Трудно проговаряне -тема 11

• 58 426
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
ednakaka ,Това за казеина диета ли е и кой трябва да е постави на детето,чувала съм за кръвни изследвания и за такива на взимане на течност от стомаха ,ако имаш инфо ще съм благодарна.

# 676
  • София
Гала, честитоооо Hug Много целувки специално за Деа. Днес и аз бях повикана с мамо ела, точно когато не можех Mr. Green
kojo
, Гого беше може би колкото твоя сладур, когато го качихме на кон за първи път без да се страхува. Лятото от Пумпелина ги водеха на езда и така почнахме да го водим и ние с баща му. Как му се отразява ли - разкошно. След това все едно не е моето дете - спокоен, кротък. Имам няколко клипчета(нали заради психиатърката снимам всичкоа0, на които се вижда промяната на изражението му. А в Бургас май е и базплатна хипотерапията Wink

# 677
 Гала, много се радвам за теб  Hug

kojo, аз също давам и да слага салфетки и прибори, чаши не съм давала  Crazy Това за салатата е идея, ще го крадна...Давам също да слага лъжичка по лъжичка сол и захар където ми трябва...Това се сещам....

# 678
Сега сме в период на не и не искам, но когато е в настроение съм и давала да слага подправки, когато готвя, да бърка яйце (не че успява), рязали сме заедно салам, сирене кашкавал и после подреждаме в чинията. Давам и да сервира всичко отдавна, дори и пълни чинии за ужас на моя мъж  Laughing. Прибира в хладилника като свършим, полива цветя, опитва се да чисти пода.
Ив_85, чувала съм това лекарство. Вие за успокоение ли го пиете  newsm78. Ние приемахме Конвулекс 2 години, но заради гърч. ЕЕГ-то ви има ли изменение? Четох мнението ти за барокамерата за съжаление в нашия град възможностите са ограничени. Но Хриси говори. Не е като да не говори, но свободната комуникация е на много ниско ниво, далеч от връстниците и. Сега започнахме пак Ноотропила и не знам дали от него или просто и е криво тези дни, но е невъзможна. Дано да е период на неразположение. В РЦ има биофидбек, но ми казаха, че не се препоръчва при епилепсия.

# 679
ednakaka ,Това за казеина диета ли е и кой трябва да е постави на детето,чувала съм за кръвни изследвания и за такива на взимане на течност от стомаха ,ако имаш инфо ще съм благодарна.

http://www.autism-bg.info/content.php?7-Diet-gluten-and-casein-free

# 680
ednakaka, здравей! Отскоро чета тук и много ме вълнува темата за безглутеинова и безказеинова диета, искам да опитам, ще се радвам ако ми дадеш някакви идеи за храни, за хляб, въобще как се справяш ти.

# 681
ednakaka, здравей! Отскоро чета тук и много ме вълнува темата за безглутеинова и безказеинова диета, искам да опитам, ще се радвам ако ми дадеш някакви идеи за храни, за хляб, въобще как се справяш ти.

При всички случаи няма да стане от веднъж. Ние първо махнахме хляба и купените сладки неща - вафли и кроасани. А той ядеш преди всичко само това. Та в началото беше мрънкане, имаше и период на неистово ядене на всичко - манджи и всичко което му предложим. Сега се балансира. Като спрете глутена ще имате едно странно, гадно разстройство за около 2-3 седмици докато се изчисти организма.
Около 10 дни след спиране на всякакъв глутен ще имате нещо като абстиненция - всички лоши симптоми, които някога сте имали на куп. Първите думички при нас се появиха на 15 ден - мамо и дай, по принцип дават първия напредък изобщо месец след началото на стриктна диета. Казеина се чисти по-лесно, към него като че ли няма привикване, но при нас води до хиперактивност и тичане. Имай в предвид, че абстиненцията е нещо страшн - рев, писъци, сърдене. И бледост.

Храни, които стават:
Елда - без сирене, с малко сол или сол и зеленчуци.
В Кауфланд и Лидл има едни оризови вафли - солени са и изглеждат като пуканки. В началото с тях си успокояваше нервите, сега почти не ги яде вече.
Има безглутенови брашна, бисквити и прочие, но готовите неща имат мляко, което при нас води до превъзбуждане.
Сурови ядки - ако не може да дъфче и има вероятност да се задави - смляни.
Царевичен флейкс със сок или чай - в началото много го ядеше за да си набави въглехидратите, сега не иска да го яде сам или не му е интересно.

От плодовете - ябълки не е добре да яде ако не пиете хубави пробиотици. Бтв пийте пробиотици, ще ви спести доста проблеми които ние имахме.
Сега новата ни мания са моркови, ако не го огранича и килограм може да смота. Предлагам всякакви зеленчуци и не много сладки плодове и човека прояде всичко.
Другото нещо е, че трябва да имаш винаги нещо сготвено, защото като се разлигави и писне за храна, трябва да яде бързо и нещо без хляб. Преди мажех една филия с нещо и решавах въпроса.

Хубаво е да яде червено телешко месо защото има карнитин.
До тук се сещам ако има нещо питай.

# 682
  • София
Понеже темата има повече четящи, отколкото пишеши хора - една мног полезна статия, която ще сложа и на първа страница
Знам, че си логопед ... но с какво се занимаваш?

# 683
  • Варна
Понеже темата има повече четящи, отколкото пишеши хора - една мног полезна статия, която ще сложа и на първа страница
Знам, че си логопед ... но с какво се занимаваш?

Благодаря!Добавена е веднага във Фаворити   bouquet

# 684
Сега сме в период на не и не искам, но когато е в настроение съм и давала да слага подправки, когато готвя, да бърка яйце (не че успява), рязали сме заедно салам, сирене кашкавал и после подреждаме в чинията. Давам и да сервира всичко отдавна, дори и пълни чинии за ужас на моя мъж  Laughing. Прибира в хладилника като свършим, полива цветя, опитва се да чисти пода.
Ив_85, чувала съм това лекарство. Вие за успокоение ли го пиете  newsm78. Ние приемахме Конвулекс 2 години, но заради гърч. ЕЕГ-то ви има ли изменение? Четох мнението ти за барокамерата за съжаление в нашия град възможностите са ограничени. Но Хриси говори. Не е като да не говори, но свободната комуникация е на много ниско ниво, далеч от връстниците и. Сега започнахме пак Ноотропила и не знам дали от него или просто и е криво тези дни, но е невъзможна. Дано да е период на неразположение. В РЦ има биофидбек, но ми казаха, че не се препоръчва при епилепсия.

НЕУРОТОП РЕТАРД пием ,като че ли имаше подобрение като цяло в поведението по съсредоточен и спокоен ,а от ноотропила не съм доволна пили сме го известно време нямаше ефект а и се превъзбуждаше от него. ЕЕГ не сме правили все още ,правили сме ЯМР заради съмнение за тумор и всичко беше изрядно на резонанса.

# 685
Здравейте, и аз съм в темата основно като четяща, а не пишеща. Обаче - какво да пиша, ходим на логопед вече четири месеца, нямаме напредък, научи около 10 думички, но употребява рядко, едва 2, мама и тате са за всичко. Неврологът ни даде разстройство на експресивна реч, за психолога сме хиперактивни, но сме нямали дефицит на внимание.
Искам да питам Милена1976, видях че и нейното дете е спряло да говори след ваксина за шарка и моето дете спря след нея говора, има ли думички вече детето?
 Аз започнах да водя детето на ясла, така ни препоръчаха, но ми прави впечатление, когато я преобувам и събличам, ако има говорещо дете в този момент тя се плаши и иска да бяга, ако е сама се отпуска и е готова да влезе в групата. За по-нататък не зная

# 686
  • Бургас
Здравей, laurentin!
При моят Мишо освен неговоренето, се наблюдаваха и доста аутистични черти. След година и малко работа с психолог, а после и с логопед, вече има в речника си около 50-60 думички. За съжаление обаче все още няма изречение /като изключим рядкото "дий, дий, конче", измъченото "мамо, ела" - само 2 пъти го е казал, и ако се смята за изречение части от песнички/. Думичките, които знае също не ползва винаги. Понякога плямпа повече, а друг път на инат като го карам не казва и сричка. Иначе почти всички аутистични черти изчезнаха /или поне аз така си мисля/, малко по-спокоен е от преди /когато си мислех, че е и хиперактивен/, но инатът му си седи и няма изгледи да изчезне  Rolling Eyes

# 687
laurentin сравнително малко ти е детенцето, не се притеснявай има време и още повече щом вече сте взели мерки минали сте прегледи и посещавате логопед  Peace. Моят син на тази възраст имаше максимум 10 думи - мама, тате, баба, папа, кола, вода и още няколко. По скоро въпросът при неговорещите деца е разбира ли като му се говори и може ли да изпълнява команди, може ли да казва как правят животните, разпознава ли ги в книжка?

milena1976 май са единици децата в темата които не са инати  Rolling Eyes, моят син също е изключителен такъв  ooooh!.

# 688
 Мда, определено си отглеждаме твърдоглави мълчаливци...Май повечето са и злояди...

# 689
  • Бургас
Мда, определено си отглеждаме твърдоглави мълчаливци...Май повечето са и злояди...
Да, забравих да добавя, че и мойто е супер-злоядо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт