Трудно проговаряне -тема 11

• 58 471
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Мишо примерно като активно носеше нещо в двете ръце, то беше от рода на две дистанционни, две бутилки за вода, две парчета домино, и т.н. Имам предвид, че не винаги е било играчка, която да вземе с него като излезем на разходка. Ако вземе една лъжица от чекмеджето, задължително трябва да вземе и втора в другата ръка. Ако му се откаже, започва тръшкане и рев до припадък. Сега пак си взема разни неща като излизаме или като отива на градина, но ето днес си взе един пъзел. Или ако носи две колички, може да ги набута двете в едната ръчичка, за да вземе нещо друго с другата.  Това имам предвид под подобрение. Иначе редовно навън си мъкнем половината къща  Blush

# 661
Ние сме хиперактивни с аутистични прояви ,и също разнасяме най различни предмети из къщи,навън в градината. Даже спи с тях и не ги пуска без да играе с тях ,но за да се сложи една диагноза трябват и други причини ,така че наблюдавай другите действия и ако нещо те притеснява потърси съвет от специалист

# 662
  • София
ednakaka, колко време мислиш да пазите диетата БГБК? След това мислиш ли да правите нещо друго, например пречистване на тежки метали от организма? Продължавате ли с интензивно пиене на витамини, минерали и т.н или сега са спряни, за да се види ефекта от диетата?

Избягвате ли соя и царевица? Черен шоколад?

Изобщо, има ли кой да питаме, или всяка майка ще налучква лечението на собственото си дете?

# 663
Аз се притеснявам, че тя с часове само това прави, разнася ги из стаята, понякога им говори нещо. Нищо друго не иска да прави. Сега скрих цветята, че да видим.
на мен ми прилича на игра, щом им говори. По нейн си начин.
 Ив_85, предполагам, че заедно с хиперактивноста има и дефицит на внимание. Как работите да то преодолеете? Ходили ли сте на невролог? Приемате ли медикаменти и добавки. Как е говора? Как е поведението в ДГ?

# 664
ednakaka, колко време мислиш да пазите диетата БГБК? След това мислиш ли да правите нещо друго, например пречистване на тежки метали от организма? Продължавате ли с интензивно пиене на витамини, минерали и т.н или сега са спряни, за да се види ефекта от диетата?

Избягвате ли соя и царевица? Черен шоколад?

Изобщо, има ли кой да питаме, или всяка майка ще налучква лечението на собственото си дете?

Всяка майка си налучква лечението, защото лекарите са си дали ваканция. Не знам де, може и да намериш адекватен лекар. Аз само до фармацефти стигнах - като кажа метилкобаламин и ме питат тази трудна думичка от бг мама ли я знам.  Laughing

Пием витамини като сменяме марката и модела на няколко седмици. Детски мултивитамини пием, не смея да давам допълнително нищо(от витамините) в по-големи дози. Едните мултивитамини всъщност са тези които свиня007 от съседната тема ги препоръча и там дозите са малко по-високи, но ние пием минимална доза и често правим почивки от тях. Бтв от тях се превъзбужда малко, а и други хора имат оплаквания.

eli82eli аз от скоро ги ползвам и не мога да бъда сигурна. По принцип е хубаво да са с повече щама бактерии 10 и нагоре. Мисля да си намеря и кефирна гъба ама ще видя от къде.

А аз прикарах една сокоистисквачка и сега се чудя с какви плодови и зеленчукови сокчета да тероризирам детенце. Не бебето, баткото.  Simple Smile

Иначе си поръчах едни екстракти от плодове с витамини(само от плодовете), изглеждат ми много подходящи за този сезон в който няма хубави плодове и зеленчуци. Имам предвид местни и без много гадости по тях.

Диетата се спазва минимум 6 месеца и след това захранването с глутен е много внимателно и се следи за регрес. Нека минат поне 3 месеца и ще правя равносметка. Ние още месец не сме направили, ефект има, но ми се иска да е по-бърз. Всъщност сега си върна състоянието от преди няколко месеца след което регресира.

Още не ми харесва и цвета му. Много по-добре е от преди, торбичките под очите са почти незабележими и повечето деца имат по-голями. Но пак има на къде да се върви. Около коледа се бях изплашила ужасно за здравето му, най-вече заради страшна бледост. И на доктор го водих - няколко пъти, но все по празници се случи. Вмъквам, че тогава не е бил на диета и не е пиел никакви добавки.

Някой спомена нагоре хиперактивност. Ще препоръчам да спрете млечните(включае и в шоколад и бисквити). Казеина се чисти бързо - за няколко дни ще знаете дали е от това.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 16:40 от ednakaka

# 665
Момичета доживях, малката ми каза мама, че и мамооооо даже Joy Joy Joy

# 666
 smile3501, на Деа!  Grinning

# 667
най-хубавата дума.  Hug

# 668

bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes

# 669

Честито! Наш човек също тези дни започна да казва мамо и мамооооо. Даже и тати наричаме мамоооо. Сега по мои инструкции упражняват думичката тате.

-Кажи тате
-мама

Joy

# 670
  • Бургас
Честито, Гала!  Hug Много се радвам за теб, сигурно летиш от щастие  Flutter

# 671
Хей, гала, браво на Деа! Голям кеф. Аз го чух преди повече от година, но още помня чувството  Hug

# 672
Аз се притеснявам, че тя с часове само това прави, разнася ги из стаята, понякога им говори нещо. Нищо друго не иска да прави. Сега скрих цветята, че да видим.
на мен ми прилича на игра, щом им говори. По нейн си начин.
 Ив_85, предполагам, че заедно с хиперактивноста има и дефицит на внимание. Как работите да то преодолеете? Ходили ли сте на невролог? Приемате ли медикаменти и добавки. Как е говора? Как е поведението в ДГ?

Здр Ели ами да от самото раждане сме по болници и диктори-невролог,психолог,психиатър,логопед.В момента пием неуротоп,доколкото знам се изписва и на епилептици, незнам дали има ефект от него защото заедно с него ходим и на терапия в Карин дом Варна и на барокамера направихме 20 процедури. От барокамерата иначе има голям ефект от към говора от 2 месеца казваме думички малко съкратени и не винаги правилни ,но се опитва да повтаря задържа си вниманието. А за поведението в детската градина не е розово всеки ден оплаквания ,насаждат на детето че е най лошото,бутал ги удрял ги и ги дразнил като им взимал играчките. Никакъв подход към различните деца. А едно изказване на учителката направо ме втрещи - "Не и била това работата да бяга след него,да съм идвала в градината да го гоня аз" Най  лошото е че така настройват другите деца срещу малкия ,като постоянно него го изкарват виновен,а след като не може да обясни какво иска ,нормалното поведение на всяко дете е да дръпне желания предмет. Абе нямам думи  Cry

# 673
Ето още нещо интересно.
http://www.youtube.com/watch?v=4oPWQhdh90g

Пускам го тук, че в съседната тема са на вълна лилави деца, духове и енергийни вампири. След което ме гонят, че няма доказани научни статии, че аутизма е проблем с обмяната на веществата.

Хареса ми и какво написа дорка днес в дира, цитат от някъде:
Цитат
Non-verbal autism was not my youngest son's destiny. He was destined to be an international race car driver with a super-model girlfriend. Or some similar cool and exciting life. But repeated "well-baby" visits to the pediatrician changed his destiny. Now we are working VERY hard on plan B. He is a very cool dude, very smart, and has an iron will to follow his own path. Mainstream medicine has made his life SO much harder than it was supposed to be. Not only do they not have the morals to apologize, they won't do much to help. Our message to the mainstream medical system is this: We don't like you. We don't respect you. We want as little to do with you as possible. You have done enough. You are the problem. Not "part of the problem", YOU, you are all the foot soldiers that made this epidemic possible. Your culpability is staggering. God help you on judgement day.

# 674
  • Бургас
Браво Гала! Страхотна новина!   Grinning
При нас мамо няма, но пък има за около седмица 5-6 нови думички и пак съм оптимистично настроена. Днес като се прибрах, първо го учих да изстисква портокали на сокоизстисквачката, а после дори и си отпи от сока  Heart Eyes. След това го метнах в кухнята да къса марули, за да приготвим салата и той с охота прие задачата. Много съм доволна, като се има пред вид, че по принцип не обича да му се меся или да го карам да прави нещо. Явно интересът му към кухнята ще ми помогне да го понауча на някоя дума и да вършим заедно разни неща. Давайте идеи как включвате децата в кухнята? Какво им давате да правят?
Дони, би ли споделила за хипотерапията? Забелязваш ли някаква полза от нея? Много се чудя дали да не заведа Сашко на нашата конна база. Четох, че там извършват такава терапия, но не знам дали и за него ще е от полза  newsm78 И още как успяхте да качите Гого на коня? Миналата година заведох Сашко с идеята да направим едно кръгче, но когато го вдигнахме над гърба на коня, той инстинктивно си сви краката и водачът ни каза, да отложим за по-нататък. Тази година вече искам да го метна на някой кон, защото в къщи постоянно иска да ме язди, че и "конче" ми вика и "и-ииии-ииииии"  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт