Астрология-3 тема

• 68 522
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
А какво ще кажете за съвпад на Слънце, Марс и Венера /в Овен, 11 дом/?

В изброения от теб ред ли са?
На какви градуси са една от друга и спрямо Слънцето?  Grinning

Динамична личност. Слънцето екзалтира в Овен, Марс е на трон. Двете планети в съюз дават много волеви и амбициозни хора. Малко по-силно изразено желание за доминация.
Важно е Венера къде е в цялата ситуация. Но със сигурност придава малко изтънченост и харизма на човека. Налага се с чар. Simple Smile
Добри лидерски качества, умение за контактуване с другите, желание за по-голям/широк кръг от приятели, включване в социални организации.

Зависи какви аспекти има към този съвпад, дали има такива, както и от другите показатели в рождената карта.

# 271
Sakura,  Hug
В този ред са: Слънце 22.32, Марс 23.49, Венера 26.16 Към тях няма други апекти с "основни" планети и точки /само секстил с Лилит/.

И още един въпрос: какво дава /или по-скоро взема/ Сатурн в 5 дом, винаги ли се свързва с предизвикателства в зачеването, любовта?

# 272
Sakura,  Hug
В този ред са: Слънце 22.32, Марс 23.49, Венера 26.16 Към тях няма други апекти с "основни" планети и точки /само секстил с Лилит/.

И още един въпрос: какво дава /или по-скоро взема/ Сатурн в 5 дом, винаги ли се свързва с предизвикателства в зачеването, любовта?

Слънчицето ги е поизпържило малко тези планетки.  Grinning
Изгорената Венера може да среща трудности в любовта, да има вътрешното усещане, че не е достатъчно оценена от партньора.
Но изгорените планети и стелиумите - много планети струпани в съвпад, имат по-особена сила и енергия, разглеждат се като едно цяло, техните енергии се разтварят една в друга. Не е редно да се разглеждат като отделни планети, особено в този случай, когато са поизгорени.
Марс и Слънце са в терма на Марс, което подсилва марсовите качества в индивида.
Човек с такъв стелиум не остава незабелязан, навярно има силно присъствие, харизма. Но трябва да се бори със своята избухливост, прибързаност. Тъй като Марс придава желание за по-войнствена изява, желание за успех, победа. Амбициите могат да са в конфликт с тези на други хора, от което да следват недоразумения.
Ако ти си притежателка на този стелиум, възползвай се от харизмата си, от влиянието на Венера в него.  Grinning Марс нека ти е двигател, да ти дава енергия, за да постигаш целите си, да те движи напред. Заключи му някъде войнствеността, ще имаш повече позитиви.

Ако говорим за същата карта и положението на Сатурн, то той попада в 5 дом, Везни. Навярно в по-малък градус от 22-ри, защото овнешки стелиум не е аспектиран от Сатурн. Което е добре.
Сатурн в 5 дом не винаги дава трудности. Сатурн дава отговорност, по-хладнокръвно се проявява.
За затруднения във връзка със зачеване и деца се гледат аспектите на планетите в 5 дом, управител на 5,8 дом, Асцендент. Аспекти към Луната, Венера в женска карта. Вариациите са много. От един Сатурн в 5 дом няма как да се изведе категоричен отговор как ще повлияе.
Проблемите в любовта могат да произтичат от влиянието на Сатурн, той дава въздържаност, плахост, но това са преодолими неща. Сатурн в 5 дом може да даде по-консервативно и студено отношение и възпитание към децата, по-традиционни възгледи.
Сатурн не е чак толкова лоша планета. Просто има по-различна енергия, която действа малко ограничаващо върху нас. Но той ни подтиква да бъдем по-отговорни и дисциплинирани, да постигаме материализиране на делата си. Хората, които по натура са по-свободолюбиви или с широки възгледи за живота, те малко по-трудно възприемат енергията на Сатурн, нужно им е малко повечко време, за да влезат в час.  Laughing
Със зачеването е малко по-особено, тогава се гледат и други показатели, за да се определи точно ще има ли проблем, забавяне, изпитания.

Ако планетите в Овен и Сатурн в 5 дом са от една рождена карта, навярно Сатурн е управител на 8 дом.
Ако попада във Везни, а няма опозиция към стелиума във Овен, това е добре. Венера е управител на 5 дом според предположенията ми. Един твърд аспект на у8/у5, Венера/Сатурн би дал малко повече изпитания и необходимост да се научи индивида на търпение и дисциплина, за да постигне желаните резултати.

Има ли аспекти Сатурн? Какви са? В кой градус попада, в кой знак? Кой дом управлява? Къде се намира Луната?

Станаха много въпросите от моя страна.  Embarassed

# 273
Такаааааа, щерката има подобно положение и в същия дом, но Венерата и е в Телец, т.е. заинтригувахте ме, и започнах да търся и чета.....нейният съвпвад на Марс и Слънце/  написах така, защото Марс е преди Слънце/ е за по-малко от 30мин. последно изгорена планета ли е Марс или е в сърцето на Слънцето/ прочетох различни интерпретации/? И тя има Сатурн в 5дом, както и У8 в 5 дом, да се надяваме, че Асц. и Луната ще спасят положението, като са в Плодовитият знак Рак..........проверих няма планети в стерилни градуси....нямам много време за астрология сега, но като прочета нещо в темата, и веднага ме ентусиазирате да търся още.....

# 274
 И аз сега изобщо нямам време за астрология, прекъснах за 4 месеца, докато трае сезонната ми работа, обаче гледам сега картата на моята дъщеря (Козирог), тя има съвпад Уран,Нептун, Слънце ( 14,04 - 16,27 - 16,32) в 7 дом в Козирог, плюс Лилит и СЛВ    Laughing

# 275
Sakura, много ти благодаря за отделенето време.  Hug Само искам да кажа, че става дума за картата на дъщеря ми, която е на 2 месеца, а четох, че не било добре да се прави хороскоп на малки дечица...честно казано аз не разбирам защо? Иначе Сатурна е в Скорпион на 9.24 ретрограден, в опозиция с Луната Rolling Eyes, в тригон с Нептун и секстил с Плутон. Управител на 8-ми е. Луната е в Телец, в 11 дом, в тригон с Плутон и опозиция СЛВ. АС е Рак.
Ани, и твоето момиченце ли е АПРИЛ-че? Hug

# 276
Да, и щерката е априлско Овне/ тазигодишно/, както и синковеца. И двамата имат Луна в Рак, но са с различни АСЦ.

# 277
Зорита, партньорствата при дъщеря ти са много силно акцентирани като развитие.
С този съвпад сигурно ще е много идеалистично настроена, ще има високи идеали, малко по-мечтателна.

Този съвпад май попада по-близо до върха на 8 дом? А на Дсц(върха на 7 дом) има Марс/Меркурий?

Ако съм права за съвпада до върха на 8 дом, може да има интерес към окултното, ще й се отдава. Силна интуиция, голямо въображение, 8 дом е свързан с окултното(астрологията също е такава наука). Уран символизира астрологията, в съвпад със Слънцето дава и умение да се борави с тази материя. Нептун дава въображение, мечтателност. И двете планети дават силна сетивност, интуиция. Но Уран действа малко бунтовно, желанието за свобода и оригиналност се засилва. Нептун може да даде усет към изкуството, състрадателност.
7 дом е свързан с партньорствата и законите. Кой знае, може да има отношение към справедливостта и законите след време.
Ако съвпада има аспект от Юпитер, това се подсилва. Сигурно има остър език, бърза мисъл.  Grinning

Ани, а ти имаш ли нещо акцентирано в Рак или 4 дом? Повтаряемост при двете ти деца за Луна в Рак. Луната символизира и майката в рождения хороскоп. Луната ти силно ли е аспектирана в твоя хороскоп? Или планети в Рак/4 дом?

# 278
Синковеца е роден със спещно секцио, т.е. щеше да си има Луна в Рак в картата, по негов избор. Относно щерката нейната дата е избрана от астролог, за да бъде в синхрон с картите на семейството. Интересното е, че и двете деца бяха с термин Телец, разлика от 2 дни, но се родиха Овнета. Щерката е с дата избрана от астролог, като лекаря настояваше за избор на дата в Овен........лекарката едва дочака избраната дата, т.е. имаше си медицински показатели за бързането.......последната седмица ходих почти през ден на тонове, защото плацентата остаряваше и водите намаляваха, бебето се роди съвсем доносено Laughing, с две думи няма случайни неща.
Аз имам един Сатурн в Рак, който е по-близо до Луната и Марса на синковеца. Имам силно акцентиран десети дом, стелиум. Интересното е, че върхът на 4 дом ми е в Овен / Слънцата на децата/, там нямам планети, ако не се броят Хирон и Бяла Луна...

# 279
  • София
Като сме се разговорили, какво ще кажете за съвпад Луна, Сатурн и Юпитер в 6-ти дом  Rolling Eyes

# 280
здравейте мадами Heart Eyes какво правите!:)

Ани, виждам, че поддържаш темата с много грижа и постоянство! Браво Stop

за да се включа в дискусията- относно горното питане ще кажа, че Луна съвпад Сатурн дава стабилност и стагнация, съвпад с Юпитер е ужасно бенефично...но 6ти дом е малефичен дом...зависи всичко от това в кой знак се случва това и какви са другите аспекти към този стелиум.

Но като цяло..би трябвало да даде крепко здраве и дори ако има болести- успешно излекуване. Човека може да има интерес към реализация в здравната сфера. Ще е много изпълнителен и стриктен и ако живее осъзнато здравословно, спортува и се храни правилно не би трябвало да има проблеми със здравето- АКО Луната не е допълнително наранена.
Ако стелиума се случва в козирог например- където и луната и юпитера са заточени, но сатурна е на трон- напрежението ще е изразено по- силно.
Зависи от знака и от другите аспекти- пак казвам Peace

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 10:25 от Riri

# 281
  • София
Рири, мерси за отговора  Hug Луната е във Дева, Сатурн и Юпитер във везни, аспекти - квадрат с Марс и секстил с Меркурий и Слънце  Rolling Eyes

# 282
Луната на кой градус в дева- 28,29?

Иначе си изтеглила голям жокер с този щастлив, екзалтиран сатун- ще помага, няма да пречи- това е важното. Юпитер пък е в свой триплицитет, планентите не са на изгорения път- така, че дишай

Луната в квадрат с Марс по- скоро го виждам градивен. Може да има недоволство и мрънкане от време на време, но вървиш напред!

Значи..ок ти е стелиума, не се притеснявай Wink

# 283
  • София
Мерси  Hug Ама не е мой стелиума  Mr. Green Иначе в моята карта имам 4 планети на куп Марс, Сатурн, Плутон във Везени и Юпитер в Скорпион и всичко това в 8 дом но не образуват стелиум, няма съвпади Rolling Eyes

# 284
Здравейте, чета ви и все искам да се включа при вас, но все не ми достигаше куража Grinning

Интересувам се от астрология, но искам да започна от начало.Имам няколко книги, но има ли програма, която да дава по-голяма яснота  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт