Астрология-3 тема

• 68 514
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, искам да попитам относно раждане по новолуние. Знам,че не е добре да се жениш в такъв момент, но какво означава ако се родиш по новолуние? Също ли е лошо или зависи?
Още от древността се смята за недобро положение в хороскопа. Свързват го с множество физически и ментални проблеми.

# 256
еее, оми, не знаех, че и ти си стрелец! много готино! Simple Smile
аз по замисъл съм козирог, терминът на майка ми е бил 6 януари. аз съм се родила на 3 декември и все обяснявам на майка ми (която е козирог), че просто съм искала по-яка зодия  Laughing Laughing Laughing
по същата логика моят термин с дъщеря ми беше 16 януари, а аз я зачаках от началото на декември, викам си "детето знае коя е най-готината зодия" Laughing Laughing Laughing ама не би, роди се на 11 януари Simple Smile

аз пък все си мислех, че не е хубаво да родиш на пълнолуние, а на новолуние е добре...

# 257
При новолуние Слънцето и Луната са в съвпад, т.е. луната е изгорена. Затова е недобро положение. Изобщо сферите, които Луната сигнифицира страдат, затруднени са при такъв индивид.

# 258
При новолуние Слънцето и Луната са в съвпад, т.е. луната е изгорена. Затова е недобро положение. Изобщо сферите, които Луната сигнифицира страдат, затруднени са при такъв индивид.

изгарянето при съвпад със слънцето се счита за "слабост" на планетата, освен може би случая с изгорен Марс, чиито качества при това положение стават по-силни и интензивни, но се отчитат и аспектите към съвпада,от значение е източна или западна/при меркурий/ , спрямо слънцето е планетата в съвпад,изключение  прави изгаряне в рамките на орбисата до 17 минути се нарича "казими" /в сърцето на Слънцето/ и се счита за особено достойнство на планетата.
Новолунните са си самодостатъчни Sunglasses

# 259
а на новолуние е добре...

за тях си е добре,за околните-не съм сигурна Simple Smile

# 260
а това важи ли когато човек е роден около новолуние/пълнолуние или само ако на точния ден/час?
знам, че астрологията  е точна наука, но съм чувала астролог да казва неща от типа "родена сте около новолуние...".
имаше и някакъв вариант, при който от това зависеше пола на децата...

# 261
Благодаря за разяснението. Беше много полезно. И аз се интересувам от въпроса на Елч. Ако рождената дата е малко преди новолуние (1-2 дни) дали тогава ще е по-добре или е същото положението като при новолуние?

# 262
Лунната фаза определя темперамента, а оттам и нагласата
преди новолуние луната е балсамична
Луната е "невидима" (Хеката), в 27-ми лунен дом.
За най-неблагопрятен се счита 28-ми лунен дом (последният), т.е. когато Луната е преди Слънцето на 8 гр. 30 мин. от съединение с него

http://www.grreporter.info/Slnceto_i_Lunata/5899?page=2
цитирам Гали  Simple Smile

"Следващата стъпка е лунната фаза. Лунния цикъл се състои от 8 фази:

Новолуние – ъгловото отстояние между светилата е от 0° до 45° (1-4 лунен ден) New Moon

Тази фаза е характерна с това, че човекът води силно субективен начин на живот. Импулсивен подход.

Полумесец - нарастваща луна – ъгловото отстояние е от 45° до 90° (4-7 лунен ден) Waxing Crescent

Тази фаза е характерна с това, че у човекът има огромно желание за себеутвърждаване.

Първа четвърт – ъглово отстояние от 90° до 135° (7-12 лунен ден) First Quarter

Тази фаза е характерна с това, че дава добри организационни способности, желание на човека да се бори с остарели традиции и схващания. Решителност.

Наближаваща пълнолуние – ъглово отстояние от 135° до 180° (12 – 15 лунен ден) Waxing Gibbous

Тази фаза е характерна с това, че човек има желание да подобри всичко около себе си, умение да оценява нещата и хората.

Пълнолуние – ъглово отстояние от 180° до 225° (15-19 лунен ден) Full Moon

Тази фаза е характерна с това, че притежава отчетлива обективност и отчетлива визия за нещата в глобален план. Да придава конкретна форма на нещата, способност да „вижда” ясно.

Намаляваща луна – ъглово отстояние 225° до 270° (19-22 лунен ден) Waning Gibbous

Тази фаза е характерна с това, че човек е силно насочен към социума и търси начин да покаже на другите, онова, което знае и умее. Борбеност по въпросите, които тълкуват категориите справедливо и несправедливо.

Последна четвърт – ъглово отстояние 270° до 315° (22-26 лунен ден) Last Quarter

Тази фаза е характерна с това, че дава способност на човека да организира и води хората, да ги привлича към различни идеи и социални общности.

Полумесец – намаляваща луна (балсамична) – ъглово отстояние 315° до 360°/0° (26-29 лунен ден) Waning Crescent

Тази фаза е характерна с това, че дава желание на човек да служи на обществото, да се отдава на каузи.

Фазите на Луната се разглеждат в няколко перспективи. Нарастващата Луна – от новолуние до пълнолуние – се свързва с растежа, експанзията, развитието, индивидуалното. Намаляващата Луна – от пълнолуние до новолуние – се свързва със завършването, приключването, общото /цялото.

Силата на Луната в един хороскоп се свързва със светлината, която Луната отразява. Затова когато светлината на Луната расте, това се смята за позитивен знак - изгражда се нещо ново, което се появява в завършен вид при пълнолунието. След което следва процес на разпространяване / разпръскване към другите. Тъй като Луната се свързва със състоянието на инстинктивния, сетивния ум при човека, то при нарастваща луна субективните усещания и индивидуалното са много по-силни."

фаза на луната и темперамент

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6455.100.html

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 22:38 от omi

# 263
  • София
така прочетох линка на Оми и си редактирам, поста Simple Smile имам обаче следното питане, имало е лунно затъмнение един ден преди да се родя, та в такъв случай черна луна ли съм или не съм Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 13:25 от *smoke*

# 264
линкът беше много интересен! мерси, оми!
копнах си го в библиотеката.

# 265
И аз благодаря, оми Simple Smile

# 266
така прочетох линка на Оми и си редактирам, поста Simple Smile имам обаче следното питане, имало е лунно затъмнение един ден преди да се родя, та в такъв случай черна луна ли съм или не съм Simple Smile
всяко затъмнение е към определен цикъл сорос с тълкуване на какви събития е носител то, и винаги когато даденият цикъл сорос към който принадлежиш по рождение се активира от ново затъмнение се случват важни събития в живота на човек,но това се отнася само за слънчевите затъмнения/новолуния/ Peace
затъмнението е различно от останалите лунации с това че с него съвпада и нодалната ос  Peace
ти си лунно-значи пълнолуние

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 18:42 от omi

# 267
  • София
мерси Оми   Hug т.е в моя случай понеже съм в 30 дневен лунен цикъл на 16-ти ден от цикъла, съм червена луна а не черна (черната е повреме на пълно лунно затъмнение)  newsm78

# 268
Здравейте и от мен. Стана ми интересна темата и се включвам към дискусията. Simple Smile

Здравейте, искам да попитам относно раждане по новолуние. Знам,че не е добре да се жениш в такъв момент, но какво означава ако се родиш по новолуние? Също ли е лошо или зависи?

Карамел, хората родени по време на Новолуние или Пълнолуние имат малко по-различна изява, по-различен темперамент.
Слънцето и Луната определят една голяма част от характера, емоциите и егото ни.
Когато Слънцето е в съвпад с Луната - има Новолуние по време на раждането, този човек е малко по-концентриран, едностранчив. По-трудно си разширява кръгозора, и двете светила са в един знак, дом. Егото и емоциите се изявяват по-еднотипно. Такива хора сякаш гледат в една посока, по-трудно правят промени, защото по природа са по-целенасочени.
При Пълнолуние има опозиция между Слънце и Луна, те са в противоположен знак, една срещу друга са двете планети. Его и чувства са в "конфликт". Едното тегли към една посока, другото към друга.
И в двата случая трябва да се намери баланс, да се хармонизират тези енергии, за да се чувства индивид добре спрямо чувствата и себеизявата си.

bouquet

# 269
А какво ще кажете за съвпад на Слънце, Марс и Венера /в Овен, 11 дом/?

Общи условия

Активация на акаунт