"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 661
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 825
Прочетох 51-53 стр и ми стана едно тъжно...как може да няма капка вяра или спонтанност у вас и да мразите изненадите, да търсите винаги под вола теле  Tired
Описаната ситуация от мен за непредвидено гости – е реална, това е една от най-добрите ми приятелки, но поради разстоянието – вече не се виждаме редовно. Напълно нарочно са искали да ни изненадат – и аз действително се просълзих, колкото и да не вярвате – душа нося и ми стана така мило...
Какви са тия коментари – колко акъл трябва да имаш, телефон нямаш ли, неприятно е и тн... Crazy
Аз обичам изненади под всякаква форма
В смисъл четири-пет навлека да се тропнат у вас така, изненадващо а след това да те разнесат как имало неизмити чинии в мивката няма да ти направи впечатление, така ли? Или да те заварят с намазана с боя коса, когато не приличаш на себе си също е о к? Аз в този смисъл не обичам изненадите и ги приемам като нахлуване в моето пространство, което не приветствам. А и кодовата дума тук е "най-добрата ми приятелка". Аз също май няма кого да сложа в тази категория. Всичките ни приятели са на едно ниво, те никога не биха дошли без покана, аз у тях също. Навлеците, които ми виснаха на вратата без покана май искат да са ми приятели, но не им се получава - не са моята кръвна група просто.

Някакси изброеното от теб е пълно с отрова и далеч не се отнася за мен и моята реакция в такива случаи. Приятели пиша, ако за вас не носи никаква стойност...пред тях може да ме досрамее за чинии или прически, но никога не бих се притеснила дали ще ме разнасят  Stop

# 826
Я кажете това с покана "от-до" как ви се струва - ще ви обиди ли? Аз отначало бях малко втрещена, ама сега като се замислям - то си е удобство това.
Във времената, в които живеем, никак даже няма да ме обиди. Спокойно можем да кажем "каним ви на гости, което ще продължи до еди си колко часа". Случвало ми се е за детски РД в домашна обстановка и никак не се обидих.

# 827

А вие бихте ли направили подобна изненада?
Не. Абсурдно ми се струва, ами ако въпросните хора не са в къщи или ако са болни да речем.
Мога да се обадя изненадващо, че съм в града ( ако сме от различни) и са попитам дали е възможно да се видим, но не и да цъфна на вратата.

Свекъра ми ги правеше тези номера, но го излекувах от вредния му навик. Понеже той не обичал да се обажда и хоп появява се и се подпира на звънеца докато не излезе някой, може минути да го държи и да звъни без да спре. И веднъж така звъннал, дядо ми му отворил , понеже живееше на долния етаж и той се качва при нас горе и направо ще изкърти вратата от удари , аз отварям и той " защо си се заключила?! " Naughty  "Ами притеснявам се да не би някой неканен нахалник да ме изненада, пък аз да съм гола."  Mr. Green След този отговор се оплакал на сина си, че никога повече няма да стъпи в нас. Е, направо ме разплака.   Laughing

# 828
  • София
Аз имам две-три най-добри приятелки, но ги виждам 2-3 пъти в годината. Направо бих ги разцелувала ако ми кацнат на вратата, честно.
Обаче днес моята майка голям стрес е изживяла милата Crazy- както си седяла с болните т грип деца на брат ми и моите свекър и свекърва и дошли на гости Rolling Eyes. Естественно, посрещнала ги е с каквото е имала подръка, но ето такова нещо ми е странно. Те се виждат веднъж  на година-две при някакви случайни роднински събирания, не си ходят по гостита.
Като гледам възрастта на децата ти, явно свекърите ти не са ти такива от вчера, така че не е фатално, че не ги е посрещнала с 6-степенно меню.  Peace А и като отидеш без покана и без предупреждение, не виждам какво можеш да очакваш като посрещане.  Peace А и не е логично да се заседяваш.
Да, такива са си, това не ги прави лоши, сигурна съм, че въобще не са се замислили, че могат да я притеснят. Майка ми е душа човек, по скоро факта, че цяла сутрин е била по поликлиники с племенниците ми я е понатоварила днес.
Просто  не е имала нищо подръка за почерпка, но поне са се видели.
  Аз пък да ви питам- преди години братовчедка на мъжа ми роди. Ходих да я видя в родилното, защото няма други близки в Сф. Не сме близки.  Казах и като я изпишат и започнат да излизат да се обадят и да се видим, тъкмо да видим и бебето. Така или иначе никога не сме им ходили на гости, нито сме ги канили, но наистина с желание щях да излезем и да се видим на разходка някъде. Бях купила и една играчка за бебето.
е, тя не се обади, няколко пъти писах на скайпа как са, що са. След това обяснявала на роднини, че видиш ли не сем си направили труда да идем да видим бебето. Ми, не с бъклица и дрян искам да ме канят, ама не мога да отида така  и да се тропна в тях, че и при новородено бебе. Чакала съм била специална покана, така се изразила. Crazy
Аз продължавам да смятам, че си бях права.

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 17:16 от Валенцето

# 829
  Абсолютно си била права.

# 830
Валенцето , тук ми се струва, че вече опираме до традиции които са различни в различните краища на страната.  newsm78

# 831
Прочетох 51-53 стр и ми стана едно тъжно...как може да няма капка вяра или спонтанност у вас и да мразите изненадите, да търсите винаги под вола теле  Tired
Описаната ситуация от мен за непредвидено гости – е реална, това е една от най-добрите ми приятелки, но поради разстоянието – вече не се виждаме редовно. Напълно нарочно са искали да ни изненадат – и аз действително се просълзих, колкото и да не вярвате – душа нося и ми стана така мило...
Какви са тия коментари – колко акъл трябва да имаш, телефон нямаш ли, неприятно е и тн... Crazy
Аз обичам изненади под всякаква форма
В смисъл четири-пет навлека да се тропнат у вас така, изненадващо а след това да те разнесат как имало неизмити чинии в мивката няма да ти направи впечатление, така ли? Или да те заварят с намазана с боя коса, когато не приличаш на себе си също е о к? Аз в този смисъл не обичам изненадите и ги приемам като нахлуване в моето пространство, което не приветствам. А и кодовата дума тук е "най-добрата ми приятелка". Аз също май няма кого да сложа в тази категория. Всичките ни приятели са на едно ниво, те никога не биха дошли без покана, аз у тях също. Навлеците, които ми виснаха на вратата без покана май искат да са ми приятели, но не им се получава - не са моята кръвна група просто.

Някакси изброеното от теб е пълно с отрова и далеч не се отнася за мен и моята реакция в такива случаи. Приятели пиша, ако за вас не носи никаква стойност...пред тях може да ме досрамее за чинии или прически, но никога не бих се притеснила дали ще ме разнасят  Stop
Е, чак пък отрова - написах, че не обичам изненадите и надничането в къщи. Прочете ли ми в предишния пост коментарът на една "наблюдателка" за плочките и как не си личало, че са мръсни? Много е хубаво, че си тачиш приятелите, но аз с моите съм на по-голяма дистанция.

# 832
На изписването от болницата като родих изрично бях казала, че не искам никой да идва, само мъжа ми да ме вземе. Но не би, любопитството на чинката на мъжа ми явно и дойде в повече и се изтръска там и се наложи ние с бебока да ходим да я караме до тях, защото в къщи не бих пуснала никого при бебето толкова рано.Беше ми много неприятно.

# 833
Валенцето , тук ми се струва, че вече опираме до традиции които са различни в различните краища на страната.  newsm78
Да, аз като родих дойдоха в къщи без покана едни роднини от Североизточна България. Посрещнах ги, зарадвах се, показах бебето и т.н. Но аз не бих направила така - чакам си поканата. А и една моя роднина, която не зная къде живее ми изтърси "защо не дойде да ми видиш бебето?" - ми тя не ме е канила и аз не смятам, че съм постъпила грешно

# 834
На изписването от болницата като родих изрично бях казала, че не искам никой да идва, само мъжа ми да ме вземе.
По-старите поколения много трудно го "преглъщат" това.  Peace

# 835
наистина не мога да си представя някой да ми се изтърси в 19ч. на вратата с намерение да ми гостува .
През деня за кафе също .

# 836
Не ми се е случвало досега някой да определи краен час за гости-то.Но ако го направи, не би било проблем.

Свекърите на сестра ми имат ключ от жилището им.Та свекърът й така я изненадал веднъж по бельо, обличали се да излизат с племенницата ми.Оттогава вече звънял винаги, преди да тръгне да си отключва-носи им разни работи от село ...   Laughing

Това с панаирите при изписването на бебе не го разбирам.На такива циркове съм била свидетел.... една орда родА, цветя, снимки, бебето се прехвърля от ръце на ръце, да се снимат с него....и не бяха цигани. 

# 837
  • в рока
Ако са 2,3 приятелки,които са ми  страшно близки ,а сме в разделени от стотици(че и хиляди км) дойдат без предупреждение ,никога няма да се раздразня.Напротив.

Не мисля,че имам такива приятели,които биха обсъждали плочките ми.Пък и да обсъждат-не ми пука Laughing

Иначе,и на мен не ми е приятно да ми се тропне някой неканен,а аз на другия ден съм от 7 на работа Confused

# 838
  • Пловдив
Тази тема отново показва колко сме различни и колко различно приемаме света.
Като дете бях тотално "обръгнала" от внезапни набези на неканени и необадили се гости. По Панаири у нас са идвали по 2-3 семейства с преспиване, без да ни информират - просто звънят на вратата. Някои са носели провизии, други - не. То в онези времена нямаше откъде да купиш нещо в неработен ден/време. И фризери нямаше, и микровълнови, че и буркани от село нямахме поради липса на село. Изтръпвахме, като наближи панаирно време. Случвало се е даже да няма къде да спим с брат ми и са ни разквартирували по съседите  Laughing Не беше приятно никак. Подобни визити не сме връщали - примерно на море, че си нямаме.
Скоро обаче се замислих, че вече не знам къде са и какво правят 90% от роднините ми, което е много жалко. Даже не ги и познавам.
И аз имам няколко близки хора, на които няма да се изтърся без да се чуем какви са им плановете, но пък е взаимно удоволствие, ако можем да си разменим гостувания. Част от тях не са в моя град и всъщност единствената възможност да се видим по-обстойно е, ако ние спим у тях или те у нас. А за децата каква радост е да има гости с деца пък и с преспиване... ехе  Grinning Бих се почувствала искрено обидена, ако дойдат и спят на хотел. Мисля, че за тях е същото. Това не изключва съвместните ходения на хотел на друго място, но усещането е съвсем различно.

# 839
Аз пък имам приятели в други градове и като отида да се видим, винаги сме на хотел. Не горазбирам това - баня, тоалетна, притеснения за домакините, слагане на маса по три пъти на ден. Не ми е по вкуса и не го практикувам. Идвали са в къщи така близки, притеснено ми е било, но пък знам, че хората не могат да си позволят хотел. Но когато трябва аз да съм гост - винаги съм на хотел и никой не ми е бил обиден.

Общи условия

Активация на акаунт