Отговори
# 105
момичета тоя чай от джинджифил от къде го взимате ?

От билковите аптеки или от био магазините. Има го и на пакетчета, като другите видове чай.

# 106

deni_fifi, Lulu25 аз също си чувствам корема много издут, направо имам чувството, че много ми личи и че всички ще разберат какво се случва с мен. Имам чувството, че много напълнявам, понеже се чувствам добре и апетита ми сякаш се е увеличил...почвам да се притеснявам да не стана слонче до септември. Как се справяте с килограмите? Дали лятото като е жега и има много плодове и зеленчуци ще пълнеем по-малко?  Thinking

ох и аз се чувствам така... с подут корем (от много ядене) все се хвърлям на тестеното и сладкото...Sad
дори днес се замислих дали да не наблягам още повече на плодовете, за да не компенсирам глада с тестеното Sad. Хайде още малко да идват топлите месеци и да наблягаме на плодовете и зеленчуците..

# 107
  • София
Ужасен на вкус, за който не харесва Simple Smile На мен лично ми е приятен и зимата го ползвам доста. Антигона, пробвай да прибавиш сока му към ментов чай, така няма да го усещаш толкова. И супер за бебчо, все така да расте  Hug

# 108
happy_day , моят термин според док е на 06.09. Simple Smile

# 109
Pukanka_  напълно те разбирам, в последно време като се замисля какво да хапвам за обяд или вечеря и все пица ми се дояжда... трябва да потърсим някакъв режим, за да не напълнеем много.  Grinning

# 110
Някой да има апетит към горчица?Полудявам да ям горчица...:/

А това за корен от джинджифил... незнам,но при миризмата за джинджер и ми става лошо.. дори в крем супата от тиква вече немога да слагам... повръща ми се от него, странно,преди това умирах за джинджифилови бисквити...

# 111
Tanishte аз още от началото забелязах, че сме много близо с термините. Simple Smile На мен калкулаторите ми го смятат 06.09, но вече 2 пъти наблюдаващата ме лекарка каза, че термина ми е 07.09. и така си го водя. Ти май вървиш с един ден пред мен. Как е твоето бебче, колко мм е станало вече? Simple Smile

# 112
Tanishte, ще се записвам по здравна каса при Д-р Георгиева. До колкото знам излиза към 350 лева, но не съм  много убедена. Не съм питала. Сестра ми следи и ражда там, но платено. От нея знам, че излиза около 350 лева. Не знам само кога се плаща първата вноска, но предполагам ще си кажат. Simple Smile Още е много, много рано да мисля за раждане, но не знам дали ще е в Майчин дом. Възможно е да се насоча към Д-р Георгиев в АГ- то. Но... живот и здраве да стигна до там.
Sealover, ти към кой лекар се насочи за ЖК ?

# 113
Tanishte аз още от началото забелязах, че сме много близо с термините. Simple Smile На мен калкулаторите ми го смятат 06.09, но вече 2 пъти наблюдаващата ме лекарка каза, че термина ми е 07.09. и така си го водя. Ти май вървиш с един ден пред мен. Как е твоето бебче, колко мм е станало вече? Simple Smile
Аз доколкото разбирам термина се мени, т.е. по време на бременността може и да се измести:) Иначе при последния преглед (на 05.02.) бебето беше 3,16 см и подскачаше  Mr. Green Този петък е първия преглед по жк Simple Smile

LemOn , случайно д-р Георгиева да е съпруга на д-р Георгиев?  Mr. Green А иначе за ЖК по ЗК в Майчин дом се доплащат 355 лева без БХС и ф.морфология, еднократно. А на частно е 550 лева.

# 114
Pukanka_  напълно те разбирам, в последно време като се замисля какво да хапвам за обяд или вечеря и все пица ми се дояжда... трябва да потърсим някакъв режим, за да не напълнеем много.  Grinning

Ето тук, специално за бременни:

http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/

Това не е точно диета - а по-скоро разделно хранене като целта е организма да си набавя всичко необходимо за бебето.

Аз в момента не мога да я спазвам заради гаденето, но след 3-4 седмици се надявам да отшуми и да почна да се храня разделно - така хем не се напълнява, хем организма получава всичко необходимо.

# 115
Да, Д-р Георгиева и Д-р Георгиев (и двамата от Майчин дом) са съпрузи.
А, БХС и феталната морфология в Майчин дом колко струват. Те не влизат ли в общата сума? В смисъл, в Майчин дом са изследвания, които се правят само при желание ли ? Мислех, че там са задължителни?!!?

# 116
Да, Д-р Георгиева и Д-р Георгиев (и двамата от Майчин дом) са съпрузи.
А, БХС и феталната морфология в Майчин дом колко струват. Те не влизат ли в общата сума? В смисъл, в Майчин дом са изследвания, които се правят само при желание ли ? Мислех, че там са задължителни?!!?
При ЖК по ЗК БХС и фетална морфология не влизат в пакета. БХС е 40 лв., феталната е 75 лева и се плащат отделно. Днес звънях да питам за цените. Мисля, че тези изследвания никъде не са задължителни и са по желание на бременната.
Ето сайта на МД Варна с цени.
И да се поправя ЖК по ЗК в МД Варна е 335 лева (а не 355, както бях писала по-горе)
http://maichindom-varna.com/bg/prices1.html

# 117
Tanishte май вървите малко по-напред от нас – на 08.02 ни измериха 3,16см и бебчето много се движеше, мърдаше крачета и ръчички.  Grinning На 22.02 съм на ФМ и после БХС. Чудя се дали има ли някакъв шанс да се види пола на бебко на ФМ? Тогава ще съм точно на 12 завършени седмици.
malina07  Благодаря за линкчето, определено трябва да се заложи на плодовете и зеленчуците за сметка на сладкото и пиците.  Thinking

# 118
Здравейте мамиии...страхотна е новата тема!!!
Аз онзи ден бях на преглед и бебчето расте ли расте. Скринингът ми е насочен за 18 пак ще има минутки на стрес около тези изследвания. Има ли някоя мама която да я следи др Рени Ковачева..или да ходи в 20 дкц (София) ?  Оказа се при нас че таткото е с някаква наследствена анемия и сега трябва и аз да ходя да се иследвам...че ако има и при двамата май е опасно Sad(
Вие питали ли сте лекарите си дали може да се пътува с кола със самолет...че нашата докторка много строга-категорично забрани:(

И исках да попитам някои от вас ще ходят ли на училище за родители..ние бяхме днес на безплатната консултация на Диди Димова..много мила жена??

p.s.    Амааа какво страхотно слънчице имахме днес:)))))

# 119
И исках да попитам някои от вас ще ходят ли на училище за родители..

Аз мисля да ходя, но не съм имала време да ги разуча. Съдейки по приятелки, посещавали такива курове - много са полезни и интересни.

За пътуванията - няма никакви забрани до към 7 месец, после съм самолет се пътува само с лекарско разрешение. Но щом твоята лекарка ти е забранила, явно има сериозна причина.

Общи условия

Активация на акаунт