"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 744
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 795
А какво мислите за следната ситуация:Мъжът ми се обажда на едни приятели-семейство с 2 деца да излезем някъде за 14.02.,при което приятелят му ни кани в тях ,като казва:"Като дойдете ще отидем с теб в близкото италианско ресторантче да купим нещо за ядене".Уточнявам само,че ние от поне 7 години не сме ходили в тях на гости,в смисъл-не са ни канили,те през това време са идвали 2-3 пъти у нас.Така канили ли сте гости-каним ви на гости у нас,но да си поделим консумацията?
Мисля,че имаш основание да ти е неприятно .
Предложението на съпругът ти е да "ИЗЛЕЗЕТЕ" /заедно/,
а не поредната вечер в домашна обстановка.
Мястото на заведението не е уточнено ,а цените са от.... до ,
а и интересно защо господинът е предложил този вариант ?Едва ли децата са проблем.

# 796
Ако ситуацията се приеме,че е съвместно събиране за 14.02, наистина няма проблем ,но понеже аз го възприех като покана за гости,въпреки че наша беше инициативата за излизане,си помислих,че аз лично никога не бих поканила така гости,още повече такива,които не са идвали от години у нас.Но както повечето тук писаха-погледнато като организация за отпразнуване на празник-наистина всичко е наред.Зависи как го приемаш.Някой писа по напред,че не са длъжни да ни черпят,естествено,че не са,но аз като поканя гости никога не бих се сетила да предлагам да купуваме вечерята заедно,като нямам възможност-не каня.Аз също никога не ходя на гости с празни ръце,но не там беше въпроса.

# 797
  • София
Чакай де, нали твоят мъж се е обадил! На мен не ми се вижда нещо лошо предложението да вземат храна от ресторанта. Като се има предвид що народ баш по този ден пълнят заведенията, дори е по-готино спокойно да сте на домашно. А и домакините може да са нямали време да приготвят нещо, а може и изобщо да не им се е излизало с две деца по заведенията. Дори според мен идеята е била много добра. Пък как мъжете ще се разбират за плащането, то си е тяхна работа.

# 798
Да,моят мъж се обади и наистина си изкарахме супер,но понеже за себе си си мислех,че щеше да ми е неудобно да предложа такъв вариант на някой,който каня у нас-заповядайте у нас,ще си вземем нещо заедно.Но като се има предвид,че не са се обадили специално да ни поканят,може би всичко е съвсем в реда на нещата.Въпреки че имам смътен спомен от последното ни гостуване в тях/преди около 7 години/,когато ни поканиха и мъжът каза-като идвате вземете нещо да метнем на скарата.Та затова може би съм приела и това като покана,но истината е,че инициативата за виждане беше наша-на заведение.

# 799
И на мен би ми станало неприятно от такова предложение. Толкова време не са ги поканили у дома си и сега когато най-сетне са се сетили - да се дели сметка ми се струва грозно. Като каня гости в дома си и то на 7 години веднъж, то поне е редно аз да поема разходите по трапезата. Не че е чак такава голяма драма, но не бих поддържала контакти с удоволствие след подобна демонстрация на дребнавост и пестеливост.

# 800
Но при положение,че авторката са ги поканили да излезат, не е толкова непонятно другите да предложат да се купи нещо и да останат в къщи. Хората не са си правили сметка да канят гости по принцип. А вече за взаимоотношения и колко години не са ги канили- това е друг въпрос.

# 801
Объркването идва от това, че те са ходили у тях няколко пъти, а другото семейство не са връщали визитата. Когато предлагат събиране у тях за 14-ти , очакват адекватно посрещане, ама .... тцъ!

За да не си разваляте купона, най-добре правилата да са ясни!

Преди години ходихме на СПА-хотели с още едно семейство, които са големи чревоугодници - поръчват, поръчват... вземете си, та вземете си, ние - по една супа или нещо семпло (сирене по шопски напр.) накрая: делим сметката....  Mr. Green докато веднъж казах - моля, поотделно сметката, е оттогава няма никакъв проблем!

# 802
Защо пък 50/50 сте я делили? И то при положение, че вие сте консумирали в пъти по-малко.
milittana, да, но не те са били тези, които са се обадили с идеята да се съберат. Представи си, че в точно този момент другото семейство не е имало възможност да поеме всички разноски. Ако те вдигнат телефона и кажат 'Елате ни на гости', това вече променя нещата. Макар че писах и за случай, в който бяхме на гости с покана от домакинята, но пак дадохме нещичко, без да е станала някаква супер драма от това.
За мъжа на Човечето... дай Боже повече такива! Peace

# 803
  • Sofia
Обожавам да каня гости в къщи. Никога не ми е хрумвало да поканя някого в заведение (освен 1-2 пъти на рожден ден, когато гостите са много и не мога да ги събера в къщи, но то е друго). Обичам да готвя, имам миялна, не ми е никакъв проблем подготовката. Не трябва да се чудя кой ще гледа децата и как ще се прибираме, ако пием. По-евтино е. И с новите промени фактът, че у нас се пуши категорично накланя везните в полза на домшната обстановка. Изобщо много по-удобно ми е от заведение. Единствено малко се дразня, когато 2-3 пъти подред каним някое семейство, те идват (което би трябвало да значи, че им е приятно с нас), а обратна покана не следва. Обикновенно такива спирам да ги каня. Аз съм малко старомодна в това отношение и още държа на етикета - като те поканят на гости (без специален повод) е редно да върнеш поканата.
А иначе за покана в заведение.... за който не обича да готви или няма условия в къщи, не виждам нищо лошо. 

# 804
Моят си мята чорапите под леглото. Дали да не се разведа?
Зависи. Ако се къпе по четири пъти на ден, носи обувки от естествена кожа и краката му ухаят на люляк - преглътни  Peace

Да, бе, 4 пъти по 2 чорапа = 8.

Аа, ние като хванем прахосмукачката, го правим, не да се възбуждаме, а да ни е чиста къщата... Mr. Green
После, в чистата къща, имаме време да правим други неща за възбуждане.    Laughing

За вашите сексуални подвизи знае форумът.

# 805
Предпочитам събирането с приятели и роднини в хубави ресторанти

# 806
Много готина тема  Simple Smile
Аз съм редуцирала хората , които могат да ми дойдат на гости до абсолютния минимум . Просто ми писна да ми се идва в къщата , защото много им е кеф да си хапват и да си пийват и децата им да правят кочина , ама няма как да стане вече  Crossing Arms Да не говорим , че едно пазаруване за гости е минимум 100 лв. Айде , няма нужда ... не си спомням тези , които най - много напират да идват в нас , да са ни поканили скоро  Thinking
Лятото една моя наистина добра приятелка ме изкара извън нерви - децата и направиха погром , а тя си сипа една ракийка и захапа цигарата в двора ... Аз да сервирам , че и деца да гледам . Накрая каза - уууу , много е хубаво у вас , ще идваме всеки ден , децата да си играят на басейна  Shocked Е , сигурно се сещате какъв отговор получи , както и че  със сигурност достъпът и до къщи е отрязан .
Приятелите ми се броят на пръстите на едната ръка и  са добре дошли , обичам да готвя и се справям прилично . Но разни навлеци , просто нямат шанс .

# 807
A колко време трябва да е нормалното гости според вас за празник - в случая рожден ден.
Един приятел днес се похвали, че рожденият му ден минал чудесно, от 14 до 3. И аз  Shocked
Айде, да съм ги поканила на купон от 8-9 да седят да пият и танцуват до 3 - ок. Но да ми виснат от 14, което за мен е следобедно парти и би трябвало да приключи в 17-18, до 3 сутринта, просто нямаше да издържа  Rolling Eyes Явно не съм много гостоприемна  Laughing

# 808
За мен също е неприемливо.
Един единствен пък поканих гости за обяд.С идеята, че най-късно към 17-18 часа ще си тръгнат.
Дали?
Последния гост си тръгна около 22 часа.
Затова, оттогава, само вечер.Колкото и да им се стои, все пак трябва и да се спи.    Laughing

# 809
Едва ли има някакви правила .Твоя приятел е решил да си покани гостите от 14ч.  ти ще ги поканиш откогато ти решиш .

Общи условия

Активация на акаунт