На море в Гърция 2013 - II

• 84 807
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  През септември бях на Скиатос точно на Агия Параскеви. Може да се повтарям, но там ми беше едно от най фантастичните настанявания в Гърция за всички времена. Без предварителна резервация, само с набелязан предварително район и 2 хотела. Настанихме се в трети на супер смешна цена. Една от най-прекрасните веранди и умопомрачителна гледка имаше този апартамент, а собственичката беше сладур! За местния плаж. Хубав, утилизиран, но само веднъж ходихме на него. Имах голямо желание да обиколя колкото може повече плажове на Скиатос и малко време, та повторения не можех да си позволя. Това,което трябва да се знае за Аг. Параскеви (а и за Скиатос като цяло ) е, че островът е хълмист и има големи денивелации и примерно от плажа до нашия хотел аз не бих ходила пеша по стръмното посмъртно, въпреки малкото разстояние. За катерушки и детски развлечения не съм гледала щото моето дете отдавна се забавлява със съвсем други неща  Simple Smile,та не мога да съм полезна. Супер кръчма имахме по съседство.
  За завоите в Пелион. Много са, тежки са, но всеки изминат километър си струва!

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 15:48 от Anna bel

# 226
  • Пловдив
малко спам  Grinning
ей хора тук какво слънце има,ве4е ми се тръгва за море...сепукото ме разсмя постоянно я повтарям тази дума!

# 227
  • София
parcalesa, "мерида" е порция на гръцки, може и тази дума да се използва.

Anna bel, благодаря, ей сегичка ще ти прегледам постовете за Скиатос  Hug

josefin, веднъж от голямо нетърпение акостирахме на 31 март - ей така в Аспровалта на разходка, но си беше стууд

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 15:01 от Туцка

# 228
  Туцка, гледам, че за Скиатос не съм писала много. Ама и аз вече се обърках! На доста хора писах по фейсбуците и на лични и не помня кое беше за общо ползване. Но ако ти е интересно, ще пиша.

# 229
  • София
танита, ако обичате курорти тип Албена ще изпитате голям шок от Гърция. В "района" на Солун извън Халкидики, където действително е много красиво и има страхотни плажове, аз с половин уста мога да ти препоръчам Ставрос, намира се на брега на голям залив и е вече на границата на Халкидики. Село е, има типични курортни атракции, но има и стари къщи, в района има някои старини /крепости, църкви/, старото село Врасна ще отговори донякъде на очакванията ти за замрялост и старци на площада, а ако съвпадне с Голяма Богородица /15 август/ имат /в старата Врасна/ страхотен събор. Плажът е пясъчен и плитък, водата е топла. Курортистите са предимно от Сърбия, Македония и България, ако това не те притеснява е о.к. Освен това е добра отправна точка за разходки до Халкидики, Кавала и Солун, близките езера.

Ana bel, пиши моля те, интересно ми е.

# 230
# 231
  Ще пиша, непременно. Въпреки, че ми е малко неудобно. Аз само веднъж съм била на Скиатос (достатъчно да ме плени обаче), а тук има академици по въпросите на Скиатос и гръцките острови въобще Simple Smile! Миналата година покрай постовете на Параход и pontes се запалих  по маршрута Пелион-Споради и впоследствие се влюбих в тези места.

# 232
Е, какво ще ти е неудобно, това не е изпитна тема, за да се притесняваш, че нямаш достатъчно знания. Laughing
Аз пък като не съм била нито на Скиатос, нито на друг хубав гръцки остров (Тасос не се брои), с голямо удоволствие и интерес чета за чуждите пътешествия по островите. Пиши за Скиатос! Peace

Танита, разгледай Вурвуру на Ситония, много е писано за него и в тази тема има доста постове по-назад. Не знам на колко км от Солун е, не е интересно да се разхождаш из него, защото няма нищо за разглеждане, но отговаря на всичките ти други критерии, които си написала.  Peace

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 17:56 от Little wingels

# 233
  • София
Значи миналата година за мой срам бях за първи път на Тасос, бях песимист - ами хич не е лошо честно казано, даже има много красиви местенца. Но не знам защо някак си не ме влече да повторя, може би, защото имаше доста насекоми, а аз имам фобия някаква. 

# 234
Момичета имам едно питане. Ходил ли е някой на остров Наксос? Замисляме се за там това лято. Харесах хотелче, но ми се ще да чуя мнение за там. http://www.balkantourist.bg/detail.htm?readform&type=top& … 814003FC8C7#_self
http://www.princessofnaxos.com/naxos-photos.html

# 235
Офертата с транспорт ли е, или само за хотел?

# 236
Офертата с транспорт ли е, или само за хотел?

Параход, офертата е без самолетни билети, с включени фериботни такси и трансфер до хотела.

# 237
Здравейте момичета  bouquet!
Поздравления и благодарности за полезната тема на Параход и всички други, които са отделили от времето си, за да подредят така удобно цялата информация.

А сега да си кажа. Били сме само на о Корфу, влюбихме се в него ,но искаме и дгуги места да посетим, най вече острови. Когато в Гугъл написах "най-зелените острови на Гърция" излизат следните:Закинтос,Скиатос,Наксос, Лефкада. Не знам до колко са сравними тези острови, но ако някои от вас са ходили на 2 или 3 от тях и може да направи паралел, ще съм мнооооого благодарна.

ПП Ужасно е, но съм си внушила, че Корфу е най-пленителния остров /без да съм видяла други/ и търсейки нов за другото лято един вид се надявам поне донякъде да е зелен и романтичен като него.

# 238
  • София
Anna bel , аз също се интересувам от Скиатос и с нетърпение ще очаквам твоето инфо.  bouquet

# 239
Ние в крайна сметка резервирахме тук http://www.halkidiki.com/valasakis/index.htm. Вчера пратих депозита с Уестърн Юнион. Сега чакам да ми потвърдят резервацията. Надявам се да изглежда като на снимките  Simple Smile И юни месец ще разказваме. Междувременно ще продължавам да ви следя, за да си избера нещо за догодина!
nevidimoto dete, и ние сме там 7 дни за майските празници  Peace ще ти потвърдят бързо. Като се приберем ще разкажем от първа ръка Simple Smile

Танита виж това във Вурвуру дали отговаря на изискванията ти http://danaivasiliadou.zenfolio.com/blog/2012/5/studio-apartments-zinozis

Общи условия

Активация на акаунт