Отговори
# 390
  • София
Привет!

So^Amazing, малко неприятна ситуация Confused  И аз на твое място бих направила компромис, макар че не е справедливо да те поставя в такава ситуация.  Но се успокоявай, че за второто ти ще избереш Wink
А всъщност мъжко или женско е избраното или и двете?

Пуканка, можеш да вземеш Парацетамол Peace

# 391
мами,вие някакви витамини пиете ли,че аз освен фол.киселина друго не пия и за момента утрогестан ама се надявам да ми го спрат днес  Rolling Eyes

# 392
Привет!

So^Amazing, малко неприятна ситуация Confused  И аз на твое място бих направила компромис, макар че не е справедливо да те поставя в такава ситуация.  Но се успокоявай, че за второто ти ще избереш Wink
А всъщност мъжко или женско е избраното или и двете?

Пуканка, можеш да вземеш Парацетамол Peace

Човекът си има варианти и за момиче и за момче  Rolling Eyes  Нямам проблем с името за момиче, даже много ми харесва, тук нямаме разногласия. Но за момче... мъжо е избрал Tired Заради това , тайно се надявам да е момиче  Twisted Evil Аз много искам ако е момче да е или Мартин или Виктор  Sad  Това са любимите ми имена.

# 393
Цоп и аз тук. Днес се записах за ЖК по здрана каса в Майчин Дом Варна при д-р Боян Георгиев, а акушерка е Снежи. Взеха ми кръв и урина за един куп изследвания, включително и бхс. По принцип аз имам незарастнал прешлен (т.е. спина бифида, едно време фолиевата киселина явно не е била толкова разпространена) и докторът ме предупреди, че това ще ми вдигне вероятността при бхс-то... Мериха тегло, кръвано, таз и т.н. Снежи ми даде мостри на Мустела кремчето и ме предупреди да се мажа, дори да не е с този крем. Видяхме и бебока, порастнал е, спеше си, ама го събудихме  Heart Eyes има си всичко, краченца, ръчички и вече е над 4 см. Официално терминът ми е на 06.09.2013  Heart Eyes Следващият преглед е чааак след един месец на 15ти март.

Ооо, забравих да кажа за имената. Ако е момиче, имаме име, което много ни харесва и на двамата, но за момче е чуденка голяма. Да видим какво ще е  Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 11:04 от Tanishte

# 394
По въпроса с имената ние също мислим... макар,че е рано..
Интересно е,че за момиче имаме две имена с единидушие,а за момче още незнаем...

Аз от вчера имам странна болка на моменти в десния яйчник... дали е дърпане или болка немога да определя...някой с подобни симптоми?

Ние сме си харесали и количка и кошара ... но нищо все още няма да купуваме...края на юли...

Аз съм на диагностика сряда... минаха пак 2 седмици Simple Smile

# 395
ох,като ви чета нямам търпение да стане 16 часа че да си видя и аз бебока  Heart Eyes
So^Amazing ,разбирам те напълно,моя мъж е решил ако имаме момче да се казва Ивайло,а аз имам 6-7 месеца да го разубедя,което ще ми е доста трудно,знам,но ще пробвам,така че не се притеснявай излишно.има време,а и съм сигурна че той е избрал не лоши имена.аз хем не знам какво име за момче искам хем не искам Ивайло.По едно време мислех за Алекзандър,но моя направо ми каза-избий си го от главата....

# 396
Ени-тка, моят е избрал Валентин  Confused Хич не ми харесва това име, как ще му викам на това детенце , Вальо ли? Вярвах, че ще се съгласи на Виктор, нали пак е с В, ама не та не ....  И аз ще настоявам за Виктор , може пък да го разубедя  Simple Smile

# 397
Ние все още не сме мислили за име малко по нататък  Mr. Green
CurlyD и аз съм така от време на време ама ми казаха че било нормално, матката се разширявала. Казаха нещо за малкия таз ама кой ги слуша аз си гледах бебчо тогава  Mr. Green
Пък ако много те притеснява винаги може да идеш при доки  Hug

# 398
  • До морето :)
За момче сме избрали Владимир. За момиче се колебаем между Калина и Биляна. С Елена го измислихме още преди да забременея. До последно нямахме мъжко име за резервен вариант.

За витамините - пия само ФК, витамини и тази бременност мисля да си спестя. Наблягам на плодове и зеленчуци. Другото е просто химия, нищо повече.   bouquet

# 399
So^Amazing , личи,че много ти е мъчно от сега за нежеланато от теб име.

Аз да ви кажа,може да ви звучи жестоко,но имената на децата си ги избирам сама. Мъжът ми има някакви идеи и претенции,но аз го отсякох от рано, казах му,че ако повръща 3 месеца, подуе се като биволица и си разцепи зад**ка, докато ражда, ще му позволя да избира име,иначе не.
Името на първото ми дете се появи спонтанно след поредица от събития, приех го като знак. Сега за второто нямам идеи, но и не се напрягам да мисля, вярвам,че също ще се случи нещо,което да ми подскаже името на детето. Ако се роди на някой празник, напр. Кръстовден, или на св.София, ще получи име, свързано с празника.

Не мога да допусна някой,който днес е тук, утре го няма,да ми избира име на детето. Всички знаем, че мъжете идват и си отиват,това,че 10 години сме били заедно не е гаранция,че утре аз или той няма да си събере багажа. Но аз оставам с децата си, затова за мен е ясно и не се дискутира кой избира името. Освен това, първия път като раждах, още в залата ме питаха как се казва бебето и го записаха в един формуляр, който после беше връчен на таткото за вписване в Общината. Дет се вика,него процедурата го е лишила от право на мнение  Laughing

# 400
е,ене чак така немога да постъпя,в крайна сметка ако не е бил той и детето нямаше да го има,вярно че еповече мое отколкото негово ама.... Joy
So^Amazing Валентин определено е по добре от Ивайло

# 401
Ние все още не сме мислили за име малко по нататък  Mr. Green
CurlyD и аз съм така от време на време ама ми казаха че било нормално, матката се разширявала. Казаха нещо за малкия таз ама кой ги слуша аз си гледах бебчо тогава  Mr. Green
Пък ако много те притеснява винаги може да идеш при доки  Hug

То не  че не се търпи,ама е странно такова...
Имам една програмка на телефона и по нея показва,че утре вечере бебето ще се е изградило.. и ще се доразвива...То всъщност утре правя 10 седмици и 7 ден..,което означава че съм в неделя вече съм в 12 седмица...,което означава ,че края на месеца вече  ще съм в началото на 4 месец,а как така органогенезата ми е до 15 март...? малко немога да ги хвана
?

# 402
  • София
So^Amazing, не е толкова лошо, дори бих казала, че ми харесва.  Може да му казваш Вале, Валка, пък и Вальо за мен си е ок, някак нормално и често срещано в България.  С Виктор са доста различни, не знам как ще го убедиш Wink  Пък и да ти кажа, много Викторовци има напоследък, така вашето ще се отличава Wink

Между другото, има един подфорум Имена, там може да търсите мнения и съвети, много интересни неща има.

Амели, много крайно мнение, без да се засягаш.  МТ и да иска да му се случат всички тези неща, така цветно описани от теб, природата не му позволява.  Но той също е родител и има право на мнение.  Това е същото като едноличното решение на мъжа на So^Amazing...  Еднакво несправедливо и егоистично ми звучи.  С най-добри чувства Hug

Ивайло е чудесно име според мен Heart Eyes

# 403
Amelly, права си.  То все едно аз нямам думата.

Sleeping Beauty, знам че не е лошо. Ама ми е някак си ... как да кажа , като за възрастен мъж  Embarassed Странно ще ми е да си нарека детето така.
Иначе имам една приятелка, мъжът и искаше детето да се казва Аспарух и бяха си развалили отношенията , не си говореха няколко месеца. Той отстъпи с голям зор и с хиляди уговорки от роднини  Laughing
От друга страна, никога не сме се карали и не знам дали си заслужава да се караме за такова нещо  newsm78 Той много иска това дете и много се вълнува. Заради това реших, че бих отстъпила , пък ако за второто аз ще избера име. Не знам дали си струва да се натоварвам излишно. А и може да е момиче , тогава няма да имаме разногласия за името.
... Да ви кажа честно, предчувствам , че ще е момче, заради това толкова съм го замислила това име.

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 11:28 от So^Amazing

# 404
Amelly, права си.  От друга страна, никога не сме се карали и не знам дали си заслужава да се караме за такова нещо  newsm78 Той много иска това дете и много се вълнува. Заради това реших, че бих отстъпила , пък ако за второто аз ще избера име. Не знам дали си струва да се натоварвам излишно. А и може да е момиче , тогава няма да имаме разногласия за името.
... Да ви кажа честно, предчувствам , че ще е момче, заради това толкова съм го замислила това име.

Наистина ли имаш усещане... и аз мисля,че ще е момче.. така усещам,но не се знае.... предполагам идната седмица ще разбера

Общи условия

Активация на акаунт