Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 024
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
G-Baby, Mirama, Благодарности за информацията!  newsm20
За първи път ми се случи вчера, но еднократно, а днес 3 пъти и понеже ми е за пръв път нямаше как да съм сигурна точно какво се случва без ваша помощ. Отново благодаря! Wink

Утре кои от вас ще посетят лекциите в Лабиринт? Ако желаете може да се запознаем на живо. Wink

# 286
nelly_24, препоръчвам ти все пак да се консултираш и с лекаря си. Подготвителните контракции, ако зачестят повече също са притеснителни, независимо от това, че са неболезнени. Лекарят ти най-добре ще прецени дали има нужда от почивка и/или лекарства, или всичко е наред.

Mirama, една приятелка роди нормално (и то след значително преносване) и каза, че все пак е нямала никакви подготвителни контракции, т.е. явно не е задължително да се появят.

# 287
На мен също ми се стяга корема и ми става корав.. днес засичах беше на час по 2-3 пъти.. След това се поуспокои за 2 часа .. после пак се втвърди.. едно такова неравномерно newsm78 Имам и болки като за цикъл по 2-3 пъти на ден.. И това от една седмица насам.. В понеделник съм на преглед.. та да видим какво ще каже доктора

# 288
  • Пловдив
Абе аз и по време на раждането, докато не ми казаха, че съм с 6 см разкритие бях убедена, че това не са истински контракции, камо ли подготвителните да мога да различа hahaha
И в тази връзка да кажа за тези, на които ще им е за първи път - регулярни контракции не значи да са точно на определени минути Crazy В смисъл - интервала между контракциите може да варира с 1-2-3 минути Joy

# 289
  • София
Ами така е, да, не е задължително да усетиш подготвителните контракции. На мен също не ми се е случвало още, предният път усещах, но може би към средата на 8-ми месец чак. Помня, че на една от консултациите се оказах с доста такива, и то неспиращи, та докторът ме бъзикаше да не цъфна вечерта за приемане в болницата. Crazy А аз бях прекалила с обикалянето насам-натам точно в часовете преди консултацията и се усетих, че ме почват, ама пък и нямаше къде да спирам толкоз за почивки... луда жена  Blush Е, не родих този ден Simple Smile

# 290
  • София
Абе аз и по време на раждането, докато не ми казаха, че съм с 6 см разкритие бях убедена, че това не са истински контракции, камо ли подготвителните да мога да различа hahaha

Радвай се ти  Laughing

# 291
G-Baby, Mirama, Благодарности за информацията!  newsm20
За първи път ми се случи вчера, но еднократно, а днес 3 пъти и понеже ми е за пръв път нямаше как да съм сигурна точно какво се случва без ваша помощ. Отново благодаря! Wink

Утре кои от вас ще посетят лекциите в Лабиринт? Ако желаете може да се запознаем на живо. Wink

аз ще ходя утре на лекцията в Лабиринт Simple Smile Ще се радвам да се запознаем на живо Simple Smile

Днес ходих на гимнастика за бременни в НСА - много ми хареса - всеки вторник и четвъртък има занимания - ако има желаещи може да се видим и там Simple Smile

# 292

svetlanavaleva аз съм при Д-р Чорбова, която също е била дълги години в Шейново т.е. нищо чудно.
Въпроса за контракциите изобщо не е тъп, аз също много се чудя какво е усещането. Моят корем почти през цялото време си е твърд, и регулярно си чувствам опъване ниско долу, менструални болки, свиване и отпускане и т.н.  На прегледите всичко е наред и съм го приела за нещо нормално съпровождащо бременността. Това за което се шашкам е, че бебо не е толкова деен и го усещам 1/2 пъти дневно, но явно си е поспалан и мързелан.

# 293
А някои от Вас ще ходи ли в събота в Скай Сити?

# 294
Аз отдавна имам подготвителни контракции, много често като се наведа, или пък седна в колата по рязко и ми се втвърдява (леле каква дума) корема. Въпреки, че съм раждала секцио, съм чувала доста често, че няма как да се объркат истинските с тези контракции.
За шишетата, аз съм взела само помпа за кърма с едно шише, засега смятам че повече не са ми нужни, ако се наложи ще си купя с последствие.
Тази нощ спах като пън, даже до тоалетна не съм ставала, нещо започнах да ставам доста поспалива, даже през деня ми се полягва. При вас как е?

# 295
на мен мисе доспива едваа към 4-5 часа следобед, никакво време, затова геройски издържам до 10 вечерта и после -хоп- скачам в леглото. Сутрин обаче ставам в 7 Sad

# 296
Добро утро preggo
Как сте днес Wink
Petya1908 ,гледах и за там,но ми идват в повечко парите  Blush Аз по принцип исках във 2 градска по ЗК,но се отказах заради промените там.
jos smile3555голяма съм патка Laughing,верно че беше писала скоро за МД и доктора.Но мерси,че повтори за тези като мен с къса памет Laughing Blush Аз по принцип избрах първо болницата,ама ми се развалиха планвете,та за това се лутам сега Confused Но се надявам тези дни да се изяснят нещата.

# 297

Мечо, аз не знам кога писах преди, раждах при д-р Дяволов в МД, сега пак мисля да съм така, живи здрави  Peace
ако се насочиш към МД, него или д-р Гърчев знам, други нямам отзиви за избор на екип по-конкретни  да съм се интересувала, ако се наложи секцио също, и двамата са добри.
имаш време да се чудиш, ако искаш избор.
аз реших така, пък ако не може да дойде тогава, нищо, приела съм и този вариант. още не съм ходила при него на преглед да се разберем кое-как за раждането, но се уговорихме.

аз първо избрах МД и после док, ти си решила обратно, първо док да избереш, ами няма лошо, ама иди огледай клиниката също.
И аз дай боже всичко да е наред ще буда при д-р Дяволов, много ми харесва този лекар, вдъхва много голямо спокойствие, въпреки, че не е от най-приказливите, но това според мен не е най-важно, нужно е да знаем това, което ни интересува и да сме спокойни от избора си. Също така, чрез познати, се свързах с една акушерка от Майчин дом, която ми обеща, че ще ми помогне с обесненията относно кърменето и грижите за бебка. Малко се успокоих, защото приятелки, които са раждали там въобще не бяха доволни от акушерките като цяло. А особено при моята меко казана некомпетентност, защото се опитвам да се иформирам, но така "на сухо" някакси ми е неориентирано Hug Hug Hug Hug

# 298

svetlanavaleva аз съм при Д-р Чорбова, която също е била дълги години в Шейново т.е. нищо чудно.
Въпроса за контракциите изобщо не е тъп, аз също много се чудя какво е усещането. Моят корем почти през цялото време си е твърд, и регулярно си чувствам опъване ниско долу, менструални болки, свиване и отпускане и т.н.  На прегледите всичко е наред и съм го приела за нещо нормално съпровождащо бременността. Това за което се шашкам е, че бебо не е толкова деен и го усещам 1/2 пъти дневно, но явно си е поспалан и мързелан.

И мен Чорбова ме следи Simple Smile

# 299
добро утро Simple Smile

Mirama, не знам как си била с миналата бременност за усещане на контракции, но аз с миналата ги усетих едва два дни преди да родя по 1-2 пъти на ден,
Скрит текст:
и в деня на раждането след 4 см разкритие започнах да исещам стягането на корема (втвърдяването за няколко секунди и така внезапното отпускане както са се появили), когато ми падна тапата, започнаха леко започна да ме наболява кръстът като ми се стягаше корема, и тогава взеха да зачестяват и започнах да ги засичам за около час и нещо, ама те зачестяваха и си казах, аа, родилни са, време е.
като станаха на около 5 мин се обадих на док и потеглих към болницата.

Nelly, ако усещаш движението на бебо при това втвърдяване, то може да усещаш някоя бабунка дето ти прави бебо в горната част на корема, я главичка, я дупе Wink
но ако не усещаш движенията, това са подготвителни контракции.
ако имаш болка, обаче, обади се на док да ти изпише нещо, подготовителните контракции се появяват внезапно за секунди, до минута, обаче са без болка, нито зачестяват в рамките на един час.

и аз мисля да ида утре в Лабиринт, само да ме пусне шеф за малко то работа  Peace
аа, трябва ли да се обадя да заявя? сега ще видя в сайт.
аз ще съм с едно сиво палто с кожена шапка с козина  Mr. Green
п.п. не ме пускат
animal, евентуално ако има промяна утре - на кой телефон мога да се запиша за лекцията в Лабиринт?

Мечо, ако се спреш на МД - пиши ми, ако искаш.
vitaivan, ако питаш всичко ти обясняват, показват,
при мен имаше една сестра много възрастна, записала съм й името, която преглеждаше бебоците и гърдите на майките. нали дават в началото стъклено шише с 20мл АМ и 20 мл вода (+глюкоза на което бебе му трябва), та тя всеки път като минаваше на визитация питаше как сме с коластра, кърма, като й показах какво излиза, каза, ааа, ти нямаш нужда от това шише, слагай бебо само на гърда, не давай от шишето, а според мен излизаха някакви капки коластра  newsm78
и така, потръгнаха нещата.
в началото също като бебо не беше при мен нощта и сутринта рано, ходих при бебо и въпреки че бяха дали АМ акушерките ми показаха как да сложа бебо на гърда и ме насърчиха да стоя там да кърмя бебо, нищо, че спеше, захапа Simple Smile усеща мама.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 10:25 от jos

Общи условия

Активация на акаунт