"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 548
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 1 035
Това е основната причина рядко да каня гости.
Не съм в състояние повече от 2/3 часа да бъда домакин или гост.
На детските покани за РД в клуб пише - от ... до ,но при домашно
гостуване този момент отсъства.Разчита се на благоприличие .
Не искам един почивен ден да минава около суетенето и обгрижването на гости -
предпочитам да бъда със семейството си.
И да, за мен не нормално да се гостува 6 часа !

# 1 036
То отново опираме до приготовлението. Както аз обичам да посрещам подобаващо по мой начин - приготвям по-така неща, старая се доста - та ако готвя 3-4 часа - не ми се връзва самото гости да продължи 2 часа. За настаняване и няколко приказки отива поне половин час. После за същинското хапване поне час. Питие, десерт, разядка после - то тогава и тръгват най-сладките приказки...

# 1 037
То отново опираме до приготовлението. Както аз обичам да посрещам подобаващо по мой начин - приготвям по-така неща, старая се доста - та ако готвя 3-4 часа - не ми се връзва самото гости да продължи 2 часа............
По твоята логика, при моето приготовление от 2 дни, гостите ми трябва винаги да са поне с една нощувка у дома......   Joy

# 1 038
По моята логика - за приготовление два дена и да си тръгнат на втория част - би значело, че ич те нема с готвенето  Joy

# 1 039
Вилико,не коментираме времето за приготвяне на менюто,
а времето на гостуване ,от страна на поканените.
Дали ще се приготвям два дни или ще поръчам храна - времето на гостуване трябва да
бъде в рамките на приличното. И пак повтарям - 6 часа гостуване за мен е неприемливо.

# 1 040
По моята логика - за приготовление два дена и да си тръгнат на втория част - би значело, че ич те нема с готвенето  Joy
Аз същото бих си помислила....    Mr. Green
Но, пък 6 часа за гости са ми прекалено.Обикновено се събираме към 19.30-20.00 ч , до към 24 най-късно.

# 1 041
И все пак ,по-добре на вечеря,вместо на обяд ,нали ?!

# 1 042
Оо, да, определено.    Peace
Аз мисля, в тази тема писах, че гости на обяд поканих само веднъж.Втори път няма да си причиня подобно нещо.    Laughing

# 1 043
Аз мисля, в тази тема писах, че гости на обяд поканих само веднъж.Втори път няма да си причиня подобно нещо.    Laughing
Моля те,сподели какво не ти допадна в обедното гостуване ? Благодаря!

# 1 044
Моля те,сподели какво не ти допадна в обедното гостуване ? Благодаря!
Същото, което и на теб-направо забравиха да си тръгнат.    Laughing
От обяд, та до към 19 ч май изкарахме (дали не беше 20.00....).Вярно, че имаше повод, ама толкова часове гости....накрая вече ми се искаше да умра.
Това беше преди 15-на години.Оттогава, с повод, без повод, гости Само Вечер.   Peace
В един момент на всички им се доспива....   Mr. Green

# 1 045
Има и сутрешни интересни. Тази Нова Година посрещахме заедно няколко семейства. Една двойка не успя да дойде. На 31-ви декември в 10 сутринта при тях кацнаха едни набързо преминаващи роднини, тръгнаха си в 10 вечерта  Mr. Green.

# 1 046
Обединяваме се,около това,че не приготовленията и финансите са пречка,
а времето на гостуване ,т.е. - не заседяването.

# 1 047
Предпочитам вечерно гости.

По- организиран ми е денят по този начин, по- приемливо ми се вижда вечер да се сервира алкохол
/Знам,че гостуване може да мине и без тази "екстра", но обичайно е съпровождаща приятелски събирания/Разбира се, за предпочитане е другият ден да е почивен, да не се бърза със ставане.

Но скоро/ надявам се да е скоро Simple Smile/ ще имам завършена нова къща и предполагам, дневните гостувания ще са по-чести, защото къщата е извън града.

Детските партита никога не са ми били достатъчни като продължителност, затова винаги избирам места на които може да се ангажира срещу доплащане поне още час.

# 1 048
На мен обедното гости ми е скучно, затова предпочитам вечер.

# 1 049
вилико,каква е разликата ,ако хората са едни същи,
но поканени на обяд ? Каква е скуката ?

Общи условия

Активация на акаунт