На море в Гърция 2013 - II

• 84 813
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Снощи, ей така на прима виста резервирах апартамент в Керамоти.

Къде резервирахте и колко цена ви дадоха?
Аз съм писала за Керамоти, бяхме юни мин година, може да погледнеш моите постове.  Hug
Здравейте, благодаря на всички,които са ми отговорили.
Резервирала съм в хотел Afroditi, за  началото на юли, но нещо май се разколебавам за периода.Чудя дали да не е средата на юни,  много колежки твърдят, че юли ще ни е много горещо  newsm78
Спокойна, ще потърся постовете ти от миналото лято, мерси !!

# 241
Ренатка,
Наксос е нещо огромно - там вероятно ще ви трябва кола под наем, ако искате да не седите само в хотела. Предполагам фериботните билети са ви само за пасажери и планирате самолет до Атина - това е най-удобния вариант, но ако искате да обикаляте там с кола, може да обмислите и пътуване с личния автомобил (ферито става колосално скъпо тогава, ама пък се спестява от самолетни билети и рент-а-кар). Известен е с хубави плажове... и доста развит туризъм. Скандинавци, немци и англичани. Не съм ходила - само съм спирала с ферибота на пристанището на път за по-южни острови.

Градът е с типичната цикладска архитектура

Зелен... не бих нарекла никой Цикладски остров (това за питането на Шанел). Всички Йонийски острови са зелени и ще ти харесат, щом те е грабнал Корфу - и Лефкада, и Кефалония, и Закинтос. Далече са, но не е чувствително по-дълъг пътят от този до Корфу.
Скиатос е доста зелен също, Алонисос - по-малко известен.
Тасос, естествено.
Горе-долу това е - на юг - лунен пейзаж. Но със своя, различна красота.

# 242
chanel, а аз съм била само на Закинтос и също се влюбих в него  Heart Eyes  Корфу е може би на първо място в плановете ни за лятото. Съжалявам, че нямах смелост да пътуваме с децата по-далече от Халкидики. А и мъжът ми не тръгва до Гърция без кола и на всичкото отгоре шофира почти без почивки.
За щастие децата ни се оказаха авантюристи и обичат да пътуват. Синът ми е на 3 години и вече пита кога ще ходим в Гърция  Simple Smile Обмисляме да пробваме през май Тасос, а по-нататък някой от Йонийските острови. Мъжът ми вече е съгласен на една нощувка по пътя, а и дотогава ще си имаме семеен бус и ще ни е доста по-удобно  Wink

# 243
Параход ,благодаря за полезната информация  Hug Обмислям вариант със самолет София-Атина,Атина-Наксос. По мои груби изчисления самолетните билети излизат около 1000 лв. в двете посоки.  А от летището можело да се ползва такси. Не съм обмисляла вариант с ферибот, но наистина ще е по добре може би ,за да може повече да се обикаля там. Но пък ние сме от мързеливците ,които по цял ден лежат по плажа и лентяйстват Laughing Ще мисля ,има още малко време да умувам.

# 244
  • София
nevidimoto dete, и ние сме там 7 дни за майските празници  Peace ще ти потвърдят бързо. Като се приберем ще разкажем от първа ръка Simple Smile

Танита виж това във Вурвуру дали отговаря на изискванията ти http://danaivasiliadou.zenfolio.com/blog/2012/5/studio-apartments-zinozis

Да се похваля и аз Simple Smile И ние в крайна сметка резервирахме Valasakis за средата на юни  Hug Много ще се бъда благодарна да споделите впечатления като се върнете  Hug

Иначе съм пускала запитване до Zinozis - от 1ви до 10ти юни е 35евро за двама, а след това до края на юни - 45евро. Много хубаво изглежда на снимки, но в крайна сметка финансите бяха от решаващо значение при нас  Hug

Сега се захващам с организация на втората почивка за края на август - началото на септември  Laughing Много се надявам да е на Скиатос  Praynig

# 245
Аз също вече се оглеждам за втората в края на август и началото на септември, много ми се ще да е в Корфу, но ако не ме огрее ще се задоволя с Амулиани или Тасос.

# 246
  • София
И на нас Амулиани ни е резервен вариант, ако не успеем за Скиатос. Все пак Амулиани е доста важно място за нас, защото преди години там пламна искрата и започна всичко  Laughing

# 247
Благодаря много за всички предложения  Hug
Към момента клоня към Ситония, но съм отворена и за други предложения. Харесах това  http://www.greek-hotels.ltd.bg/08-Chalkidiki-014.ht но не намирам никъде мнения за него. Стори ми се някак уютно, но ме притеснява, че няма снимки на кухнята дори и на сайта им.  Някой  има ли лични впечатления от мястото?

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 11:23 от танита

# 248
Аз се интересувам от нещо много у лево от една нормална почивка в Гърция.
Доколко тамошните стачки могат да прецакат нещата и да доведат човек до дълбоко съжаление, че е инвестирал в туризма им?
Миналата година в края на август отидохме на почивка в Доспат и направихме тур без посока. Накрая в Керамоти се озовахме и без изненада установихме около 85 % нашенско присъствие. Намерихме си на място спането за една нощ от първи път. Малко шумничко ми се стори, но аз съм си чувствителна на всякакви шумотевици.  Sunglasses
Най-вероятно пак така ще действаме, въпреки че ще бъдем с четиригодишното ремаркенце. То, когато става въпрос за морета и басейни е винаги готови. Тренирана е от бебе да ходи на големи локви. 

# 249
  • София
Не ми се е случвало да имам проблеми във връзка с гръцките вълнения, би имало проблем, ако е блокирана границата например. Иначе една година цъфнахме в Атина за 1 май и горещо съжалихме, този празник там е култ и целият град е блокиран заради манифестациите, а след това се разпива по кръчмите в подножието на Акропола Grinning

# 250
  • До сърцето...
Аз се колебая за тази година къде да ходим. Отскоро открихме приказната красота на гръцкото море.
Искаме да е остров, но се чудя дали да е Скиатос или Лимнос  newsm78
Върнах се да чета за мнения от предишни теми, но се записвам и тук, за да не изпусна нещо  Hug

# 251
  • София
Харесали сме си вила на Тасос
http://www.thassos-holiday-rentals.com/en/markela, имаме потвърждение на резервацията.
Но никъде не намирам отзиви и коментари за тези вили и апартаменти.
Някой резервирал ли е през този сайт? Трябва да платим 30% капаро и се притеснявам дали всичко при тях е наред?

# 252
  • София
Като сте на вълна острови,моля за мнение за о.Евия.Тези 750км за колко часа се изминават,понеже сме с дете на 5години и това леко ме притеснява.

# 253
  • Младост 4
Харесали сме си вила на Тасос
http://www.thassos-holiday-rentals.com/en/markela, имаме потвърждение на резервацията.
Но никъде не намирам отзиви и коментари за тези вили и апартаменти.
Някой резервирал ли е през този сайт? Трябва да платим 30% капаро и се притеснявам дали всичко при тях е наред?
bibia, ние миналото лято резервирахме през този сайт за Тасос. Всичко беше наред Peace

# 254
  • София
Брей, много сте напреднали.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт