Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 969
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
...
на бебо направих чершафите, калъфка, завивка, непромокаеми подложки, постелка за кошницата и не помня още какво.
...
Ще може ли да кажеш и за непромокаемите подложки как се шият? Т.е. какво слагаш като непромокаем слой и иначе какво представлява - няколко слоя, хванати отстрани с бие ли? Може и на лични, ако е дълго и се разводнява темата. Аз съм доста начинаеща с шиенето,  но ми се иска да направя някакви неща за бебето. Simple Smile

# 376
Браво за прегледите на всички, много се радвам за бебоците!
Аз утре рано пиле рано пее... ще ходя за 45 дневния... и като приключа със задачките, ще ходя за кученцето... Днес като се обадих казаха, че за тези 2 часа няма промяна, продължавали да го топлят... нахранили го и се изакало. Дано до утре да успеят да повишат t му... Много ми е притеснено за него, не ми излиза от главата.  Rolling Eyes Като си го прибера ще кажа какво е положението. Wink

# 377
  • София
Охх чак сега намирам време да седна и да ви изчета колкото мога.
Много ви благодаря за пожеланията момичета, пожелавам ви и на вас много любов и едно красиви и живи и здрави бебчета през април.
Всичко мина за 15 мин., но и на двамата ни беше много забавно и смешно докато жената говореше  hahaha hahaha казахме си заветното "ДА"  Hug целунахме се и си получихме документа за граждански брак. Щастлива съм и не съжалявам, че го направих. Знам, че това е точният човек за мен, защото не еднократно го е доказал.....и е направил всичко за мен. Страшно много държа на него, обичам го и искам да прекарам целият си живот с него и с детенцето ни, което очакваме с нетърпение.

Браво за добрите новини от момичетата, които са били на прегледи. Хайде още малко ни остава и всички излизаме в 45-дневният болничен, а след това и ще очакваме и първите родени бебчета. Hug Hug Hug Hug Hug

# 378
И аз най накрая намерих време да се включа, но гледам че доста съм изтървала по темата. Надявам се добре сте си прекарали празника, без значение кой от двата сте отбелязали. Аз сутринта получих букет от червени рози за Свети Валентин, а иначе до преди малко бяхме на гости и отбелязохме и Трифон. Позволих си една чаша розе, за наздраве само. Моята малка глезла днес като я събуждах за градина каза, че не и се ходело и нямало да стане от леглото, искала да си почине ooooh!, от какво ли се е изморила ама айде то бяха молби, то беше тръшкане, та я оставих вкъщи, какво да я правя. Иначе моята бебка си беше доста активна днес, както винаги, на предишния преглед още не беше в позиция надолу, но следващият четвъртък като отида се надявам вече да се е обърнала, че за секцио не ми се и чува, въпреки че има още доооста време. Малко по напред прочетох мнение, че бебчето не е много активно, а само се мести и майката усеща глава, дупе и по малко ритници. Мога да я поуспокоя, че и аз с предишната бременност бях така, нямаше толкова много ритници, а повече местене, което ми причиняваше още по голям дискомфорт, сега поне то не е ритане, не е местене...

# 379
добро и слънчево утро Simple Smile

Алекс, безоблачно небе ви пожелавам и винаги да сте заедно, да се подкрепяте и обичате, както досега  Heart Eyes нека и бебчо ви носи само радости и вдъхновение!

за кошницата, май трябва да снимам, че как да го обясня  newsm78 ама нали и лаптопа ми е на ремонт, и фотото, дето мога да качвам снимки и съм е един лаптоп дето няма блутут не мога снимка да кача.
с две думи - над матрака и отстрани - една фина памучна материя, много мека като тензух почти, ама не е Simple Smile отгоре ама само над матрачето нещо като малко дюшече, от памук с един слой лека вата вътре.
реших отстрани да не слагам вата, че ще е топло време тия 6 месеца, когато се очаква да го ползваме, да не вакуумирам кошницата. а отгоре на сенника си има бяла дантелка, както е по ръба.

за непромокаемите подложки взимах още 2010 един плат, хем мек, хем не пропуска. не помня как се казваше, не им разбирам имената и не съм го запомнила. оранжев е, но този цвят в детската преобладава. уших кожух от него и вътре сложих дунапрен, така с каката и ако се изпишкаше докато й сменяхме пампи, свалях плата-кожух, дунапренът си беше сух, нахлузвах другия кожух и готово, аи бързо съхне. сега вместо дунапрен съм сложила вата. но имам и тези с дунапрена, които може да се ползват още  Peace
ще снимам плата като мога да качвам снимки, ако се разбере какъв е точно  Whistling
а за в количката съм ушила калъф от памук и вата вътре, мислих да слагам отдолу едно парче от една надуваема лодка, която е спукана, ама остана точно заради това. обаче още не съм го измислила дали има смисъл. може по-натам като имам време да го помисля по-добре.
сега ще потърся стари снимки дали го имам тоя плат червен на цд на работа.

хубав ден от мен   bouquet

# 380
Здравейте!
През нощта или бебето риташе доста рязко или сънувах, че рита - но по-скоро риташе, защото аз сънувах ужасен кошмар, супер побъркан.
За мерките на бебоците - всички са в норма - нормалните диапазони са доста разтегливи.
http://www.baby2see.com/medical/charts.html Аз вече сто пъти я пускам тази таблица, но мисля, че е вярна, освен това се виждат темповете на наддаване.
Нашата върви едричка, но нормално при баща, роден 5 кг и аз съм родена 3,500 - така че не ми се вярва да е под 3,500 - вече друг въпрос да не избърза.

Майка ми е вкъщи за два дена и я оставям за първи път да се оправя сама да сготви - да свиква с апартамента, че иначе винаги е идвала като на гости.

# 381
Аз съм била 2800, с три дни закъснение даже  Crazy, таткото не знам колко е бил  Thinking Лекарката ни предрече "стандартно бебе, около 3200".

# 382
Изкарах кошмарна нощ, не можех да дишам с този запушен нос, нищо не помага, и главата от него ме боли.  Колко чай изпих, колко промивки правих, няма и няма промяна.
Баткото се роди 3280гр,  17 дни преди термин. Аз съм била 3кг, родила съм се 2 седмици преди термин, но майка ми е качила с мен само 7кг, била е 52кг, когато отишла да ражда. Таткото ни е роден над 5кг, той и сега не е малък . На последната консултация казаха, че бебето върви по-големичко.
Хубаво е бебетата да са около и над 3кг, но за това колко ще пораснат после си е ген.

# 383
Добро утро и от мен...
И при нас имаше будуване, щерката се събуди в 4.30ч., че я болял корем, та до 6ч. нямаше заспиване.
Аз вече се разхождам като тежкотоварна машина из къщи, ставането от леглото ми е трудно....изобщо, супер...

# 384
Mirama, дано сега сутринта да е по-добре моята адашка  Hug дано е нещо моментно било.
аз в такива случаи давам един ентерол прахче, това са дрожди.

вчера на спалнята се опитах да седна по турски, с единия крак ок, ама с другия не можах да поседя така и 2 минути  ooooh! по-скоро седях, ама не ми беше добре...
аз на дългите разходки започнах вече да се задъхвам накрая... и забавям ход.

в Люлин имало някакъв бейби мол, бил на 5 минути пеша от нас, пък аз да не знам, колко съм зле... та като съм болничния по-натам ще ида да разгледам какво има. и то всеки ден покрай него за работа съм минавала... в Скай центъра някъде се намирал.
та, ако на някой му е близо и търси магазини, може и до там да се поразходи.

# 385
Здравейте и от мен!
И аз да се похваля от вчерашния преглед, макар че по-скоро се стреснах. Бебчо се развива добре, отговаря си на седмиците, но е доста ниско, докторът дори не можа да ни покаже лицето, матката е много стегната и  го обвива изцяло. То и с тези контракции няма как. Увеличи ми дозата на лекарствата, добави и нови и сега мисията е задължане до 36 седмица поне. Ще трябва да лежа, защото е много ниско разположено бебето. Ако не се стабилизирам с хапчетата, ще трябва в болницата да лежа. Това е. Ето защо толкова ми натиска мехура и едва седя понякога от болка.

# 386
kali_k няма страшно Hug Баткото така го износих до ден преди термина. Той се смъкна ниско долу още края на 7-я месец. Ще полежаваш повече + хапчетата и ще устискате. Сигурно всички го знаете, ама ако някой не знае, не е хубаво да се парите с топла вода много-много. Предизвиква контракции.

Ние бяхме с тежка нощ - баткото цяла нощ поддържа температура, таткото  Mr. Green гледа учудено и вика - аз, какво сега да правя.  ooooh! Това плюс постоянно бушуващата дивачка в корема ми. От толкова ритане имах чувството, че съм постоянно с контракции. Съня си беше мираж. Баткото е свикнал като е болен мама да го гушка и въпреки усилията  Mr. Greenна стреснатия ни татко, не миряса докато не легнах с него. Цяла нощ се мята и стена. На мен чак към 6:00 ми стана по-добре и дремнах до 9:00. Станах доволна - корема не ме стяга, крака не ми е схванат ... кеф, ама друг път. Дребната явно цяла нощ се е борила да се завърти пак.  ooooh! Shocked И днес краката й пак ми подпират ребрата отдясно. Дано поне не е пак накриво щото вече не знам. Tired
Пратих мъжете на доктор и дремя с болки в главата. Cry А трябва да готвя и да пера.

# 387
Kali, надявам се да задържиш и до 9ти месец, и до термин  Hug

всичко ще е наред, ще видиш. нали бебо е добре сега, пази се и така Simple Smile

Mamushker, много неприятно.
дано тая нощ сте по-добре вече.

# 388
Кали стискай го още малко:)
За размерите на бебета съм чувала, че май килограмите на бащата са по-важни, т.е. тези при раждане, ако таткото се е родил едричък, то има големи шансове и бебчо да е с добри размери.
И на мен ми тежи, вчера вечерта карах децата да ми събуват ботушите Mr. Green Киселините само се увеличават, иначе спя горе долу добре тази седмица.
Хубав ден и успех!

# 389
kali_k  Hug желая ти кураж и успех с лежането. 4 седмици имаш "таргет", ще го устискаш, виж колко много мина дотук.

Много ме радват всички мами, които споделят как им растат и развиват бебоците. Аз вчера бях на фотосесия на пупата... сега чакам към края на месеца резултата, и може би ще се похваля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт