Отговори
# 600
Изобщо не смятам да се лишавам от морето. Малко ме вълнува на какво ще приличам (отдавна не ходя на плаж с цел да привличам мъжките погледи наоколо Simple Smile, а и ние обикновено ходим на пусти и диви плажове.

Лулу, напълно подкрепям с две ръце. Много обичам морето и не мисля да се лишавам от това удоволствие.

Момичета, ако има някоя от вас табличка как се изчисляват месеците, защото аз нещо не мога да се оправя  Blush Според ехографа съм 2-3 дни напред, но в кой месец съм? Изпълнен трети или втори и нещо  Blush Много ми е тъп въпроса, ама...
Аз гледам табличката на първа страница , и от там се ориентирам. Сега примерно съм трети месец , първи триместър . Като вляза в 12 седмица , вече се води втори триместър и четвърти месец от бременноста. Според твоята лентичка си в трети месец и след четери дни ще влезеш в 4-ти  Simple Smile
Идвам да се редактирам , сега погледнах , че в четвърти месец си след 13 седмица , поне според таблицата на първа страница. Малко се обърках и аз  Crazy

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 17:48 от sealover

# 601
http://s1141.beta.photobucket.com/user/MYNX15/media/ninemonthcha … l?fromLegacy=true   Ето още една табличка  Simple Smile
http://www.pregnancy-calendars.net/tenmonthpregnancy.aspx#.USJQKR03uCc  На тази е показано така както аз първоначално си мислих . Явно има разминаване с тази информация  Thinking

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 18:03 от sealover

# 602
sealover , благодаря за табличката   bouquet
Аз питам защото преди 2-3 дни казахме на близки приятели новината и момчето ме пита в кой месец съм и аз: ъъъъъ, мииии в 11 седмица съм  Mr. Green

# 603
  • София
Момичета, ето ви една схема, с която да си изчислявате, термина, месеца, колко трябва да е бебчето горе-долу в даденият период, кога какви изследвания и др. http://www.ladypill.com/calendar.php

# 604

Извинявайте ако вече сте обсъдили тази тема, но вие казахте ли на близките си? Ние още си траем, дори родителите ни още не знаят. Смятаме да им съобщим като вляза във втория триместър.  

И ние така сме решили. Тъкмо ще е 8-мо мартенски подарък за бъдещите баби и лели  Mr. Green

Dund1chk4,
пробиотиците са напълно безвредни. Това са чревни бактерии като тези в стомаха ти и подпомагат перисталтиката или както е в моя случай - бактерия уби моите и сега с тях постепенно си възстановявам баланса. На имунитета обаче мисля, че не помагат.

Абе, девойки, и аз влязох в 11-та седмица, ама защо не ми минават и на мен неразположенията като на вас? Laughing Знаете ли колко неблагородно ви завиждам?!

*АДРЕНАЛИНКА*, благодаря за споделения опит!

veselotof, ако се чувстваш добре, няма никакви проблеми да ходиш на море. Само, че стой под чадъра. За инфекциите - това трябва да се посъветваш с лекаря си вече.

Bebitka, аз ходя на плаж само сутрин. Ако искаш ще ходим двете да се попечем за около 1/1,5 часа и после на по фрешче в морската на хладно. Mr. Green

Ени-тка, аз като цяло съм свикнала да спя малко. Нормално лягам към 12/1. Сега се будя към 2/3 и до 5 кукувам. Но за сметка на това вечер дремвам за малко в диапазона7/8 до 9 часа и за сега това не ми тежи толкова.

Относно бременлийските дрехи - по магазините има ли такива с много ниска талия, а не с тея огромни ластични колани? Аз съм клечо и няма да има на какво ми се задържат, а и сега не трая нищо накорема си. Имам едни дънки подарък, които са ми по-големи и не ги носех - сега са ми идеални Mr. Green Шамс, какви са тези клинове за бременни? Аз имам много рокли, но моите клинове ме стягат много.

Lulu25, ние и по морето си имаме хубави клиники за раждане  Grinning

ioana_g, аз мисля да запазя стволоеи клетки, но не това платеното, а има едни банки, които са за общо ползване и ако някой ден имаш нужда и на теб ще дадат, но може и да не са твоите. когато разуча повече, ще пиша. Една приятелка така направи.

Kristisha, познавам мъже с това име и не е никакъв проблем.

Tanishte, в 3-ти месец си. Един месец е равен на 4 гестационни седмици, т.ее. от 1 до 4 си в 1-ви месец, от 5 до 8 си във втори, от 9 до 12 си в трети и т.н.
Иначе съвсем реално плодът е заченат преди 2 месеца.
Иначе и мен в събота ме питаха и аз така реагирах с номера на седмицата  hahaha

Аз днес записах ЖК и утре сутрин ще ми точат кръвчицата. Записах на частно въпреки, че си носех направление, защото покрива повече изследвания от ЗК въпреки доплащането, а и ако се наложат допълнителни изследвания и манипулации ще излезе много по-скъпо. Реално сега разликата се равнява на 40 лв, което си е смешно. Смятахме ги с акушерката:mrgreen: Моят лекар държи на БХС и ФМ, така че всичко ще си правя. Днес ме гледа на ехографа подробно, мери каквото там трябва. Пусна ми да чуя сърцето и звукът ми се стори много смешен  Mr. Green Иначе вече не е ембрионче, а си прилича на човече с всички атрибути.  Heart Eyes

# 605
Здравейте, момичета. Докато ви изчета, повечето от вас излязоха  Joy
За моренцето - и на мен ми се ходи, но по нашето водата ми се струва мръсна. А юни пък май още е студено, та не знам. Май в жегите ще предпочета планина.
За стволовите клетки - и аз съм се замислила от известно време, но не знам какво да правя. Плаща се да ги пазят определени години /май не е малка сумата/. А ако после нямам възможност да продължа договора, все едно тези пари са хвърлени на вятъра. Пък и кой ми гарантира, че ще ги съхраняват правилно. Тук нямаме чак толкова дълга практика, че да е станало рутина.
Чета, че вече не ви се гади и ви се радвам. На мен пък вечер започна да ми става тежко. Явно трябва да ям съвсем по мъничко и начесто.
Кой щеше да се похвали с ФМ днес?

# 606
Pampers, точно осмомартенски подарък!
Само като чета за плажче и после фрешче направо ме хваща яд, че не живея и аз там някъде по морето...  Cry
Ама и ние мислим да си направим морето и тази година!
За стволовите клетки - на малката запазихме в Булген, пазят се докато навърши пълнолетие, после тя ще си прецени дали да продължи да си ги съхранява. Все пак си мисля, че ако човек има възможност е по-добре да запази - вършат работа както за самото дете, така и за роднини и близки, а и други хора, които са съвместими. Всъщност клетките, които се съхраняват са два вида - като от едните могат да се добиват допълнителни количества (хемопоетични се казват), а от другите за съжаление не и колкото излязат, толкова.
Има една обществена банка, която е безплатна, но там не дават гаранция, че когато имаш нужда ще ти намерят съвместим вариант, защото даваш, но за обществено ползване. Т.е. докато стигнеш да ги ползваш (не дай Боже), може вече да са били употребени, а за теб я има, я няма. Затова не се решихме на тази банка.
Има информация много за тези неща, ако се разровите из интернет. Самите фирми, които предлагат такова нещо също публикуват доста информация на страниците си.

# 607

Момичета, ако има някоя от вас табличка как се изчисляват месеците, защото аз нещо не мога да се оправя  Blush Според ехографа съм 2-3 дни напред, но в кой месец съм? Изпълнен трети или втори и нещо  Blush Много ми е тъп въпроса, ама...

Ехографът ти показва реална гестационна възраст и отделно съответствие на ембриона с определена възраст. Така например моят на последния преглед показа,че реално сме в десета седмица , а според размерите на плода съответстваме на 11. Виж си снимките,би трябвало в някой ъгъл да го пише.
Иначе хубав според мен е този калкулатор  http://www.pregnology.com/faralong.php?month=9&day=09&year=2013  задала съм му моите данни.

# 608
За стволовите клетки много се чудихме и ние за първата бременност. И накрая се отказахме - не от финансови причини, а от суеверие. Някакси ми се струваше, че така бих предизвиквала съдбата....

За месеците голямото разминаване идва от лунарните и календарните месеци. Миналият път до към 5-6 месец се броях по лунарни (гестационни) месеци и после ми стана по-лесно да дърпам по един календарен месец назад от термина и така да си определям месеца Simple Smile Сега май смятам от начало да почна с обратното броене, така че сега се смятам, че съм в началото на трети - не че има някакви значение...

# 609
Има една обществена банка, която е безплатна, но там не дават гаранция, че когато имаш нужда ще ти намерят съвместим вариант, защото даваш, но за обществено ползване. Т.е. докато стигнеш да ги ползваш (не дай Боже), може вече да са били употребени, а за теб я има, я няма. Затова не се решихме на тази банка.

Аз за тази банка говорех. Важното е, че може да са полезни на някой и да се спаси нечий живот. При положение, че е безплатна, защо да не се направи добро?
За другата нямам финансова възможност.

Ти само ела към морето, фрешчето и плажа ще го уредим  Mr. Green

# 610
Не бях чувала за тези обществени банки , но идеята ми се струва добра. А иначе много бих искала да  запазим стволови клетки , но финансово не можем да си го позволим  Rolling Eyes
Малката ми бече всяка вечер като си ляга да спинка и иска да целува бебето за лека нощ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   И също все пита "Кога бебето ще порастне "? Simple Smile
Ей , само заради тези моменти и си заслужава това приключение " Бременноста " Mr. Green

# 611
Да се разпиша аз посреднощ пак. Домочадието спи и мога да ви изчета.

Аз тези дни съм малко отпуска, че на работа сменят настилките и е една смрад на лепило  Crazy
Да се оплача и аз, че гаденето силно ми се изостри последните няколко дни, направо съм парцал. Отделно това безсъние ме побърква  Crazy

На море няма да ходим, макар че мъжо иска и ме навива. Като си спомня жегата в напреднала бременност ...  Пък сега с дете няма как да се скрия в стаята на климатика. Иначе ако бяхме без дете сигурно бих отишла юни за малко без да влизам в морето. Мен и небременна ме е ужасно гнус от нашето море  Blush

Разминаването за месеците както е писала Лулу е от календарните и лунарните месеци. Календарните са 9, лунарните - 10. Повечето хора не знаят какво е лунарен месец така че биха се изненадали ако им кажете че сте в 10ти лунарен месец  Mr. Green Аз затова казвам календарен като си ги броя от термина назад - примерно термин 15ти септември, това значи че на 15ти август влизам в 9ти месец, 15ти юли в 8 ми и т.н.  Simple Smile
Календарът от първа страница ако го гледате - там си е малко натъкмен, 5 месеца са с по 4 седмици, докато останалите 4 месеца (трети, шести, осми и девети) са с по 5 седмици. Но и той може да ви ориентира, а плюс минус една седмица не е толкова съществено.

# 612
Добро утро!

Месеците и аз реших да си ги смятам календарно, че инъче много объркващо. Според различните калкулатори някой път месецът има четири седмици, а друг път пет. Най-праволно ми се струва да се смята по следния начин - значи, ако последната менструация е била на 10ти декември, то на 10ти януари влизаш във втори месец, после на 10ти февруари влизаш в трети месец, на 11ти март в четвърти, на 12ти април в пети и така към всеки следващ месец добавяш по един ден. Като цяло само към първите два месеца не добавям по един ден, защото нали терминът се определя като към последната менструация се прибавят девет месеца и седем дена.

Морето го обожавам, но най-вероятно ще трябва да го пропусна. Бих се навила на максимум два дена заради малката, понеже от сега говори, че като стане топло искала на море и все пак много ще се притеснявам понеже бременността ще е напреднала. С миналата бременност ходих на море в пети месец, като се чувствах чудесно. Не помня във водата дали съм влизала, но помня, че не съм седяла много на слънце, а такава ужасна слънчева алергия получих, от която после седмица не можах да се оттърва  Cry. Цялото ми тяло се покри със ситни сърбящи пъпчици. Явно през бременността кожата е доста по различна и поносимостта ни към слънцето също.

Името миналия път го избрахме в деветия месец и то много трудно. Всеки си беше харесал по две имена и не отстъпваше от тях. Решихме да ги напишем на листчета и да теглим и уж каквото се падне, но се падна едно от неговите, съответно аз много се разстроих и то бяха едни сълзи едно чудо и накрая стана по моята  Embarassed. Мъжко име си имахме тогава едно, което и двамата харесваме, но тогава това нямаше значение понеже ни трябваха женски имена. Сега ако е момче най-вероятно ще си ползваме името, което преди си харесахме, но ако пак е момиче малеееее пак ще има едно мислене и чудене. Сякаш на този етап и двамата нямаме претенции за пола или поне не си го признаваме. Може би за децата е по-добре да са от еднакъв пол, а за родителите е по-хубаво да са различни. По този повод преди няколко дена сънувах, че съм родила и дойде една жена с тетрадка да записва името на бебето и аз като се притесних, че не сме го измислили. Веднага звъннах на моя мъж и го питах как ще се казва бебето и той тъкмо да ми отговори и се събудих  Laughing. Болна тема са ми тези имена щом от сега съм засънувала.

За гърнето и аз да се изкажа с моя опит  Grinning. На около година и осем месеца и аз така реших от раз да махна памперса и три дни беше едно пране едно преобличане и на четвъртия ден да се е напишкала един път само и от петия натам нито веднъж. Нощния памперс го държах още два три месеца след това, но тъй като най-често беше сух и него махнах. Естествено се е случвало да има издънки, но това се е случвало много рядко и го считам за нормално. Живот и здраве с второто дете пак така ще постъпя. Струва ми се губене на време висенето часове на гърнето с разни книжки и други занимавки само и само да се уцели момента. Докато детето не усети дискомфорта от мокротата идея си няма за какво го караш да виси на това гърне. Няколко месеца преди решението ми да махна памперса от раз аз също я мъчих с гърнето и какво ли не съм измисляла само и само да свърши нещо вътре, дори бях купила още едно гърне и на него слагах една кукла и тайно наливах водичка и после виках браво на куклата  Laughing, но и това нямаше ефект. Тя също пляскаше с ръчички на куклата и се радваше, че се е изпишкала, но чакаше да и сложа памперса и чак тогава си вършеше работите.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 05:27 от успехче

# 613
Здравейте момичета, аз съм с термин 07.09,13 искам да ви попитам от няколко дена имам главоболие може ли някой да ми каже какво помага за това? Благодаря предварително.

# 614
Добро утро на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт