Признавате ли грешките си?

• 1 272
  • 12
  •   1
Отговори
Примери за това можем да дадем твърде много. През последните години забелязвам неприятното явление грешките да не се признават. Някои може би го смятат за унизително и проява на  слабост. Аз пък мисля, че именно признаването на грeшките е проява на сила, добро възпитание и уважение към околните. Когато бяхме малки ученици и в къщи и в училище ни учеха, че когато сгрешим трябва да се извиним и да поправим грешката си. В доста случаи поправянето е напълно възможно. Отдавна си мислех за такава тема.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 17:45 от Mamma

# 1

Поправям и признавам грешките си - така съм възпитана.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 11:33 от Tatti

# 2
Лесно е. Правя го. Без излишен драматизъм.

# 3
Разбира се. А също така се извинявам, когато не съм била права и не съм преценила правилно и обективно ситуацията. Не виждам проблем да кажа - Сбърках и моля за извинение  Peace

# 4
Да, когато считам нещо за своя грешка. Друг е въпроса обаче, ако според някой друг дадено мое действие е грешка, а аз не считам така. Тогава няма как да призная вина, след като не я чувствам.

# 5
Да, когато считам нещо за своя грешка. Друг е въпроса обаче, ако според някой друг дадено мое действие е грешка, а аз не считам така. Тогава няма как да призная вина, след като не я чувствам.
Ммм, колко ясно си го казала, Паси! Подписвам се отдолу и аз.

# 6
  • Варна
Винаги! Даже прекалявам.. Confused
Синът ми е на другия полюс, не признава дори да е "хванат" на място.. Outta Joint

# 7
Признавам грешките си и не ми е никак трудно да го направя.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 17:15 от ТЯ

# 8
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Винаги признавам, дори и в повече. Винаги се извинявам и поправям.

# 9
Ммм, колко ясно си го казала, Паси! Подписвам се отдолу и аз.
+1.
Човек съм, греша. И си признавам грешките, когато направя такива.

# 10
Само пред половинката си признавам грешките и се извинявам. Иначе не!

# 11
И аз съм признавала грешки само пред половинката.
При другите успявам да извъртя и поправя нещата.
Но ако човекът отсреща се държи лошо и ме дразни, ще си призная грешката на найси....До последно ще си държа, че съм права.

# 12
  • тук-там
Много негативна моя черта... Sad
Никога не съм виновна за нищо! Просто от вътре не ми идва да (си) го призная и изрека.
Лошото е, че намирам такива доводи, че отсрещния просто...онемява и.. ще не ще се съгласява.
А е толкова лесно да кажеш, - "Съжалявам грешката е моя".
 Да ама не и за мен! Успокоявам се, че е от зодията ама, едва ли! Peace

Общи условия

Активация на акаунт