На море в Гърция 2013 - II

• 84 333
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Абе Таис,
я по-смело, те кърмачетата не се разболяват.
Моето се разболя за пръв път на път на 4 години, а пътува от 8-месечно по чужбините Simple Smile

От друга страна, на тази възраст Тасос ви е идеално (зеленко, прохладно и още не сте мобилни за парти-живот) - аз бих го предпочела пред Вурвуру за десети път, особено ако ще ви е сефте.

# 706
Аз мъкна моите деца от 5м. възраст и все по чужбините.Нося една торба лекарства+ инхалатор за малкият,който е астматик от бебе.Винаги тръгвам с идеята за чудено прекарване,никога не съм мислила за болести.Даже сме тръгвали и с астматичен пристъп с бебето,след лекарско разрешение,само и само да не изпуснем купона. Mr. Green

Искам да попитам от Кавала до Лимнос колко е пътя и какви са цените за ферито?

# 707
4.5 часа,
15е за пътник, за кола под и над 4.5 метра - съответно 47 и 61 в посока. Това имам аз като цени. Може да има промени (нагоре) от предишни години, че евтино ми се струва като за този курс.

----
Ох, аз нищо не носех, ама нищичко доскоро. Така бях свикнала и без един аспирин да пътувам. Обаче съм посещавала аптеки на 3 континента минимум сигурно Grinning

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 13:55 от Параход

# 708
  • София
Oх, и нашият малкият е астматик и ние сме ходили с пристъп и с инхалатор, но в близките части на Гърция. По-далече не смея да го заведа...Даже вече от пристъпите не ме е толкова страх, защото станаха по-леки с възрастта, но от неговото повръщане, което като започне няма спиране направо изтръпвам...А торбата с лекарства се подразбира, макар че в някои случаи не ми помагат за съжаление...
Сега съм в голям размисъл дали ще му понесе самолетен полет до Закинтос или пак няма да го огрее милия.
, вие с коя фирма ще ходите и в кой район на Закинтос смятате да си изберете хотел?
Ние сме си избрали среден клас хотел, нито много скъп, нито много евтин в района на Лаганас (въпреки че казват, че там е фраш с пияни англичани), ама още не сме го платили...

# 709
NEL Lines пътуват от Кавала за Лимнос,  за момента ми даде 17 Е/пътник и съответно 53 и 63 Е за кола, това в една посока, те някакви отстъпки даваха за дете, ама не ми се рови в страницата им.
Редактирам се, намерих го - до 4 г. не плащат, от 5 до 10 г. - 50 %, това за NEL Lines.

Леле, май са спрели ферибота до Лесбос от Турция, те обслужваха линията дано да е само за извън сезона, не че не беше пародия, нашата кола на средата на фери за 120 бр.коли и 20-тина пешаци, това бяхме пътниците.
А колите много добре си ги мерят/познават, как така не ни пропуснаха, да ни вземат по-ниската тарифа за под 4.25 м., точат врат от гишетата да видят с каква кола си и тогава ти казват цената.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 14:23 от evhen

# 710
Дете има и безплатно до някаква възраст, и 50% тарифа, но не помня възрастите, а и май ги таксуват на око (както и дължината на колите така я определят).

# 711
  • софия
Мин.година малката имаше първо море на 3м възраст,пътува без проблем,спеше си целия път почти/на Касандра бяхме/,ядеше и спеше,но тази година ще е на 1г и нещо и вече ходим и ще е едно тичане след нея,но ще се справим,избрали сме Ситония/около Никити/,аз също пътувам с всякакви лекарства от първа необходимост,най вече за децата,не ми се занимава да търся на място аптеки.
Моят въпрос е имаме ли нужда от зелена карта за Халкидики,само гражданската в БГ достатъчна ли е ако недай се боже нещо се случи,благодаря!

# 712
Бе да ви кажа малките деца до годинка по-лесно пътуват като цяло - спят в колата и са пей сърце. Ама като поотраснааат - мойте двамата нямат проблеми с пътуването, в смисъл да им става лошо или от сорта, но за сметка на това през 3 минути питат кога ще стигнем Laughing Ама аз мисля тая година да тръгнем рано-рано и да им се доспи бързичко, та да проспят поне половината път Laughing

# 713
Fairy,
ако знаеш колко си права Laughing
С умиление си спомням, когато синът ми нямаше две и само казваше "кало-нани", да се качва в колата и да си спи в столчето. После се заредиха едни години, едни морета, за които не искам да си спомням просто, като дойдеше време за почивка, все едно на каторга тръгвах, но и това отмина.

# 714
, вие с коя фирма ще ходите и в кой район на Закинтос смятате да си изберете хотел?
Ние сме си избрали среден клас хотел, нито много скъп, нито много евтин в района на Лаганас (въпреки че казват, че там е фраш с пияни англичани), ама още не сме го платили...
Ами не знам още, това ми е от вчера в главата и все още гледам, основно засега проверявам хотелите по програмата на Астрал и Солвекс
Имам и една оферта за един от хотелите на Астрал, който си харесах, но се чудя ...като вече питах  newsm78, дали има смисъл да се изхвърлям с по-хай хотел на острова

# 715
  • София
Параход, не ме е страх от болести, тя по принцип рядко боледува (пу-пу) и въпреки че всеки път когато тръгнем нанякъде си взимам дежурната торба с лекарства, реално досега не сме я ползвали.

Аа, сещам се всъщност как мин. септември ни свърши детското мазило против комари - точно бяхме отишли в Агиос Николаос, а на Сикя преди това ни бяха изпохапали зверски - оказа се, че нашата мома е алергична към гръцките комари и направи жестоки подутини, не бях виждала такова нещо  Shocked

И се започна едно издирване на такъв препарат, обаче аз упорито държа да е Чико, щот само такъв сме ползвали досега. В крайна сметка в денонощната в Никити ни дадоха Аутан за деца, мазахме я и нямаше проблем, но голям страх брах да не и влоша и без това надутата кожа...миличката, много се измъчи с тези пъпки. Тук в БГ никога не е алергизирала от ухапвания така, не знам с какво гръцките комари са по-различни  newsm78
Както и да е, надявам се, че с редовни посещения, организмът и ще свикне  Simple Smile

Иначе Тасос ще ни е за първи път, но то и на Касандра досега не сме ходили, та си ме гложди - колкото и да слушам, че в сравнение със Ситония е губещата страна, някак ми е любопитно да видим Полихроно и Неа Скиони, да речем. Септември на връщане към БГ се отклонихме малко и отидохме долу до Неа Потидеа, да разгледаме и да хапнем. Стори ми се по-мръсничко, определено.

# 716
second и аз се затруднявам с откриването на отзиви за Касандра. Вие по кое време бяхте в Дафни? И аз търсих нещо подобно, но на ново място. В крайна сметка избрах това

http://www.villadespina.gr/

Не получих отзиви за него в темата. Като се върнем аз ще дам инфо  Simple Smile

Tаис аз също бих избрала Тасос пред пореден път във Вурвуру. Щом не сте ходили предполагам ще ви е интересно.
Сина ми пък направи подобна алергична реакция при ухапвания от комари тук в България, а в Гърция нямаше проблем. Според мен комарите не са различни, а организма ни реагира различно при отделните ухапвания.

desita76 къде бяхте мин година на Касандра? Някакви отзиви за района на Полихроно? Зелена карта е нужна само в случай на произшествие за покриване на щетите. Ако няма проблем никой не я проверява, но при проблем само Гражданска не е достатъчна.

# 717
dechy, в Лаганас сме ходили само за една нощ (не можахме да откажем на младежа да отидем с него на дискотека) и вярно, че освен пияни младежи, други не видях, но това беше само на улицата с баровете, та мисля, че не би било голям проблем. Обаче погледни дали ще ти допадне плажа там. Аз плажът на Лаганас не го видях, но като ходихме до Agios Sostis минахме покрай плажната им ивица, еми то такава хич си нямаше, имаше само около 50 см камъни.

# 718
  • София
... в кой район на Закинтос смятате да си изберете хотел?

Да ти кажа, където и да отидете, няма отърване от пияните англичани.  Laughing  Ние избрахме хотел в нищото (в маслинова горичка), на пътя и далече от морето, на север от столицата (водеща беше цената) и пак беше пълно с англичани. Всяка вечер си имаха програма с водещ, която приключваше около 23-23,30 часа, а след това на бара оставаха само пияните и викаха до 2-3 часа.  Sad

, мисля, че само ти можеш да си отговориш на въпроса, защото знаеш каква част от времето стоите в хотела. Ние се прибираме само за спане и затова взимаме най-евтиното. Преди 3 години спахме 4-ма в апартамент с 2 стаи и кухненски бокс за 35 евро на вечер. И три пъти повече пари да бяхме дали, пак щяхме да се прибираме само да спим.  Wink А пък ако има храна е само допълнително обвързване и бягаме от нея. Но пък ако прекарвахме повече часове в хотела, със сигурност щях да гледам да ми е приятно и удобно.

# 719
  • София
Това за Закинтос и пияните англичани леко ме притесни, но аз за там гледам предимно настаняване в студио - дали и в такова няма да има отърване от тях?  Или те само по хотелите се търкалят?

Аз оглеждам варианти за настаняване предимно в този сайт:

http://e-zakynthos.com/

Тук ми излизат отлични цени, но отзивите в Трипа са противоречиви:

http://www.maistrali-apartments.gr/en/

А тези студиа доста ми допадат и цената ме устройва:

http://www.neraidastudios.gr/

Общи условия

Активация на акаунт