"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 591
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 900
Честит рожден ден, Касита   bouquet

# 901
Благодаря!  Simple Smile

Вили, сигурно си права! Но така съм възпитана, че винаги да пазя една лека дистанция от хората и подобен тип поведение ми е леко странен, ако и да се опитвам да го разбирам.  Confused

# 902
Аз съм далеч ама вие що не и спретнете едно гости довечера  Mr. Green

# 903
Разбирам, Каси – но, честно – какво си мислиш сега за тях? Че са нахални, несъобразителни, прости...А всъщност – те действително може да го правят без грам да се усещат, че носят негативна емоция у теб  Wink
Ако у вас се идва само след покана и реда е ясен - действително е несъобразителност от тяхна страна, но пък ако не сте толкоз близки, че те да знаят, че това би те подразнило...

# 904
Ако не са толкова близки, не могат да си позволят подобно нещо. Ако са, много добре знаят дали ще ѝ хареса или не. И в двата случая са били наясно, според мен.

Касита, честит празник!   bouquet

# 905
Защо да не могат? Защото – според теб – е лошо? НО според тях може да е приятна изненада...  Laughing
Направо падам като чета как очаквате околните да живеят според вашите правила...

# 906
Разбирам, Каси – но, честно – какво си мислиш сега за тях? Че са нахални, несъобразителни, прости...А всъщност – те действително може да го правят без грам да се усещат, че носят негативна емоция у теб  Wink
Ако у вас се идва само след покана и реда е ясен - действително е несъобразителност от тяхна страна, но пък ако не сте толкоз близки, че те да знаят, че това би те подразнило...

Че са несъобразителни и прекалено освободени в държанието си!

# 907
Това по принцип и ли след  днешната случка?

# 908
Защо да не могат? Защото – според теб – е лошо? НО според тях може да е приятна изненада...  Laughing
Направо падам като чета как очаквате околните да живеят според вашите правила...

Да ти кажа, имам поне още една - дето окичвам с тая титла  Laughing
Да беше някоя от няколкото - все щях да се зарадвам. То е ясно, че на далечен познат - може и да реагирам иначе. Но в поста си никъде не написах - почти непознат ми цъфна на вратата, нали?

Именно за такива хора говорех.

А ако са ѝ близки, значи я познават добре и знаят каква ще е реакцията.

В моят дом очаквам да се спазват моите правила, в техния - техните, не смятам, че е нахално.

# 909
Абе неприятно е някой да се самопокани,пък било и с повод.Но тук може би има възможност да се откаже тактично.На мен още ми присяда как на един рожден ден едни мои роднини (3 жени и едно дете) дойдоха без предупреждение.Не един,не двама-четири човека се изсипаха без да знаят празнувам ли,не празнувам ли,имам ли възможност да ги посрещна...

# 910
Първо има разлика дали говорим за рожден ден или просто за гости, то е ясно.
В твоят дом - определено не включва желанието на твои приятели да те изненадат за празника ти. Да ти дойдат на гости и да не пушат, да се събуят и да пикат само в едната тоалетна - това вече да - твои правила са и трябва да се спазват.  
От друга страна - аз не виждам драма тук - просто казва - днес с мъжа ми ще празнуваме сами. Такова нещо въобще не би ми направило впечатление.

# 911

След днешната случка.

НСЧ, благодаря!

# 912
  • София
аз си мислех, че темата е просто за гостуване, при това без особен повод. Иначе и сватбите и кръщенетата трябва да включим.

# 913
Ок, viliko.
Просто така се ме учили, че не се ходи неканен на личен празник. Човекът може да е решил, че ще си кани други гости и умишлено да ме е пропуснал.
Ако искам да го изненадам - един подарък с куриер и готово. Пък той, ако ме иска, ще се обади  Simple Smile
Може и да е грешно, не споря, но така процедираме.

# 914
Тук никой не е отишъл непоканен.  Wink

След днешната случка.

НСЧ, благодаря!

Верно ли? Оле... Tired

Общи условия

Активация на акаунт