Ирландия 8 тема

• 28 564
  • 742
  •   1
Отговори
# 690

Значи казвате боя от БГ магазина или от полските.
[/quote]

и от молдовския има боя, и козунаци от там взех миналата година.
 но напоследък няма нищо българско там,днес минах само едно кьополо останало ,аз кори за баница търсих,че имаше хубави на белла Sad

# 691
  • Cavan, Ireland
Поръчвай си от Васко най-добре, аз мотах тук във фриера едни кори сума ти време, сега съм ги извадила и утре може нещо да направя....

Гилти, не съм много сигурна, но ще звънна на жена му днес или утре и като разбера ще драсна пак Simple Smile

Значи ще взема и аз едни яйца да овапцам тази година  Mr. Green а пък козунак...никога не съм правила, предвид това че тортите не ми се получават, май не ми се рискува и с козунак..

Ние си имаме едно пале, за две седмици ще го гледаме, бая чистене падна два дни....днес поне не вали, та го разходих два пъти тази сутрин и не сме чистили още....да не казвам голяма дума  hahaha

# 692
Добро утро!
Pinchi много хубава новина!   Heart Eyes Дай Боже повече такива в нашата тема.  Hug
Дзак, мъжът ми е говорил вчера с Васко и той му е казал, че ванът му е счупен и чак след като го оправи ще ходи до България. Ще минат 2-3 седмици докато се върне, но то и до Великден има много време.
Тази година има голяма разлика между нашия и католическия Великден.
Ние също боядисваме яйца. От България ни изпращат бои. Козунаци не правим-купуваме си ги от българската пекарна.
Нем, мерси за рамото в Харлема.  Hug
Миа големи сте пътешественици.  Hug
Чоси, кажи къде ще е караванката, за да дойдем да изпием по един фреш при теб.  Hug
Джу, Роси, vlaseda, Гилти   Hug

# 693
  • Cavan, Ireland
Да аз знам, че имаше проблем със вана, но мислех, че е оправен вече, ще ги чуя по-късно да видя какво става.

Той Васко като ходи до Дъблин освен да му поръчам да ми купи и на мен козунак от българската пекарна, хубава идея даваш Лем  Hug

Днес ще правя надупена баница, да видим какво ще ми се получи...ако се получи въобще  newsm78

# 694
Дзаки,   Hug каква е тази надупена баница? Кажи после дали се е получила.
Васко е казал, че прави основен ремонт на вана, така че ще отнеме време докато го оправи.

# 695
аз вече 2 години сама правя козунак. Избирам си от нета някоя по проста рецепта и пускам машината за хлаб. Меся го два пъти на най дългата програма. После само го плета и пека във фурната.
Скрит текст:

А този го правих лятото на нашите с тяхната машина.
Скрит текст:

# 696
  • Cavan, Ireland
Лем правих я по тази рецепта на Пепчо от Готварството

Продукти:
1 пакет кори Фамилия (500гр) (тавата е правоъгълна с р-ри ок 20/ 40см)
400-500гр. сирене (или 2/3 сирене, 1/3-извара)
5-6 яйца
3-4 л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
150 мл газирана вода
1 пак. масло (125гр)

Приготвяне:
* Дъното на тавата се намазва добре с масло.
* Поставят се по 3-4 кори, между тях се ръси сирене.
* Киселото мляко се разбърква със содата и на 2-3 пъти се намазват корите. Нарязва се - форми по желание.
* Разбъркват се яйцата с разтопеното масло, прибавя се газираната вода и се сипва сместа върху баницата - с лъжица, в нарезите, за да поеме и там.
* Разклаща се добре тавата и поставя да се пече на 180-190*.
* Когато е готова се изважда. И тъй като не искаме да е омекнала, а с хрупкава коричка, аз не я завивам, а оставям така да поизстине, преди да я нападнем - у нас задължително Simple Smile с айран.

До тук баницата е традиционна и достатъчно пухкава.
Но ако ще е "Надупена баница" следва:
* Веднага щом се извади се обръща тавата с баницата върху 4 чаши (купички) - в четирите края на тавата.
* Не се завива, само се оставя така да изстине. Не се пръска. Така остава бухнала, както е до момента на приключване на печенето. Няма опасност от падане на баницата, но е добре отдолу да се подложи нещо, защото се овлажнява плота/масата, над която е обърната тавата.

На мен не ми се получи надупена защото падна от тавата  #Crazy затова я върнах обратно там и я завих с една кърпа...ще се изяде, никога не бях правила такава баница, сега чакам довечера отзиви от Джон  Thinking Сложих само 4 яйца и забравих да сложа содата(газината вода), сега като копнах рецептата тук видях че нещо ми е убягнало...а ходих за нея специално до магазина защото иначе ние никога не купуваме такава вода...

Днес е Тодоров ден Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 14:58 от Dzak

# 697
Власеда мерси!   bouquet
Разбрах аз, че събитието няма да е скоро, че то и свидетели трябват и се чака, но да се надяваме, че ще е тази година поне.

Да ви кажа какво намерих, че се разтърсих за билети до БГ. лятото. Значи с Аерлингус излиза около 700 евро за двама човека отиване и връщане, но с Блуеър (румънските) до Букурещ пак отиване и връщане за двама с багаж (23кг. на човек + ръчен)  има за 386 евро. Моля, ако някой види някаква уловка в тази цена да ме упровергае, че мисля след някоя седмица да купя билети.  Simple Smile

П.С. Лека поправка билетите не са Блуеър, а на някаква друга компания. Ето линк https://www.vola.ro/basket_details/summary/OTk3ZTg3ZGItZjUzNi00M … tMzAzNjIyMzlkZTAz

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 16:40 от Pinchi

# 698
Pinchi сега погледнах направо на сайта на Блу Еър за периода 12/06-26/06 например за 2 души с два багажа излезе 639,60 евро. Скролни надолу и погледни в ляво сивото поле.

https://open.blueairweb.com/Passenger.aspx

Ние досега винаги сме пътували за по 200-250 евро на човек в двете посоки. Обаче сме купували билетите още през януари-февруари. Сега ми се струват по-скъпи от миналите години. Гледам сложили и 40 евро такса ако платиш с Мастър или Виза.  ooooh!
Лятото наближава, а ние все още не сме взели билети. Твърде много неизвестни има за нас тази година и затова още не можем да изберем дата.  ooooh! Накрая сигурно ще си купим най-скъпите билети от много умуване.  Mr. Green
Гилти, страхотни козунаци!  Hug Аз нямам машина за хляб, но от време на време се замислям дали не ми трябва. Опасявам се, че ако си купя ще започнем да злоупотребяваме с хляба.  Embarassed
Дзаки мерси за рецептата!   bouquet Това ли било надупена баница? От както се помня майка ми все така я прави. Аз обаче не обръщам вече, защото няколко пъти се случи баницата ми  да се надупи директно на плота.  hahaha

Честит имен ден на празнуващите днес!   bouquet  

Най-после ваканция!  Party

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 19:09 от Лем

# 699
  • Най-зеленият остров
Привет.
Като си говорите за билети. Моят мъж миналия месец си взе билет двупосочен за 160 евро, но ще бъде само с ръчен багаж. Ще лети с Уиз еър и Райън еър, прикачване в Милано и Франкфурт.
Да ви помоля за едни стиснати палчета - после ще пиша резултатите.
Страхотни козунаци - никога не съм се пробвала  Embarassed

# 700
Кате имаш стиснати палци от мен!  Hug Кажи само за кога. Мъжът ти кога ще лети насам?

# 701
  • Най-зеленият остров
О, Лем мерси Hug. Положителната ви енергия ми трябва за следващата седмица.

# 702
Кате, имаш стиснати палчета и от мен!  Peace Hug

# 703
Гилти много хубави козунаци,особено първия  Simple Smile
 Пинчи това с билетите до Букурещ е с Tarom ,проверих ги сега,интересно че на сайта им няма продажба на билети до Дъблин,само в някакви други странни сайтове,а наистина някъде в гугъл като се рових пишеше,че ще летят от Дъблин от 1.05.13,т.к Аерлингус спират полетите си,ще изчакам да видя когато се появи  на Таром на сайта продажба на билети

Дзаки ,Лем Hug и на мене така ми се"надупи"баницата,веднъж пробвах и това е ,не ми се получи,не знам как не се отлепя на други  които я правяT

Голям студ се задава  според прогнозата,такъв студен Март не помня да е имало от как съм тук Mr. Green

# 704
  • Cavan, Ireland
Голям студ верно....днес по новините слушах, че това е най студения март месец от 50 години насам. Джон ми приказва някакви -6 градуса другата седмица....направо не знам newsm78

Гилти, освен да пратиш по един козунак и на нас  Hug страхотни са!

Общи условия

Активация на акаунт