"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 668
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 765
Ако не съм аз, постовете на Трещерица и viliko ще са двойно по-малко  Mr. Green
Разбирам, че ме обичате, ама не е това начина да ми дойдете на гости  Naughty  Simple Smile

# 766
А какво мислите за следната ситуация:Мъжът ми се обажда на едни приятели-семейство с 2 деца да излезем някъде за 14.02.,при което приятелят му ни кани в тях ,като казва:"Като дойдете ще отидем с теб в близкото италианско ресторантче да купим нещо за ядене".Уточнявам само,че ние от поне 7 години не сме ходили в тях на гости,в смисъл-не са ни канили,те през това време са идвали 2-3 пъти у нас.Така канили ли сте гости-каним ви на гости у нас,но да си поделим консумацията?

# 767
Съпругът ти се е обадил и предложил да отидете на ресторант, където ще си поделите разходите. Приятелят е предложил да купите храна от ресторанта и да използвате техния дом за терен- може би заради децата. Тъй като това става на деня,може и да не са имали финансова готовност да посрещат гости,а все пак вие сте се обадили. Не ми се вижда кой знае какво непочтено да се е случило.

# 768
Съпругът ми се обади 3 дена по-рано,и да-на ресторант също щяхме да си делим разходите,но аз например не бих поканила така гости,които не съм канила от години,а само аз съм ходила в тях,затова ми беше интересно какво мислят и други по въпроса.Другото,което не уточних е,че ресторанта, от който беше предложено да поръчваме храната е доста скъп, семейството няма финансови притеснения.

# 769
Аз също не бих поканила гости и да им предложа да си делим. Просто не ми се видя чак толкова нагло, при все,че вие сте се обадили, но ето,че има подробности,които вие си знаете и отстрани е трудно да се прецени. Нали чете назад в темата- всякакви нахалитети има и нищо не можеш да направиш. Освен да си направиш изводи за тях.

# 770
Не виждам драмата къде е.

# 771
Никъде не съм писала,че има  драма,просто ми беше интересно да "чуя" и други мнения.

# 772
То си зависи от ситуацията. Декември месец, например, със скъпия бяхме на гости на една моя приятелка. С нас беше и още една приятелска двойка. Събирането беше по повод новата й квартира, а и ей така, да се съберем на домашно. Уговорката беше следната - двете двойки отиваме на пазар да купим каквото ни харесва на нас, като после си делим разхода на 3 - между нас, другата двойка и домакинята.
Но тук добавям и факта, че междувременно тя беше сготвила поне 3-4 ястия, питки и разни подобни, в доста големи количества, които си ги пое изцяло тя. А и ние нямахме нищо против да поемем част от разходите, тъй като тя си има и финансови затруднения.

# 773
А какво мислите за следната ситуация:Мъжът ми се обажда на едни приятели-семейство с 2 деца да излезем някъде за 14.02...

Когато се събираме да празнуваме някакъв конкретен празник - Коледа, Нова година, Трифон зарезан и т.н., делим разходите, независимо какво се купува и къде се празнува.

Ако ни се обадят и кажат - заповядайте на гости еди кога си, за да се видим, тогава си е покана за гостуване и разходите поемат те.

Т.е. във вашата ситуация смятам, че напълно нормално са се развили нещата.

# 774
А какво мислите за следната ситуация:Мъжът ми се обажда на едни приятели-семейство с 2 деца да излезем някъде за 14.02...

Когато се събираме да празнуваме някакъв конкретен празник - Коледа, Нова година, Трифон зарезан и т.н., делим разходите, независимо какво се купува и къде се празнува.

Ако ни се обадят и кажат - заповядайте на гости еди кога си, за да се видим, тогава си е покана за гостуване и разходите поемат те.

Т.е. във вашата ситуация смятам, че напълно нормално са се развили нещата.

Peace Абсолютно такова е и моето мнение.

# 775
Ако не съм аз, постовете на Трещерица и viliko ще са двойно по-малко  Mr. Green
Разбирам, че ме обичате, ама не е това начина да ми дойдете на гости  Naughty  Simple Smile

Ба, ако не са твоите постове, темата щеше да е на 22ра страница.

Откакто забраниха пушенето и дойде зима, даста често се случва - ще отидем у вас, у нас , ще си поръчаме нещо.

# 776
Никъде не съм писала,че има  драма,просто ми беше интересно да "чуя" и други мнения.
Ами не виждам причина да ви черпят за Свети Валентин, наистина. Ако домакинята има желание да приготви нещо специално, нека, но от вас е задължението да донесете вино, торта /например, или друг десерт/. Не ходя на гости с празни ръце, никога, така че пазаруването от ресторанта е все едно, а и улеснява жените, може би тази, която кани, няма да има възможност цял ден да стои пред печката, че да посрещне, посред седмицата. А да ходят да купуват готова храна и да ви черпят без повод, незнам....
Апропо да, пушенето е една причина, наистина.

# 777
Ба, ако не са твоите постове, темата щеше да е на 22ра страница...

Какво да се прави, вечно не сте доразбрали и "А това как", "А онова как", "Ама вярно ли? Как точно?", отговарям, нали съм добричка  Blush

# 778
Леле, ама темата отишла към мъжа на Човечето, аз, понеже вече лично го познавам, ще дам един глас за него, човека е пич .... Много са ви трън в  очите някой мъже, ей... То да не смее човек да се похвали, верно, че повечето масово не са стока, ма чак такава злост и неверие...  ooooh!  Laughing Преди беше Краси, сега Човечето ли емнахте?
Апропо, съгласна съм с глутаматите и Е-тата по заведенията, и аз като наблъскам фикс малки тайни и става вкусно. Споделям мнението, че всяка домашно приготвена храна, било то и мекици, е по-добра от купената, било то и ресторантска, било то и класно ресторантска.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 11:56 от Анонимен

# 779
Те и в темата за тока за я емнали ? Thinking Rolling Eyes
Ако някой сподели , че при него всичко е ОК , значи не му е чиста работата ! Mr. Green

Поздравления за мъжа на НСЧ bouquet

Общи условия

Активация на акаунт