Слънчицето весело напича, а Юнчето навън щастливо тича!

• 35 693
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Пао, бисквитки правя! Не го кисна мюслито. То се накисва в сместа. Като смеся всичко оставям да престои половин час в хладилника. Така се накисва!  Wink  Дааа, провери в Био магазин, намират се доста вкусни неща и на приемливи цени. Има и по скъпички, но се намират и по приемливи. Самите марки не помня, защото не вървят реклами за тях и ми е трудно да запомня всичко което купувам. Обикновено гледам да редувам. Също харесвам бисквитите тип оризови, царевични, многозърнести.

# 121
  • София
Ох, да ви призная.. тия всички овесени, оризови бисквити, мюслита и пр. са ми отврат. Ужасно блудкави  Tired Много ми е трудно да се пречупя. Като правех 90-дневната се опитах да си купя такива каквито Ани е показала.. еми.. пробутах ги накрая на някой. Аз и едно не можах да изям цяло  Confused

За готвенето. Рали яде в яслата през деня. През седмицата само вечеря у дома. Иначе готвя всякакви неща за всички, не готвя отделно за нея. Готвя мусака, ориз със зеленчуци, зелен фасул с месо, грах с месо, фрикасе, лазаня или канелони, яхнийки. Днес кюфтета по чирпански съм готвила Гледах по едно време да има и супа, обаче Ралче нещо не иска. Саша също трудно я карам. Та обича супа топчета. Абе готвя в зависимост от това дали имам време. У нас се ядат пържени неща. Е, не често, но няма да пека картофи ако ми се ядат пържени и т.н. Като си седях у дома и гледах Бон Апети що идеи взех. Сега също ги гледам в нета, че са големи сладури и често готвя техни ястия  Wink

# 122
Здравейте и от нас,

Макс расте и дивее.
За готвенето...Зна4и закуската ни е проблем: мюсли-хапва, филийка с не6то-из4опвля не6тото и хляба се хвърля на земята, слама и сиренето се ядат отделно от хляба, а ако не6тото е сладко или мед-забрави, една хапка и до там. Купувам кифла (без палнеж) изяжда половинка, а кекс или баница не съм правила отдавна  Embarassed
Ина4е отдавна яде с нас, ако сготвя не6то отделно например, на6ето се со4и и се вика Ъ, Е, Ъ!, а неговото си стои не ядено. Гледам на обяд да е крем супа със сезонен злен4ук, а на ве4еря в мръвка със салата/гарнитура. Не е голям мръвкар. Яде домат и краставица с кеф, а пиле6кото бут4е се избутва от 4инията. А пък за кисели крастави4ки да не говорим, даже на л.4у6ки налита ако са от деликатесните  ooooh!
Макс е по-скоро Масимо, пица и паста яде всякакви.
Ядки давам по4ти всякакви.
Ве4ер за десерт давам плодово мляко или грис ка6а.
Следобедната закуска ни е плод/бисквитка. Но 4есто на обяд не хапва добре и му давам от обедното ядене като се събуди от следобеден сън с апетит.
Бон апетит и аз много харесвам, правих една грахова крем супа, супер стана, даже ММ я яде.
Правя един бърз и лесен сладки6 с извара - но тука6ната е пълномаслена, все едно смесена със сметана. Та 500 гр topfen/quark в БГ може би 250 извара/250 заквасена сметана (някъде 4етох 4е прпорцията е 2 към 1, 340 грама извара и 160 сметана), 6 яйца, 2 с.л. бра6но, лимон - кора и една лъжи4ка сок, ванилия, 100 грама пудра захар. Белтъците са разбиват на сняг и се смесват с останалите съставки. Пе4е се в намаслена форма, в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути. Става като суфле, надига се доста и ако го извадите по-бързо от фурната се спъхва, но това не пре4и на вкусовите му ка4ества.
Ето и снимки:
Може да се сложи и 100 гр. стафиди, предварително накиснати във вода или не много воднист плод.
Рецептата е от Weight Watchers рецептурника.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 07:15 от Zizuna

# 123
Хеленче, на мога да я хвана тая реклама на Калиакра. Аз не гледам много телевизия и поръчах на майка, тя уж е по сериялите, но и тя не я е виждала.  Rolling Eyes

Шушиии, хайде разпиши се!  Hug

Ваче, аз пък тези бисквити ги обожавам. Мога и пакета да изям. Открих ги когато Иван беше бебе и много ми допаднаха. Въпреки че доста хора покрай мен казват че са като стиропор!  Laughing

Ние днес мислим да направим една разходка до Варна, че отдавна не сме ходили.

Дидолинке, изуми ме с тази храна дето я яде Надето. Като знам каква е слабушка!  Wink

# 124
  • софия
Здравейте,
Мона също е на кухня през седмицата, Събота и Неделя и аз наблягам на риба, броколи, заек, неща който липсват в кухнята.Аз много обичам да меся разни неща, стават добре според мен, но Дани нищо от това не хава, яде мазните банички от магазина, моята не я поглежда, а напоследък Мона гледа от него и тя не яде, вчера направих страхотен кекс, е познайте кой ще си го яде, аз Mr. Green, добре че имам приятелки да помагат. Иначе готвя по 2 яденета на ден че мъжа ми се задържа вкъщи и да има за обяд и вечеря. Готвенето не ми тежи ама тия съдове после, много ги мразя, въпреки че имам миялна ги изплаквам преди това.
Хубав ден от мен. Отивам да готвя пълнени чушки Grinning

# 125
Здравейте, сладурки..

Хелънче, сега трябва да ги виждаш. Аз ги качих, но след час заключих албумите, защото се пишеха много коментари от приятели на тагната моя приятелка, които ме подразниха, затова не си ги видяла.  Сега би трябвало да ги виждаш. Simple Smile
Въобще не ми е до снимки в такъв момент, а Слав ако си е вкъщи-той ще храни Нико.  Twisted Evil

Деси, как мина? Аз май и с 4-те си мъдреци ще трябва да се сбогувам..

Дидолинка, не му давам кърма. Той не проявява интерес, а и вече се понормализираха нещата и не изцеждам. Simple Smile

Ичка, много благодаря.  Heart Eyes Всичките ни юнчета са прекрасни и то не е щото са си наши, просто са си хубави Simple Smile И аз давам пица... всяка сряда... в Дон Домат. Wink

За яденето. Аз мислех, че няма да смогвам, но пак си готвя всеки ден. Пазарувам веднъж седмично, а през седмицата купувам само разни дребни неща.
Нико също е на кухня, но много често взе да отказва и супата, и десерта. Голямо разхищение пада, иска да яде от нашата храна. Слав не може без месо. Често правя и крем супи, та в нас много се яде джолан с картофи, салати, сърми и пълнени чушки Simple Smile
В нас ние ядем много риба. В Пикадили имаше намаление на сьомга, сьомгова пъстърва и обикновена пъстърва, та накупух по килограм и от трите вида и сложих във фризера. За закуска и десерт правя най-често бисквитена торта с бисквити Житен дар и домашен крем.
Отбягвам да давам бисквити, но онзи ден Лора и Ивето ни подариха прекрасни меденки сърчица с фондан и снощи му дадох да ги разгледа, докато се обърна- той ги беше отворил. После беше чудо- не можах да му ги взема, та си ги изяде и целия беше омацан в червена боя. Simple Smile  Той обича много онези оризовки и аз често му купувам.

# 126
Чин, радвам се, че ти остава време за писане. За мъдреците - разкарвай ги преди да са започнали да създават проблеми. На мен ми извадиха вчера горния за има няма 20 мин - това със слагане на упойка, малко приказки и самото вадене 5 мин. Обаче долния ми расте на криво и там ще е сложно.

Имах и още да пиша, но отивам да мия наакано дупе  Mr. Green

# 127
Ехо, здрасти банда!!! Махнах малко Фейсбука и викам да се обадя тук да знаете, че сме на линия в сряда за срещата. Нали сме там? Нямам търпение да дойдем да се видим пак!!!!
  И да се запиша в новата тема, че съм пропуснала този път!! Целувки на всички, да сте много здрави и щастливи?
     Днес протеста беше велик!!!! Peace

# 128
Докато сме още на тази тема - отдавна се каних да купя био спелта с мед и днес взех. Голяма вкусотия, аз изядох половината пакет!  Simple Smile

# 129
Здравейте! Записвам се и аз, макар че то половината тема изписана...
Хоупфулче, честита ти рожба, да расте от прекрасна по-прекрасна!
Аз пак съм на работа, децата по ясли и градини, напоследък нямам много време - минаваме акредитация и има доста бумащина.
Надявам се всички юнчета да са здравички - моите минаха преди две седмици през вируса - температура, кашлици, хреми, но мина.
Хубава вечер на всички!

# 130
Здравейте Simple Smile

Чинче, не беше важно, аз само се учудих. Обаче все пак разгледах снимките от погачата преди малко - много сте хубави всички, много мило събиране. Сигурна съм, че сте си изкарали страхотно  Peace

Иначе мойто дете ПАК е със сополи  ooooh!, ще се застрелям вече, само седмица мина от последните... Не ми се мисли в яслата какво чудо ще е, всеки ми разправя да свиквам, щото "ясленските" сополи били вечни  ooooh! Tired На една моя позната детето от градина директно в болница с пневмония, милото  Sad.... Направо не ми се пуска детето, ама няма начин, ще трябва....

# 131
  • София
Роси, за сега си остава в сряда срещата Hug Ти защо без фейсбук, какво му направи Mr. Green

И ние в последно време не взимаме кухня, нещо ме дразнят какви боклуци слагат, а и наистина вече доста от нещата, които готвим може да ги яде. Готвим му по нещо да има и така, главно манджи от зеленчуци с месце Mr. Green Тези дни почти не иска да яде, вчера е изял за целия ден банан и половина и почти 1 зеленчуково пюре със сирене...От зъбите ще да е Confused
За бисквтите на Нестле, Житен Дар са без хидробенизирани мазнини, а детските даже са с оризово брашно Laughing

За пърженето, ако пържите в масло си е даже полезно, пърженото олио и зехтин са вредни Hug

Ние бяхме на планина за събота и неделя, много добре изкарахме, въпреки че пръскаше дъжд чат пат. Пързаляхме с шейни, разхождахме се Laughing

лек ден Hug

# 132
Миналата седмица реших да правя пържени филийки за закуска. Пържих ги в кокосово масло, заради децата.

# 133
Ани, никога не съм използвала кокосово масло, усеща ли се кокоса?

Зверче , голям цикъл ми става в един момент ФБ! Обичам го, но често почивам аз от него!

Ана2, страхотно е, че всеки си е по разпределение у вашето семейство.

Аз също си мечтая да ходи малкия на градина, а аз да си гоня моите неща, но май май няма да е скоро  ooooh!

Целувки на всички Simple Smile

# 134
Роси, когато го ползвам за готвене не намирам никаква разлика от към вкус. Преди малко правих бисквитки с мюсли и ползвах кокосово масло, дори ми се струват по добре така. Само намирам разлика когато го намажа на филия, но не е по лошо от колкото намазана с чисто масло, само малко по различно.

Общи условия

Активация на акаунт