефони,не се сещам за такива.
Не, няма да ги върна разбира се, но ще ми стане много неприятно. В къщи може да не е удобно в този момент да се посрещат гости. Веднъж тези, които ми се натресоха без покана попаднаха на ремонт - ами не беше удобно ние седим на масата и пием кафе, а наоколо обикалят майстори. как не им беше неудобно на тях - направо не зная. Иначе те си донесоха сладкиш някакъв, обаче не е до това - има моменти, в които не желая да приемам в дома си външни хора. Всъщност дори да се обадят преди това, че идват пак ще ми е неприятно, защото моментът ще е избран от тях, а не от мен да ги поканя в дома си. Може пък да не мога да им обърна внимание точно в този момент.

# 756
Винаги съм се чудила - колко трябва да си прост, за да отидеш на гости без покана. Или да се обадиш с въпроса: "Удобно ли да дойдем у вас?". Като искаш купон, обади се на същите тези приятели и попитай:" Удобно ли да дойдете у НАС?"

# 757
Вероятно наистина си мислят, че като донесат нещо за хапване компенсират натрисането си, обаче аз не смятам така. Това може са си го позволи много, много близък мой човек и то само един. Всички други се ще трябва да се съобразяват с моите настроения и желания за посрещане на гости и въобще за общуване с тях, защото честно казано още след първото такова посещение реших тотално да ги игнорирам. Както се вижда, последваха още поне две-три. Явно не им пука от моята реакция, те са си ок така да се самопоканват. То като ти дойде на гости някой такъв, който не ти е и близък и темите за разговор на масата са трудна работа - или му слушаш безкрайния монолог за нещо дето изобщо не те еня, или пък трябва някакъв мъчителен разговор да поддържаш. При всички случаи подобни навлеци не могат са се считат за мои приятели!

# 758
Винаги съм се чудила - колко трябва да си прост, за да отидеш на гости без покана. Или да се обадиш с въпроса: "Удобно ли да дойдем у вас?". Като искаш купон, обади се на същите тези приятели и попитай:" Удобно ли да дойдете у НАС?"

И аз това продължавам да се чудя в темата. newsm78

Даже не мога да схвана нито една нормална причина,за да се натресеш без покана или да се обадиш и да кажеш "Да дойда ли у вас".

# 759
Според зависи кой е човека съм способна да се престоря,че ме няма и да не отворя.

# 760
По този начин се държахме с приятелите ми, когато бяхме "свободни електрони" - луди-млади, без деца и ангажименти, и животът беше безкраен купон. Откакто се народиха децата, такова поведение е безотговорно и несериозно, и съм супер доволна, че нямам в обкръжението си хора, които да се държат по този начин.
Имаме си телефони, уговаряме се, че и въпреки уговорките се случва нещата да се променят в движение - деца се разболяват, изникват разни състезания и други ангажименти, налага се и да се учи или работи допълнително понякога от в къщи, да се водят децата напред-назад... Не е толкова проста тая работа...

# 761
Когато някой е поканен у дома не очаквам торба с провизии.
От както навлязоха мобилните телефони неочаквани посещения нямам
и наистина ще бъда неприятно изненадана ,ако това се случи.
Мисля, че тези времена останаха в миналото.
Избягвам всяко нещо ,което ме натоварва допълнително.

# 762
Те пък откъде ще знаят, че сме си вкъщи  newsm78 никога не ми се е случвало. Да не говорим, че долу сме спрели и звънеца, ще подскачат от крак на крак и ще чакат някой да ги пусне, само защото не искат да звъннат по телефона.
Ще ги приема, разбира се, но мнението ми за тях вече ще е съвсем друго.

Мале, Човече – що за постове пишеш – кога ти остава време да работиш, дете да водиш и прибираш, да готвиш по 8 пъти и да печеш милинки?...

Е, защо да прави всичко само аз? Не живея сама засега, ако някога ми се наложи, ще съм по-заета  Simple Smile
90% от приятелите ни са в други страни, горе долу имам представа.
Ястията се готвят успоредно, времето за приготвяне заедно е еднакво Simple Smile
Думата "всички" не съм употребявала.

Не искам да спамя повече, написала съм, каквото съм преценила  Peace

# 763
Първия път няма да ги върна, ако повторят - със сигурност. Peace

# 764
viliko, аз колко пъти ще ти обяснявам, че всичко вършат двамата, затова отнема двойно по-малко време. Докато напише Човечето поста, и хоп, мъжът й вече е натиснал Публикувай.

Общи условия

Активация на акаунт