Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 777
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Кои декларации се подават при работодателя?

# 721
Мимичетата в болнични да ви попитам,на вас преведоха ли ви болничен за януари от НОЙ newsm78 На мен още не #2gunfire А за предишните месеци проблем не съм имала.Все до 14/15 число ми го превеждаха,а сега не #2gunfire

не, не са още.  #2gunfire всеки ден влизам в сайта на НОИ да проверявам. Пише "В момента се обработва"

# 722
Здравейте, момичета! И днешният ден ми мина супер бързо. Успях да отида на йога и съм много доволна - може би, защото съм се занимавала преди това, но нищо не ме боли - нито гръб, нито таз. Видях една позната, която е в 39та седмица и още си ходи на йога по два пъти седмично Simple Smile)) Това ме успокои Simple Smile
Казаха ми една рецепта за мазане против стрии - масло от макадамия, от шия и от пшеничен зародиш (само това от шия е твърдо). Разтапят се на водна баня и се смесват - излиза около 8 лева като цена. Аз имах и масло от кокос, така че сложих и от него. Рецептата е от приятелка, която беше с огромен корем, но стрии не са й се появили.

# 723
Кои декларации се подават при работодателя?
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4 тук е описано всичко много детайлно Simple Smile

# 724
Как изглеждат тези платнени шезлонги за вана? Май не съм виждала. Аз се чудех дали това е удобно http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10931&cat=59?

# 725
Ето така

# 726
""3. удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;"
Каква е тази служба? Не помня за това удостоверение

# 727
Мимичетата в болнични да ви попитам,на вас преведоха ли ви болничен за януари от НОЙ newsm78 На мен още не #2gunfire А за предишните месеци проблем не съм имала.Все до 14/15 число ми го превеждаха,а сега не #2gunfire

не, не са още.  #2gunfire всеки ден влизам в сайта на НОИ да проверявам. Пише "В момента се обработва"

На мен целия януари ми е изплатен на 12.02.Може би са ви ги занесли по-късно, ако са внесени в последния ден 15-ти - значи 15 дена срок имат...

# 728
това до колкото съм запозната се намира в общината ти по постоянен адрес ,поне при мен е така  newsm78

# 729

В административния район по постоянен адрес се вади.

# 730

В административния район по постоянен адрес се вади.
Май се сетих, благодаря.

# 731
Аз само едно не можах да разбера ,болничния се изплаща по какъв начин точно ,първите 3 дни от работодателя и после 70 % от осигурителното ,но на база колко месец назад ,или на предходен месец

# 732
Аз само едно не можах да разбера ,болничния се изплаща по какъв начин точно ,първите 3 дни от работодателя и после 70 % от осигурителното ,но на база колко месец назад ,или на предходен месец
Ако е първичен болничния, първите 3 дни се изплащат от работодателя, а останалите от НОЙ месец назад, т.е февруари изплащат за януари и така (на 80%, като се изплащат само работните дни). Само 45 дневния болничен се изплаща на 90%.
Сега имало няква промяна и вече трябвало да се внасят до края на месеца от работодателя в НОЙ. Поне така ми обясни шефката, че крайния срок да ми внесе болничния (45 дни от 15.02 до 31.03) е 1 март. Иначе до сега винаги болничните са ми били изплащани най-късно до 6-то число на месеца. Само януарския ми го преведоха на 8.02. а предишните обикновено около 3-5-ти най-късно ми бяха изплащани.

# 733
Опа,е събудих се към 4ч и пак ме налегнала мисли и притеснения-тия дни спах добре,но се станах.
От социалните има и една помощ от 150 лв. за бременност-подава се като вземеш бележката от док. 45 дни преди термин,а аз като безработна после получавам по 100 лв. на месец за първата година и това е Mr. Green
Някой беше питал за кокосовото масло,аз се мажа но вземам студено предовано в буркан от био магазина-засега нямам проблем.
Ще погледам тв и ще чакам да стане 7.15 да будя малката за градина.

# 734
Добро утро момичета,
Сега гледам най-накрая са ми пуснали болничните за втората част от Януари (18.01-31.01). Болничния ми е занесен на 12.02.13, плащане 20.02.13.

Тези хавлиени шезлонги за къпане изглеждат доста удобно, сигурно бебчето не се пързаля с тях ?!

Общи условия

Активация на акаунт