Слънчицето весело напича, а Юнчето навън щастливо тича!

• 35 680
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Joy Ох това с Таците  и Ню - нюто направо ме разби,много се смях:)) А Надя онзи ден нещо се загледала в пазвата и ме стиска и ми вика: даааай,дай топТата  Laughing мисли,че съм скрила топки там...

Топтите са не по-малко хитови  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз за таците съм се чудела откъде го е измислила. После установих, че май идва от татииии, защото понякога и така вика. Реших, че ни е обединила мама и тати в едно  hahaha

# 106
Дидолинке, аз на Никола отдавна давам ядки, понеже аз все ям сурови ядки и той като гледа си иска. Обаче яде само кашуто, понеже е мекичко. И сам си знае вече като грабне бадем или лешник и ми го дава. В началото го налапваше и го изплюва. А орехите в кекс ще омекнат още повече. Аз понякога правя бисквитки с мюсли и ядки и добре се хапват. А за фъстъците, покрай Нова година като бяхме на гости у брат ми и имаше на масата фъстъци. Сигурно с години не съм яла и като ми се приядоха -  2-3 дни след това всеки ден си купувах по един голям пакет със фъстъци. И Никола колко изяде покрай мен.  Crazy

# 107
Дидолинка,Марто яде отдавна сурови ядки по същата система като Никола на Ани : ) .. само кашуто избира и аз взимам микс,а и орехи също яде.
Ани,от много време се каня да те питам какви бисквити взимаш без хидрогенирани мазнини?Помня,че отдавна обсъждахме,обаче не си спомням ти какво си писала.От едно известно време спрях да купувам бисквити,защото не мога да намеря без тая гадост.А на тази тортичка слагаш ли някакво кремче,много добре звучи.Правя една с бисквити,плодове и крем на д-р Йоткер,Марто я обожава,обаче сега заради бисквитите спрях.
Яни,искам да го махна млякото с надеждата,че ще започне да спи... моя човек е доста настоятелен и то не веднъж на нощ,ами по 3-4 пъти го иска ако зависи от него.Ейй един кучешки зор по-малко,да ти е честито : )))
И аз махнах АМ-то,много ми писна да джуркам посред нощ,сега пие айранче,което правя преди да си легна.
Чин,няма майтап че кола щеше да си купиш....  car003 Добре че Борисче се оказва пестелив и си суче  Mr. Green Днес ли беше погачата? Да сте живи и здрави и двамата.

Аз започнах да кихам и носът ми нещо се опитва да потече,въоръжила съм се до дупка,няма да се разболявам!!!

# 108
Пао, за каква тортичка става въпрос?
Бисквитки вземам само от БИО магазина, на най различни марки. В началото купувах предимно на Органикс. Но са доста скъпички http://www.organix.bg/ И от както отвориха в Шумен Био магазин, съм редовна клиентка и пазарувам с отстъпки. Сега обаче се мъча да измисля бисквити подходящи за торта, без хидрогени, но нещо не мога да измисля. Иначе за хрупкане има много видове. Днес например им купих и
Изсипвам в купичка и така си хапват.
Бисквитки вземам пак от там без хидрогени и меденки обичат. Все още имам от бисквитките на Органикс и скоро не съм вземала.
Купих си и био масла, и ще им правя бисквитки от пълнозърнесто брашно с етерични масла.

И аз май пак трябва да започна да правя айранче за през нощта!  Hug

# 109
  • София
Ани, Житен дар за деца са с растително олио, което не е хидрогенирано. Аз стандартно си правех бисквитените торти с тях. Сега взимам "Роден край" на Престиж, които са специално за това. И в тях няма хидрогени. Пише, че има нехидрогенирано растително олио. Ралка в момента закусва такава бисквитена торта  Wink
Ето ги
http://www.prestige96.bg/uploaded_files/Roden-kray-for-cake_338.jpg

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 09:20 от Vache

# 110
Ааа тези бисквити не съм ги виждала. Мислех си за онези детските на Нестле, но не съм сигурна с какво масло бяха!

Пао, не знам дали заради бисквитките, но тази нощ те сънувах.  Laughing Не е нещо особено - говорихме си и ми обясняваше колко много ти ти помагат майка ти и баща ти.  Hug

# 111
  • София
Ani, на Нестле детските със сигурност са с олио, а не с маргарин  Wink Те вече почват да се усещат всички и да правят обикновените бисквити така. Аз например много обичам на Победа Еверест-а, но са с маргарин те. Confused

# 112
Привет.
Темичката нещо се оживи, това е хубаво.
Аз влизам да се похваля, че съм вече с 1 мъдрец по-малко. Не беше толкова страшно, колкото очаквах. Сега остава да се простя с още 1, дано и там да мине леко.

Сега почвам да се чудя какво да готвя на домочадието, че нещо фантазията ми не работи. Може да дадете малко идеи. Какво им готвите на децата?

# 113
Деси, през седмицата Алекс обикновенно е на готвено от кухнята, но за събота и неделя, освен супата, често правя фрикасе с бяло месце, кюфтета със сос, зеленчуци на фурна с пилешко месо, пълнени чушки ( постни или не), мусака без запържване на каймата, огретен, картофи със сметана и кашкавал на фурна, гювечета... На първо време това се сещам, то мойто яде всичко така или иначе... Но най-много обича супа, по мои наблюдения  Grinning За десерт често му правя бисквитена торта, мляко с ориз и грис с горена захар, но човека обожава филия с мед и масло, както и принцеси на грилчето Wink Дано съм ти била полезна, ако се сетя още нещо ще пиша  Wink

И аз правя бисквитената торта с Житен дар, детските, с домашен крем ванилия - детето се убива да яде  Wink

# 114
Здравейте,
Деска, Дара също като Алексче през седмицата си е на кухня ,но напоследък ми прави впечатление ,че рибата взе да отсъства затова събота и неделя с баща й гледаме да наваксаме тази липса ! Но тя също хапва от нашите манджички ,а аз редовно готвя като гледам едната манджа да е течна-супа ,а другата е гювеч с месо и зеленчуци ,много използвам йенския си съд и гювеча ,в нас принципно не пържим,мнооооого рядко може би веднъж-два пъти да сме пържили картофки!
Но си хапваме доста месо ,Дара също си пада мръвкарка .... Laughing
Ваче,и аз тези бисквити купувам ,даже преди малко й правих тортичка Laughing! Laughing
Сутрин свикна да сяда на гърнето с шишето с портокалов изцеден сок и дори си го търси ,което ме радва ! Киви обича да хапва много и ябълка!
Чинче,видях снимките -всички сте прекрасни -и Нико и Борис,ти си супер свежа ! Hug А и гостите са супер сладки ,много порастнала ми се видя Мона -висока и прекрасна ,Лорчето нежно като фина порцеланова кукличка -винаги така съм си я оприличавала ! Heart Eyes
Ние с Дарчето си се разходихме въпреки ,че е мрачно ,много обича пица ,което не знам колко е добре ,но веднъж в седмицата или на две седмици  й купувам едно парче....та хапна си днес едно парченце !
Днес сама се премери на кантара Laughing-качи се ,с малко дрехи и сух памперс е 14кг. ,та тежи си ми ,но пък е набитичка Laughing да ми е здрава най-важното !
Хубава вечер!

# 115
Деси и аз като тебе не вземам кухня, а готвя. Момичетата са изброили доста идеи. Аз вчера готвих картофена супа; днес направих кекс за закуска; приготвила съм се да правя и скумрия на фурна с доматен сос.

# 116
Благодаря за споделените идеи за готвене. Риба не съм готвила скоро, трябва да се реванширам. Марти не обича риба и ме затруднява, но какво да се прави. Иначе като си ходим на Варна поръчвам на мама да ми прави от морска риба супа за мен и Йо.
Иначе днес сготвих крем супа, месо с ориз и картофки на фурна - пак с месо. Аз мога и без него, но Марти и Йоана са месоядни. Гледам да редувам поне видовете месо, не че от магазина са много качествени де. За десерт - кремче.
Йоане не обича яденета с червен сос, което също ме ограничава. Не че не й правя де, ама ги оставям за обяд, защото с бабата яде всичко.
Обожава обаче яйца. Види ли ги в хладилника и веднага си иска да й правя. Аз или ги варя или ги мятам в тигана с 1 капка олио и те стават повече като печени отколкото пържени.

# 117
С Чин сме приятели във фейса, пък аз нито една снимка на Борис не виждам  Rolling Eyes Специално влезнах в нейния профил да видя ама... не се вижда. Както и да е, не е някакъв проблем, просто ми стана интересно. Не е важно.

Деси, мойто обича така маслини. Намерих в Кауфланд едни обезсолени, та поне тях да яде  Grinning
А в нашата кухня задължително всеки петък има риба, а всеки понеделник е постно. Даже във 2-ра група сега разнообразиха с рибно кюфте с гарнитура задушени картофи, много вкусно нещо  Laughing

# 118
За храната,аз направо не знам как ще я караме лятото като запиша Надя на кухня отново... на нея една голяма купа не й стига  Rolling Eyes какво остава да е едно бурканче..

Иначе яде всичко.Снощи пържих кюфтета.Изяде 2бр с 1 филия хляб и лютеница  Laughing Голям глад,казвам ви... Е,избягвам да й давам пържени неща,а и в нас рядко се пържи,много рядко... но каквото ядем ние,това яде и тя.По-предната вечер пък правих качамак,страаашно й хареса  Heart Eyes

Бисквитки също не съм й давала доста отдавна... правя й домашен кекс,или пък соленки...Напоследък все гледам да е нещо,което аз съм приготвила,да не купувам боклуци... правя си примерно една доза соленки,прибирам ги в кутия,и когато поиска - имам под ръка...

Целувки на всички и лека и спокойна нощ!   bouquet

# 119
Ей,Ваче,тези Евереста са толкова вкусни наистина,но вече не ги купувам.

Ани,много съм заблудена,въобще не съм се сетила да видя в Био магазин.Да поръчвам по интернет едва ли ще се надъхам,дано там да намеря.Като видях,че си сънувала мен малко изтръпнах  Mr. Green А моята торта е силно казано торта де : ) - бисквити,заляти с 3/4 пакетче разтопено масло,отгоре крем,банан,крем и киви примерно.Аз помислих,че ти правиш нещо като торта с мюсли,а то какво е всъщност?Бисквити с мюсли и ядки,но мюслито го киснеш преди да ги смесиш ли?

Деси,напоследък често готвя грах с телешко.

Хелънче,и Марто е пристрастен към "кинки"- маслинки : )))

Утре ще допиша,лекаа!

Общи условия

Активация на акаунт