Грижи за косата - 91

• 49 974
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • в 1001-та нощ
По анкетата - отговорих с не, избягвам  Peace

# 61
  • В полите на Пирин планина
Ползвам редовно масла. Поне веднъж, а ако успея и два пъти в седмицата преди миене на косата. Отразяват ми се перфектно. Харесвам най-много кокосово и авокадоро, но не мога да кажа категорично някое да ми действа зле.
Представята, че маслата биха засилили омазняването според мен е погрешна - дори напротив - маслата регулират омазняването.

Стана ми интересно - защо, ако не е проблем да ми отговориш? Не ти харесват като ефект, трудоемко е или ...  Peace

# 62
Някой може ли да каже какви са пропорциите на оригиналната маска с какао и зехтин? В нета ги има различни и не знам точно коя от тях е вярната.
Сигурно е коментирано някъде, но не мога просто да преровя всички теми  Simple Smile иска ми се да я пробвам тази маска  Simple Smile

# 63
2с.л. какао на прах
1 с.л. мед
2 с.л. зехтин

така я знам аз - равно количество како и зехтин и на половина мед - зависи предполагам колко е дълга и гъста косатата ти. АКо е по-дълга няма да стигнат 2 с.л.

# 64
Отговор: когато се сетя

# 65
Аз да ви се оплача имам алергия към сулфити Confused откакто си мия косата с шампоан без сулфити и парабени нямам проблеми  Embarassed 

Sparklet, това означав, че имаш недостиг на молибден, което възпрепятства протичането на процес в черния дроб наречен сулфация. Пробвай да суплементираш с 200-400мкг молибден на ден за около месец и проблемът ти ще се оправи. Внимавай и с виното то също съдържа силфити.

# 66
Относно анкетата - постоянно. По възможност преди всяко къпане си правя маска с масла  Heart Eyes, сега съм в период на захранване на косичката, че положението е окаяно  smile3518

Някой, ако може да ме посъветва с какво да заменя витамините на Maxi Hair.
Мислех да си взема Biotin (5 000-mcg) и отделно с него да пия 30мг. Цинк  newsm78 newsm78

# 67
  • София
Bmb, ползвала съм масло от авокадо.
Много е хубаво и се води отново за подпомагане на растежа + подхранването и т.н.
Много е тежко като масло и трудно се отмива.
На моята коса с тънък косъм и трябват поне две поредни измивания, за да ми е ОК след ползването му.
 Hug

# 68
  • в 1001-та нощ
...

Стана ми интересно - защо, ако не е проблем да ми отговориш? Не ти харесват като ефект, трудоемко е или ...  Peace

разбира се, че не е проблем  Hug Peace

по-скоро косата ми няма толкова нужна и това, което е в самите грижи за косата, като готов продукт е достатъчно  Peace

косата ми е фина, няма нужда от омекотяване, мия я през ден и почти не се дехидратира, не ползвам почти никаква термична агресия  Peace

последното, което ме очарова е масления финиш на макадамия, любимият ми финиш в последно време е протеиновия спрей на керастаз и олео релакс, цялата серия нутритив ми е любима, но хамалогията с масла преди това ми е ненужна, както и нямам нужда да ги добавям в готовите продукти  Peace

не е заради времето - при положение, че всеки път отделям по 20 мин за масаж с вендузи, повече за спорт и т.н.  Peace

# 69
  • София
Използвам кокосово масло, понякога си намазвам косата вечерта преди да я мия и спя така.
Пробвала съм го и като финиш, харесва ми.
С аргана не успяхме да си паснем, и малко да сложа пак ми омазнява и то при положение, че съм със суха коса.
Допада ми е резултата от маслени бани, но много ми пада цвета от тях и вече не си правя.

# 70
a.l.e.n.a, благодаря за отговора  Hug
Макадамия хийлинг ойл и на мен много ми харесва.

Моята коса също е фина, но сега се боядисвам в по-светъл цвят и стана и суха. Затова маслата са ми пръв приятел.

Много ми харесва ето този спрей без отмиване:

Скрит текст:

# 71

Ееее,тъкмо се реших на http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/krem-sprey-za-r … pre-styler-100-ml и сега се разколебах.Кой ли ще е по-добър?  newsm78

# 72

Ееее,тъкмо се реших на http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/krem-sprey-za-r … pre-styler-100-ml и сега се разколебах.Кой ли ще е по-добър?  newsm78

Това не съм го ползвала и не знам  newsm78 Но олиото го планирам в по-голямка разфасовка, защото ми харесва повече от всякакви разни кристали, които съм ползвала.

# 73

Това не съм го ползвала и не знам  newsm78 Но олиото го планирам в по-голямка разфасовка, защото ми харесва повече от всякакви разни кристали, които съм ползвала.
Питах във фейса на Златна рибка за двата продукта.Ето отговора:
Крем спреят No tangle за разплитане на косата е кремообразен продукт, който улеснява разресването и се използва върху влажна коса. Като продукт е доста по-гъст от спрея Healing Oil Spray. Спреят е доста течен, като консистенция и е по-лек от всички продукти на Макадамия. Което не означава, че може да се пръска безконтролно, защото ако се прекали ще утежни косата. Ако трябва да обобщим крем-спреят против разплитане е по-подходящ за по-обемни, чупливи и заплетене коси, докато спреят е по-универсален, но все пак по-подходящ за една права коса. Поздрави!
Та значи аз правилно съм се ориентирала за Крем-спрея  Peace

# 74
То няколко месеца ползвам редовно масла, косата ми реагира много добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт