"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 560
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 975
Те хората явно не са ви предвидили и като сте се обадили ,са се почувствали неудобно и са ви поканили. Не виждам защо да имаш резерви към тях. Всеки кани,когото прецени ,че иска да покани. И много правилно си постъпила,че не си отишла, проявила си тактичност.

# 976
Вече нямам сили за гости, признавам си, а и ме дразни, че не мога да стана и да си тръгна, ако нещо ми писне.Последния път канихме гости с дете, ами не се сещат да си тръгнат ... те лягали късно, ама ние не!Дразни ме и това, че голямо пазаруване и готвене настава, да сложа от всичко на трапезата, а после храната остава и три дни ние ядем едно и също, че е грехота да се хвърля храна.Предпочитам ресторант, който каквото иска си поръчва, децата играят и като се посдърпат по-лесно се помиряват на неутрална територия.
 Laughing

# 977
Така е, съгласна съм. Не бих се обидила, че не са ме поканили. Обиди ме това, че го правят от немай къде, защотто съм се обадила.
Едва ли няма как да предвидят, че ще се обадим, при положение, че сме почти всеки ден заедно.
Но както казваш, всеки си преценява кого да покани. Но да ме канят от кумува срама, за мен е обидно  Naughty

Аз съм човек с достойнство и не бих се натресла при такава покана, както и направих. Нито пък бих се обидила, че не са ме канили.

# 978
На тях да им се получи? Ама вие наистина изперквате  Joy
Хората нямат явно навика да празнуват тоя рожден ден, но като чуят поздрав от приятел – считат за нормално да кажат – минете да пием по едно. Надали го правят целенасочено нарочно – да ви канят на празна софра, Божеееееее  ooooh!

Хайде успокой се ако ти е възможно! Имах предвид, че няма да им се получи поканата, защото не обичам спонтанни покани, които ми развалят плановете и ме задължават да хукна да купувам подаръци кампанийно. Аз обичам да обмислям и планирам нещата, да избирам дълго и внимателно подакъра, не да взимам поредния пъзел от денонщния магазин, Била или Кауфланд, само за да отбия номера. Също така и да си планирам вечерта, да се настоя и насладя на гостуването. Толкова ли ти е трудно да осъзнаеш, че има хора с разичен мироглед от твоя и той не е задължително на отчуждени сметкаджии и злобари? Достатъчно ясна ли бях, или ще има още търкаляши се емотикони?

Поздравления за поста! Ти си единствената, която обича да си предвижда и планира. Останалите - просто не разбират.  Joy
Ако четеше, без да вадиш от контекста - щеше да си разбрала, защото поне 3 пъти ясно съм го написала - че и аз планирам, но това не изключва инциденти, изненади и спонтанни неща.

# 979
Хората нямат явно навика да празнуват тоя рожден ден, но като чуят поздрав от приятел – считат за нормално да кажат – минете да пием по едно. Надали го правят целенасочено нарочно – да ви канят на празна софра, Божеееееее  ooooh!

Хайде успокой се ако ти е възможно! Имах предвид, че няма да им се получи поканата, защото не обичам спонтанни покани, които ми развалят плановете и ме задължават да хукна да купувам подаръци кампанийно. Аз обичам да обмислям и планирам нещата, да избирам дълго и внимателно подакъра, не да взимам поредния пъзел от денонщния магазин, Била или Кауфланд, само за да отбия номера. Също така и да си планирам вечерта, да се настоя и насладя на гостуването. Толкова ли ти е трудно да осъзнаеш, че има хора с разичен мироглед от твоя и той не е задължително на отчуждени сметкаджии и злобари? Достатъчно ясна ли бях, или ще има още търкаляши се емотикони?

Поздравления за поста! Ти си единствената, която обича да си предвижда и планира. Останалите - просто не разбират.  Joy
Ако четеше, без да вадиш от контекста - щеше да си разбрала, защото поне 3 пъти ясно съм го написала - че и аз планирам, но това не изключва инциденти, изненади и спонтанни неща.
Разликата е, че аз мога да приема различната позиция - да речем твоята в частност, без да те квалифицирам, а пък ти се държиш за главата и викаш "божееее", когато аз напиша моята и веднага бързаш да направиш супер важното умозаключение, че си представям едни хора, които гледат да ударят кьоравото с малко софра. Приеми го най-сетне, че аз не съм ти, обаче не е задължително едната да е лоша, другата да е върхът на сладоледа. Затова когато някой си напише мнението не бързай да се хващаш за главата, а помисли, че има различни хора с различни възприятия на тоя свят

# 980
Същото важи и за теб  Laughing
И далеч не съм аз тази с квалификациите, относно чуждото виждане – Лавелетка например назад нарече прости всички – идващи като изненада или инцидентно. Та реших да се включа подобаващо, ама май е гадно, а...

# 981
Същото важи и за теб  Laughing
И далеч не съм аз тази с квалификациите, относно чуждото виждане – Лавелетка например назад нарече прости всички – идващи като изненада или инцидентно. Та реших да се включа подобаващо, ама май е гадно, а...
Аз не си спомням да съм споменавала, че съм "Лавелетка", така че не ми приписвай чужди постове ако обичаш. Щом си мислиш, че си се включила "подобаващо " и това те успокоява, нека е така - обаче останалите май не са на твоето мнение. Та ще ми цитираш ли къде и в кой момент обиждам или се изказвам негативно за някой, който не е на моята повиция. Ама ако може да е мой поста, не на филанкишията по възможност. Всъщност голям проблем ли ти е, когато някой не се съгласява с теб?

# 982
Път на дамите – къде аз теб те обидих с последните си постове?  Laughing

# 983

Не знам ти как общуваш обичайно с околните, но не обичам някой да ме нарича "изперкала" като си напиша мнението във форума.

# 984
Вилико, поздравляват ме всички близки,
но това не е повод да ги каня,както и не се чувствам длъжна
да давам обяснения защо.
Мисля,че разбираш позицията на "изперкалите" и нежелаещи спонтанност.

# 985
  • София, център
Много си харесвам дома и с удоволствие бих го показала на приятелите си, но предпочитам поводите да си ги отбелязвам в ресторант.
Не съм по хамалосването, а и последното гости приключи в 4 сутринта. Жаме!

Иначе, ако намине някой, добре дошъл ще е!

# 986
Аз пък искам да ви попитам нещо друго във връзка с каненето на гости. Обикновено се съобразявам с компанията, която се събира - дали се познават и харесват тези хора и т.н. Наскоро обаче ме поканиха на рожден ден с хора, които виждах за първи път. Много ми харесаха в действителност, ще ги поканя в къщи определено, но се замислих - аз не бих имала смелост така да смесвам компании, да не би някой на някого да не допадне, а това го считам като своя отговорност до голяма степен. Може би греша - при вас как е? Тук може би малко спонтанност не е излишна.

# 987
Така е, съгласна съм. Не бих се обидила, че не са ме поканили. Обиди ме това, че го правят от немай къде, защотто съм се обадила.
Едва ли няма как да предвидят, че ще се обадим, при положение, че сме почти всеки ден заедно.
Но както казваш, всеки си преценява кого да покани. Но да ме канят от кумува срама, за мен е обидно  Naughty

Аз съм човек с достойнство и не бих се натресла при такава покана, както и направих. Нито пък бих се обидила, че не са ме канили.
И аз не бих отишла при такава покана. Но те са го направили,защото им е станало неудобно. Щом се познавате,най-вероятно им е било ясно,че няма да отидете. Сигурно и на мен би ми станало гадничко,че не сме поканени,ако аз държа на тях , но няма да имам резерви. Явно те не държат достатъчно на вас. Но пък все тая, имате сигурно приятели,които пък държат на вас.

# 988

Не знам ти как общуваш обичайно с околните, но не обичам някой да ме нарича "изперкала" като си напиша мнението във форума.

Ооо, извини ме, ако си се обидила, защото си се познала в поста ми. Всъщност отново вадиш от контекста – защото там се споменава „вие“ и няколкото поредни поста, в които такова инцидентно гости се тълкуваше като безмозъчно.

# 989
Мари, резервите ми са точно, защото съм разбрала, че явно не сме им сред приоритетните познати и приятели, но мъжът ми живее с дълбокото убеждение, че те врЪхтЪ. Мисля, че го използват за работна ръка и това ме дразни. Но аз съм си пас. Не напирам да се събирам с хора, които нямат желание за същото. Правя го, заради мъжа ми. Той е заслепеният, не аз.
Даже, за онзи случай той ми каза:"Еее, какво толкова"
Ми едни хора, ако те уважават, най-малкото което няма да постъпят така. И сега ми нагарча, като се сетя колко тъпо се почувствах тогава.

Общи условия

Активация на акаунт