"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 652
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 855
Да звънна на някой ,че ще мина да го видя и да си побъбрим за 30-на минути е съвсем друга работа ,не е като да му да му цъфна в 19ч. в настроение за гости /вечеря без дори да се обадя
Иначе обичам и шумните компании и нощния живот.

# 856
Да звънна на някой ,че ще мина да го видя и да си побъбрим за 30-на минути е съвсем друга работа ,не е като да му да му цъфна в 19ч. в настроение за гости /вечеря без дори да се обадя
Иначе обичам и шумните компании и нощния живот.

Laughing
Първо в непредвидени гости не знаех, че се слагат само тези - идващи да се наплюскат у нас до полунощ.
Второ - точно тия гостита уж за по 30 минути са ставали най-яките ни дом.купони  Peace
Но явно не всеки го приема.

# 857
И пак е по-правилно за мен ако някой иска да се видим да се обади и да каже "наблизо съм, излез, ако искаш, да пием по кафе някъде наоколо". Така мога да го поканя, да откажа или да изляза, ако реша.

# 858
Неканени гости не идват ежедневно, моля ви се, случва се рядко, а в темата всеки оплюва тоя начин на изненада, сори, ама за мен е точно признак на затвореност и див егоизъм, вече.

И кой е егоиста в случая? За мен е точно в този, който на базата на собственото си свободно време и моментна хрумка решава без да се обади да звъни на вратата на чужд дом, не съобразявайки се с вероятността да притесни въпросните хора, които уж смята за много близки.

На вратата без предупреждение приемам, че е нормално да се появи някой, който е в някаква нужда, а не на гости.

# 859
Нещо се разминаваме в идеята на изненадата - нямам приятел, който ще дойде за собствен кеф единствено у нас непоканен. Всичките ми приятели биха дошли, за да прекараме всички заедно приятно. Подобна нагласа - че ония се изтърсиха, щот нямат какво да правят - пречи само на домакина. Аз такива хора не бих поканила да пристъпят у нас.

И пак е по-правилно за мен ако някой иска да се видим да се обади и да каже "наблизо съм, излез, ако искаш, да пием по кафе някъде наоколо". Така мога да го поканя, да откажа или да изляза, ако реша.

Ти можеш същото да направиш, ако ти цъфне на вратата. Сливи ли имате в тия усти?

# 860
Цитат
Ти можеш същото да направиш, ако ти цъфне на вратата. Сливи ли имате в тия усти?
Там вече те е сгащил натясно, иначе може да не си си у дома  Wink.

# 861
Цитат
Там вече те е сгащил натясно, иначе може да не си си у дома  Wink.

Joy между другото проблема с отказването и възможността да кажеш НЕ – и аз го имам понякога.
Случвало ми се е да имам планове, ама след няколко подканвания и обещания - и айдее....

# 862
По-скоро един, дето вече стои усмихнат на вратата и е вдигнал крак да прекрачи, не пита може ли, та да кажеш не може.

# 863
Ох, аз много си ценя свободното време и горе долу знам и си обичам някакви неща, които правя в него ( форум вкл). И такива изненади ме хвърлят в джаза. Да скоча прах да бърша, да се приведа в приличен вид, да разтребя ,че и салатата да измия за нула време не ми е най-приятното нещо, когато съм се настроила да гледаме филм, например. Не е толкова до това, че не мога да предложа нещо, едни пици винаги могат да се поръчат, по-скоро като някаква намеса го усещам, която не ми е приятна. Слава Богу тука тая култура не е разпространена и на пръсти се броят случаите на неканени гости.

# 864
  • София
Да бе картофи и салам .
Не разбирам каква може да е причината някой да дойде без да се обади на вечеря.

Че ти е приятел, иска да те види, минава наблизо?
За мен който не обича изненадващи гости явно няма кой знае колко близки приятели, които да го зарадват с присъствието си.
На мен само много близки хора могат да звъннат в последния момент или да ми кажат "във вашия квартал сме, у вас ли си, искаш ли да се видим" - и то никога няма да цъфнат на вратата, а ще кажат точно така "искаш ли да се видим" - и аз ако съм готова ще изляза, ако съм се разчистила или съм с боядисана коса (не че се боядисвам) или още по пижама - ще кажа "ела у нас" без да се притеснявам, че съм неглиже. Та нали за това са приятелите...
Вижте, ако става дума за някой колега, който минава наблизо, ще се пооправя задължително.
Или ако някой познат каже "ще мина през вас ако е удобно да ми дадеш еди си какво си" - ще му сипя едно кафе, но никога не се е случвало някой да мине замалко и да остане за вечеря. Последната си е нещо отделно.

П.С. Случка от миналата седмица: вкъщи съм и се мотам, пия кафе и чакам да стане определен час, за да изляза по задачи. Моя приятелка ми звъни, че е в квартала и я викам у нас със следните думи: "Мини ако искаш, пък после ще излезем заедно, аз също имам път към центъра". Тя дойде, аз бях по домашни дрехи, направих по едно кафе, дооправих вкъщи - прибрах измитите чинии, оправих леглото, облякох се, седнах на дивана, побъбрихме си и след малко казах: "Айде, време е да тръгваме". Никога не ми е било срамно да кажа "трябва да излизам, имам друга работа" и уж да си изгоня гостите. Ако са дошли инцидентно де. Ако е гости с цел, то вече ми е малко неудобно и чакам всички да си тръгнат.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 10:54 от Po3u

# 865
Дай му на българина софра и ракия, така излиза от тази тема!

# 866
Нещо се разминаваме в идеята на изненадата - нямам приятел, който ще дойде за собствен кеф единствено у нас непоканен. Всичките ми приятели биха дошли, за да прекараме всички заедно приятно.
Трябва да са хора с гадателски способности, та без да се обадят да знаят дали отсрещната страна точно в този момент е в настроение или възможност да прекара приятно заедно с тях. Ако някой си мисли, че във всяка секунда, която го видя и ми се разтуптява сърцето от приятни емоции, то определено греши.Та дори брат ми ( когото да видя за мен е огромна радост) като си идва в България се обажда поне седмица по рано.Но той дори и неканен може да пристига по всяко време, тъй като на практика като идва при мен си е у тях.А нямам приятели, които да са за мен със статут на хора от семейството ми.И не бих искала да се сближавам с някого до степен, че у нас да се чувства като у тях си - да си идва и отива когато реши.

Цитат
Моя приятелка ми звъни, че е в квартала и я викам у нас със следните думи: "Мини ако искаш, пък после ще излезем заедно, аз също имам път към центъра".
В този случай аз неканени гости не виждам.

# 867
Пишеш глупости и ужасно засилваш нещата. Моите приятели не са си у тях – като идват в нас, но са ми достатъчно близки, че да мога да ги поканя дори по домашни дрехи или да им откажа с думите – мъжът ми е изморен и спи. Настроението идва с хората. Ако имаш такива, с които с удоволствие общуваш, които са ти ценни. Явно няма как да разбереш за какво пиша. Не е и нужно. Просто пишех за инциденти и случки, не за ежедневие от върволици неканени...Но има и нещо друго - ако човек е напрегнат, всяка минута от деня му е заета, има много задачки и тн - вероятно това си оказва влияние. Ние вечер ангажименти нямаме, освен да ядем, щот без това не може. Останалите часове - се запълват както дойде  Laughing                                                     

# 868
Вилико,пожелавам ти  неангажиращи гости!

# 869
Вилико,пожелавам ти  неангажиращи гости!

newsm78 Ми аз основно такива приемам...единствено има един сем.празник на голямата рода, дето право на избор нямам - и там съм длъжна да изтърпя доста от родата  ooooh!  Laughing

Но, понеже не ми се дълбае повече - да си обобщя - обичам изненади, непредвидени и спонтанни неща. Като доказателство - стояхме и пиехме вино лятото на двора, вечерта към 10. Казвам аз - ооох, ей сега да бях на моренце вече...Мъжа ми излезе за цигари. Звънна ми след малко и казва - хайде, оправяй куфарите, купих билети за Бургас  Joy Та така, оф топик беше

Общи условия

Активация на акаунт