Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 16-та тема

• 197 205
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Днес целият ми труд отиде на кино, защото детето изсипа горещо масло в течността за козуначената пита и ми прецака маята, в резултат на което питата не се наду изобщо Cry  Cry  Cry
Скрит текст:

Може ли рецептата за тестото на тази пита. Виждам, че другото е течен шоколад и орехи, нали така?
Изглежда мнего вкусно и красиво!!!!

# 691
Тестото е козуначено. Използвах половин доза за традиционен козунак.
3 яйца
150гр захар
125мл прясно мляко
50гр олио, 50гр масло
1ч.л. сол
1 кубче мая
2 ванилии
Излезе ми около кг брашно.
Аз бих сложила и 100гр захар, защото шоколада е достатъчно сладък. Скоро пак ще я правя и се надявам да се надуе, в това е смисъла и няма да изглежда точно така.
 Има и друга рецепта с по-лесно тесто и мисля, че не трябва втасване, но не съм я правила

# 692

Питката на miriana86 (чудесно изглежда на снимките и много апетитно Heart Eyes  bouquet)  ми напомни за усуканата питка с мед и орехи на Танита, разкошна е, бях пускала преди доста време тема за нея, наистина е божествена. Heart Eyes

В тая тема не е за влизане, веднага ми се прияжда тестено и ме засърбяват ръцете, като гледам толкова много красоти! Heart Eyes Crazy Heart Eyes  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet

# 693
Miriana86, Labrex Благодаря и на двете!!!!  Ще се пробвам да ги правя и ще качвам резултати.

# 694

Не удържах фронта, днес замесих усуканата питка на Танита  bouquet И тук да напиша, невероятна е - разкошно тесто, аромат на канела и вкус на мед, масло и орехи! Heart Eyes Crazy Само глазурата ми дойде малко, оказа се, че има малко останала пудра захар, но и така си беше божествена! Heart Eyes Hug

Скрит текст:

# 695
Още една пита от мен.

# 696
Мими, в каква тава или тенджера  печеш? Винаги са ти много повдигнати и красиви   bouquet

# 697
Мими, в каква тава или тенджера  печеш? Винаги са ти много повдигнати и красиви   bouquet
Благодаря  Hug.Пека в тава ф30 и 9см висока.

# 698
Козунак с шоколад и орехи. Този път бухна и тестото го направих по-меко

Скрит текст:

# 699
Питка таралежче

Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:44 от miriana86

# 700
Браво момиче!!! Стархотни неща.

# 701
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте на всички!(ако някой още си спомня за мен)
mimi0585,страхотна пита!!! Никога няма да мога да направя такова нещо! newsm12
miriana86, невероятни красоти!Не мога да откъсна очи.Как го постигаш това...? smile3534
labrex Е, за теб няма невъзможни неща,каквото видиш и го правиш без усилия. Ти си "Мастър"
А ето и моите бледи творчески напъни в тестените изделия. Направих подобие на тутманик по рецепта на "пеп4о" Той ,пък взе,че стана...май

(каква форма съм му докарал,а Joy)

# 702
Плетен хляб от мен

# 703
# 704

Общи условия

Активация на акаунт