"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 687
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 810
За мен също е неприемливо.
Един единствен пък поканих гости за обяд.С идеята, че най-късно към 17-18 часа ще си тръгнат.
Дали?
Последния гост си тръгна около 22 часа.
Затова, оттогава, само вечер.Колкото и да им се стои, все пак трябва и да се спи.    Laughing
Толкова ми е познато и толкова си права,че ..............
Пример от неделя - поканих наш близък на обяд. Е, от 12.00 до 19.00ч.?!!!!!
Нормално гостуване е до 2/3 часа според мен.
Обещах си - никакви обяди  !!!!!!!!

# 811
Много хубава тема.

Когато имаш несъобразителни роднини и приятели, всякак е трудно и конфузно.

Комунизмът отдавна отмина и все повече заприличваме на американците. Преди се чудехме как те не ходели на гости без покана, но и ние отиваме на там.

Например баща ми има роднини, които имат много скромни възможности. Винаги, когато им гостуваме, си носим продукти за салата, основно и питиета. Тоест съобразяваме се.

Отделно част от тези роднини си идват у нас "на море", без покана, за по няколко дни и с идеята, че ще им се слага и вдига по 3 пъти на ден, все едно са на хотел.  Confused Какво да кажа, не знам.

А хора, които се съобразяват, не са ми никакъв проблем.  Peace

# 812
  • Варна
Много хубава тема.

Отделно част от тези роднини си идват у нас "на море", без покана, за по няколко дни и с идеята, че ще им се слага и вдига по 3 пъти на ден, все едно са на хотел.  Confused Какво да кажа, не знам.

Аз бих им напомнила, че комунизмът отдавна предаде богу дух.

# 813
  • София
Също като в някои от фейлетоните на Чудомир. И там имаше едни хора, в чийто дом все се влачеха разни роднини "на бани".

# 814
Също като в някои от фейлетоните на Чудомир. И там имаше едни хора, в чийто дом все се влачеха разни роднини "на бани".
Точно. Много ме разсмя.  Laughing Laughing

# 815
Ами едно време се възмущавах и на покана за гостуване с фиксирани часове от-до и смятах, че това е неприемливо у нас, ама като ви чета и като съм домакинствала на шест и седемчасови гостувания, май и тази привичка ще възприемем от западняците. В крайна сметка всеки трябва план за деня да си направи и такива безкрайни гостувания дотежават в един момент дори от много готини хора да са. А и каненето за вечеря, а не за обяд пак не помага на несъобразителните, щото колко му е до три сутринта да се изкара "на приказки". Ето един плюс на поканата в заведение.

# 816
Прочетох 51-53 стр и ми стана едно тъжно...как може да няма капка вяра или спонтанност у вас и да мразите изненадите, да търсите винаги под вола теле  Tired
Описаната ситуация от мен за непредвидено гости – е реална, това е една от най-добрите ми приятелки, но поради разстоянието – вече не се виждаме редовно. Напълно нарочно са искали да ни изненадат – и аз действително се просълзих, колкото и да не вярвате – душа нося и ми стана така мило...
Какви са тия коментари – колко акъл трябва да имаш, телефон нямаш ли, неприятно е и тн... Crazy
Аз обичам изненади под всякаква форма

# 817
"Най-добрата ми приятелка".... ето я разликата. Аз не именувам нито една с такава титла, така че няма на кого да се зарадвам, та чак да се просълзя от виждането му. Всъщност има, де, но в отрицателен аспект.

# 818
Да ти кажа, имам поне още една - дето окичвам с тая титла  Laughing
Да беше някоя от няколкото - все щях да се зарадвам. То е ясно, че на далечен познат - може и да реагирам иначе. Но в поста си никъде не написах - почти непознат ми цъфна на вратата, нали?

# 819
  • София
Аз имам две-три най-добри приятелки, но ги виждам 2-3 пъти в годината. Направо бих ги разцелувала ако ми кацнат на вратата, честно.
Обаче днес моята майка голям стрес е изживяла милата Crazy- както си седяла с болните т грип деца на брат ми и моите свекър и свекърва и дошли на гости Rolling Eyes. Естественно, посрещнала ги е с каквото е имала подръка, но ето такова нещо ми е странно. Те се виждат веднъж  на година-две при някакви случайни роднински събирания, не си ходят по гостита.

# 820
  Който ще да ми цъфне по тоя начин, изненадата я броя за неприятна.

# 821
Прочетох 51-53 стр и ми стана едно тъжно...как може да няма капка вяра или спонтанност у вас и да мразите изненадите, да търсите винаги под вола теле  Tired
Описаната ситуация от мен за непредвидено гости – е реална, това е една от най-добрите ми приятелки, но поради разстоянието – вече не се виждаме редовно. Напълно нарочно са искали да ни изненадат – и аз действително се просълзих, колкото и да не вярвате – душа нося и ми стана така мило...
Какви са тия коментари – колко акъл трябва да имаш, телефон нямаш ли, неприятно е и тн... Crazy
Аз обичам изненади под всякаква форма
В смисъл четири-пет навлека да се тропнат у вас така, изненадващо а след това да те разнесат как имало неизмити чинии в мивката няма да ти направи впечатление, така ли? Или да те заварят с намазана с боя коса, когато не приличаш на себе си също е о к? Аз в този смисъл не обичам изненадите и ги приемам като нахлуване в моето пространство, което не приветствам. А и кодовата дума тук е "най-добрата ми приятелка". Аз също май няма кого да сложа в тази категория. Всичките ни приятели са на едно ниво, те никога не биха дошли без покана, аз у тях също. Навлеците, които ми виснаха на вратата без покана май искат да са ми приятели, но не им се получава - не са моята кръвна група просто.

# 822
Аз имам две-три най-добри приятелки, но ги виждам 2-3 пъти в годината. Направо бих ги разцелувала ако ми кацнат на вратата, честно.
Обаче днес моята майка голям стрес е изживяла милата Crazy- както си седяла с болните т грип деца на брат ми и моите свекър и свекърва и дошли на гости Rolling Eyes. Естественно, посрещнала ги е с каквото е имала подръка, но ето такова нещо ми е странно. Те се виждат веднъж  на година-две при някакви случайни роднински събирания, не си ходят по гостита.
Като гледам възрастта на децата ти, явно свекърите ти не са ти такива от вчера, така че не е фатално, че не ги е посрещнала с 6-степенно меню.  Peace А и като отидеш без покана и без предупреждение, не виждам какво можеш да очакваш като посрещане.  Peace А и не е логично да се заседяваш.

# 823
Аз, ако е в почивен ден, няма да го направя чак на проблем, обаче ако е в делничен-вечерта, ще ми стане неприятно затова, че не са се замисли за това, че трябва да се става рано и че детето ми ще дреме на чина, а ние ще спим и работим.
Но пък се замислям, че може въобще да не сме у нас или да сме си поканили други гости, да сме болни и т.н., т.е. доста смело от тяхна страна да не се обадят предварително.

А вие бихте ли направили подобна изненада?

# 824
Аз никога - мен трябва да ме поканят официално "с бъклица и дрян", подготвям се, купувам вино и бонбони, нагласям се и чак тогава. Държа да уважават личното ми време и желания и се старая и аз да правя това по отношение на приятелите си. Я кажете това с покана "от-до" как ви се струва - ще ви обиди ли? Аз отначало бях малко втрещена, ама сега като се замислям - то си е удобство това.

Общи условия

Активация на акаунт