На море в Гърция 2013 - II

• 84 636
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
dechy, благодаря. Разгледах и предложенията на Moharet - харесаха ми и ще им пиша, за да видя какво ще предложат, а ако отседнем в Скиатос може да отидем с ферибот до Скопелос ....
Ще се радвам ако има и други отзиви от тези острови

# 481
  • София
gala_ko, oсвен с ферибот има възможност да се отиде от Скиатос до Скопелос с еднодневен круиз. Ние го предпочетохме, защото като отидете с ферибота и сте без кола, може да се разгледа само главния град. С круиза се спира на църквата от "Мама миа", главния град и един плаж.

# 482
  • с/у ОколоМръсТното
http://plovdivchanin.com/2013-01-07-14-16-25/8272-%D0%92%D0%B8%D … %D0%BA%D0%B8.html

и едните и другите са маскари, както се казва...  Close

# 483
  • София
Радвам се, че са ви харесали. Островът е точно такъва - спокоен, красив и времето сякаш е спряло.
Дано и на Лефкада ни хареса, ако агенцията предлагаше и тази година оферти за силния сезон за Занте, сигурно щяхме да се възползваме. Аз все повече обаче се замислям, дали море през септември е добра идея, хладно ми се струва, че ще е.

Ina, невероятни снимки си качила.

Ние миналата година ходихме на Лефкада през септември 1-10. Времето и водата бяха чудесни, не ни е било студено. Бяхме отседнали в Понди до Василики. Нещо, което е спечифично за тази част на острова е, че започва да духа към 14.00ч., сякаш някой натиска копчето и вятърът се включва. Ние на плажа пред студиата сме стояли само един ден и за това за нас не беше проблем вятъра. През цялото време сме обикаляли с колата и детето.
Любимият ми плаж е Егремни, такава красота не съм виждала никъде, но е факт, че е трудно достъпен. Стига се с кола до някъде и после пеша надолу по 300-500 стълби, не помня точно колко бяха, но си заслужава. За нас не бях пролем въпреки, че бяхме с детето- тогава на 3год. Имаше и малко вълни и става бързо дълбоко, но въпреки това е незабравимо.
Знам, че най известният плаж на острова е Порто кацики, но мен не ме впечатли толкова като Егремни.
Другият плаж, който много харесах е Катизма. там вече е друго. Стига се с кола до самия плаж, има и кръчмичка за хапване с тардиционните гръцки неща.
Ами поста ми стана много дълъг, надявам се да съм била полезна

# 484
Здравейте , днес направих резервация  в Cronwell Platamon Garden bungalow.Моля споделете за бунгалата какви са, как е ол-инклузива. Някой бил ли е там

# 485
  • София
dechy, мерси много за отговора  Hug И на нас Kleopatra villas много ни харесват, обаче цените, които са обявили на сайта си, не са за нас Simple Smile

gala_ko, не знам колко са големи децата ти, но ще ти разкажа какви забавления сме си харесали ние. На първо място ни е водолазно гмуркане . Виждам на сайта им, че има някакъв вариант за деца до 9 годишна възраст - bubble makers. Намерих още две места, където предлагат гмуркане, но тези имат най-много позитивни отзиви в tripadvisor. Другото, което мислим да направим на Скиатос, е целодневна екскурзия с  гмуркане с шнорхели (може би е по-подходящо за деца). Обикалят се с лодка няколко плажа, включително и на островите Цугрия и Аркос (не знам дали така се пишат), спира се за гмуркане, има и включено хапване.
До Скопелос мислим да отидем с ферибот без кола и там да си направим обиколка с каяк - ходи се до недостъпни през сушата плажове и пещери; мисля че и до плажа Мама мия се ходи; има и включено хапване за деня.
Това сме си набелязали засега, общо взето по отзиви от сайтове.
Нямам търпение вече  Hug

# 486
  • София
След снимките на Ина и аз се зарових в Закинтос и виждам много прилични цени за настаняване, само ферибота не знам как идваше. Видях някаква цена от Килини около 100 евро в двете посоки за двама и кола, но не съм сигурна че е така. Някой да се включи с малко инфо? Голямо лутане ще му  ударя тази година   Embarassed

# 487
  • София
....

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 20:54 от veka

# 488
40 за кола и 10 на пътник/посока - нещо от този род беше.

Близо е - 1 час е пътят и има поне 4 ферибота на ден (това е важно, защото така са орязали повечето маршрути...)

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 20:48 от Параход

# 489
Някой беше питал напред за лагонизи студиа на Вурвуру, т.е. преди Вурвуру. На мен ми оферираха там за юли големия апартамент-мезонет за 150 евра. Досега не съм била във Вурвуру и тази година смятам да опитам. Привличат ме вилите на самия бряг и хубавите градини.

Друга оферта от Chasapis имам пак за апартамент с 2 спални + всекидневна с кухня за 110 евра. Не е на първа линия, но ми се струва, че плажът в непосредствена близост не е хубав (почти пред ресторант Paris, за който го знае).

За осите моето лично впечатление е, че повече ги има на Ситония, отколкото на Касандра. Нямам обяснение, но не съм се и замисляла. Може би, където е по-гъста растителността. В един хотел на Ситония бяха толкова много, че на закуска на терасата по парапета слагаха множество чинийки със салам, за да ги отвличат от масите. Иначе не беше възможно да хапнеш и мръвка без риск да влезе и осата в устата. Вегетарианците определено имаха преднина. Та, никога салам на открито! А, да - и да внимават всички, които за лош късмет са в цикъл - надушват като луди!

За комарите не ми е ясно как точно са им популациите. Но помня, че една година на Олимпийската ривиера вечерта пръскаха от хеликоптери и бяха предупредили да не си отваряме прозорците нощес. Отделно вървяха някакви младежи и пръскаха по ъглите на сградите. На Халкидики такова нещо досега не съм виждала.

# 490
  • София
След снимките на Ина и аз се зарових в Закинтос и виждам много прилични цени за настаняване, само ферибота не знам как идваше. Видях някаква цена от Килини около 100 евро в двете посоки за двама и кола, но не съм сигурна че е така. Някой да се включи с малко инфо? Голямо лутане ще му  ударя тази година   Embarassed
Eто какви са цените на ферибота от Килини до Закинтос  - за кола 36,10 Евро, а за пътник - 8 Евро. Това са цени за март, не вярвам лятото да има промяна.

Itinerary Departure Arrival Vessel Company Passengers Vehicles
1. KILINI-ZAKYNTHOS 04-03-2013, 08:00 04-03-2013 , 09:00 ZAKYNTHOS IONIAN FERRIES 1 1     

Itinerary Pricing Analysis
Outbound trip (KILINI - ZAKYNTHOS)

Passengers Accommodation Class Price
Male Adult ECONOMY / Berth/Seat € 8,00
123456  CAR <4.25 € 36,10
Sub Total: € 44,10

Total Price: € 44,10

# 491
  • София
И аз да се похваля, резервирах самостоятелна къща в Тузла, на 100 м от плажа, 100 евро на ден, от 22.06 . Ето я http://tpetkova.snimka.bg/travel/k-shta.722557

# 492
Това са цени за март, не вярвам лятото да има промяна.
1. KILINI-ZAKYNTHOS
Price
Male Adult ECONOMY / Berth/Seat € 8,00
CAR <4.25 € 36,10
Такива бяха миналата година лятото  Peace

Ще съм благодарна ако някой се включи с отговор на следното ми питане:
За Кефалония от къде е добре да се хване ферибот - от Василики, Лефкада (струва ми се най-близо) или от Астакос (това пък четох, че е по-сигурно, защото ферибота от Лефкада не бил редовен)?!
Спокойна, ти май си я беше набелязала тази къщичка отдавна, хубаво да си изкарате там! Аз също си падам по камънаци  Laughing

# 493
  • София
Някой беше питал напред за лагонизи студиа на Вурвуру, т.е. преди Вурвуру. На мен ми оферираха там за юли големия апартамент-мезонет за 150 евра. Досега не съм била във Вурвуру и тази година смятам да опитам. Привличат ме вилите на самия бряг и хубавите градини.

Еей, оляли са се! Като почивала във въпросния мезонет, отговорно заявявам, че не струва 150 евро. Виж за 100-110 - да, защото е за 5-6 човека.

# 494
  • София
Ще съм благодарна ако някой се включи с отговор на следното ми питане:
За Кефалония от къде е добре да се хване ферибот - от Василики, Лефкада (струва ми се най-близо) или от Астакос (това пък четох, че е по-сигурно, защото ферибота от Лефкада не бил редовен)?!
mistery, фериботът от Василики е сезонен. Не знам точно от кога до кога се движи, но ние като бяхме на Лефкада от 20.09. вече беше приключил. Така, че хич не е сигурен.
Спокойна, страхотна къщичка сте си резервирали. Верандата е великолепна.

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 23:05 от dechy

Общи условия

Активация на акаунт