Слънчицето весело напича, а Юнчето навън щастливо тича!

• 36 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Верно,че беше Инспекцията по труда  ooooh!Аз пък  hahaha JoyНОИ хахаха
И аз незнам как стоят нещата с децата от 2 до 3 годинки ThinkingМалчо като навърши две по взаимно съгласие се разделяме и отивам за 4 месеца на борсата,но точно зимата увисвам,а мисля да го пускам направо на градина,но към 3-тата годинка и до тогава трябва да измисля нещо Thinking

# 256
  • Sofia
До 3 год. на децата майките са защитени от съкращение!

# 257
Привет, банда Hug

Пао, честито  bouquet! Много успехи от тук нататък Hug

До 3 г. майките наистина са защитени, иска се разрешение и ако има сериозни причини може и да им позволят да ви съкратят. На мен ми обясняваха за невъзможност за придвижване, или нещо подобно, но се съмнявам на някой да му се занимава с мен. Лятото пускам щурчето на детска и дано си намеря бързо нова работа и без това не издържам вкъщи вече 2 г. и 5 месеца, депресирам се и затъпявам Crazy.
Хубавото е че нещата с курса по програмата "Аз мога повече" се раздвижиха и от 1 април започвам дистанционно Party

Ани2, много хубаво си го написала Hug.

Ние другия месец ще кръщаваме една малка кукла и главата ми се пълни с планове, разглеждам рокли Heart Eyes. ММ отвори дума да направим кръщене и на Иво за втората годинка, та още повече планове ми се завъдиха сред бръмбарите ooooh!. Още не сме се разбрали кой ще е кръстник, ако скоро не постигнем консенсус, може да го отложим за следващия РД Laughing

Хоупфул, звучиш чудесно Hug

# 258
По закон сме защитени, но има вратички. Мен ме съкратиха след Косьо и то с минималното според закона обещетение - 4 заплати. Аз се запънах да си ползвам поне натрупаната отпуска, защото беше доста и това си е стаж, но не се съгласиха. После се ядосах и исках повече пари, но и това не стана - криза било и от инспекцията по труда пак им казали, че ще разпишат. Реално ми се беше натрупала голяма сума и се оплакали, че ги изнудвам
Всичко това съм го правила след консултиция с адвокат.
Година след това затвориха бг офиса, така че към днешна дата е по-добре, че си изкарах времето с детето, а не да се върна на 3тия месец както се говореше в началото и сега пак да съм без престижната работа.

# 259
По закон сме защитени, но има вратички. Мен ме съкратиха след Косьо и то с минималното според закона обещетение - 4 заплати. Аз се запънах да си ползвам поне натрупаната отпуска, защото беше доста и това си е стаж, но не се съгласиха. После се ядосах и исках повече пари, но и това не стана - криза било и от инспекцията по труда пак им казали, че ще разпишат. Реално ми се беше натрупала голяма сума и се оплакали, че ги изнудвам
Всичко това съм го правила след консултиция с адвокат.
Година след това затвориха бг офиса, така че към днешна дата е по-добре, че си изкарах времето с детето, а не да се върна на 3тия месец както се говореше в началото и сега пак да съм без престижната работа.

Мая е много права. Намират се вратички, стига да са решили. Защитени сме по закон, но колко начина има да се заобиколи закона  ooooh! При мен сега пък друг проблем е наред. Аз нали се водя на работа в Пловдив и сега ако искам да ползвам платения отпуск от 55 дена трябва да се върна на работа поне за 10 дена, ако искам да ми се актуализира заплатата. Иначе изплащали на минималната работна заплата отпуската. Така ми казаха приятелки. Някой знае ли дали е вярно? Направо си ми е проблем, трябва да ги моля пак да ме местят, ако е така. Не знам дали ще се съгласят, а при мен сумата от разликата си е доста голяма, няма как да се примиря  Tired.... Оххх, писна ми, честно казано, от проблеми  ooooh!

# 260
Хеленче, ако не се върнеш за 10 дни на работа мисля че трябва да ти платят отпуската на база заплатата, които си вземала преди да излезеш по майчинство. Защо минимална? Освен ако не си била на минимална тогава. А ако имат увеличение на заплатите за тези 2 години които си отсъствала е добре да се върнеш за 10 дни, за да ти се актуализира заплатата и да ти платят отпуската на по високата сума.
Аз също мислех така да направя, но едва ли ще ми вдигнат заплатата за 10 дни и затова ще си ползвам отпуската направо.

# 261
  • софия
Здравейте момичета,
Има много хубава тема тук във форума, "Майчинство счетоводно" момичетата се много отзивчиви.
Ние сме горе долу добре, първо Дани беше болен после Мони имаше сополи, слагахме коларгол, инхалациите я спасиха, сега пак Дани и така, бърша сополи цял месец вече Mr. Green, но да минава леко.
Купих Плейдо пластелин и два дни се заиграва доста с него, пробвайте.
Хубав ден Hug

# 262
  • София
Хелънче, така е.. 10 дни трябва да работиш, за да се актуализира заплатата (от старата, не от минималната). Ани, тук не става дума дали за 10 дни ще ти вдигнат заплатата, е освен ако при теб не е имало раздвижване.  Peace По закон майката в майчинство получава всички придобивки, които би получила ако не е била в майчинство. Например ако е взимала вредни и те са се повишили през тия 2 г. те се актуализират. При нас например е вдигана минималната договорена сума, която се ползва за база за заплати. Това го има обикновено в големите фирми или в държавните и общински такива. Ако не бях работила 10 дни преди да ползвам отпуск нямаше да получа по-високата заплата. А разликата не беше за пренебрегване.  Wink

# 263
Здравейтее.

Ще драсна само,за да благодаря на всички ви. Hug
Малчото спи и аз дремнах малко с него и сега съм репичка,та ще изпия и едно кафе на спокойствие.
Цвети,ние ще пробваме. : ) Мерси,че напомни.  Hug

# 264
Ваче, Ани  Hug мерси за инфото. Абе мислех си, че има нещо гнило, ама... Ваче, понеже нашата фирма е много голяма, заплатите може и да са се вдигнали, обаче те никога не са еднакви за всички. В смисъл, че се увеличават на база резултатите през годината. Не е по дефолт за всички. Та в тоя ред на мисли, аз заслуги последните 2,5 години нямам  Mr. Green, т.е имам и сега ме дърпа за блузата  hahaha де, ама тва е друга тема  Hug
Цвети, подсети ме, сега ще питам и в темата "Майчинството счетоводно"  Peace

# 265
  • София
Хелънче, да може да е така. При нас също не растат еднакво. Има и растеж на база резултати, но основната ни заплата се образува по таблица с коефициенти, които се умножават по една базова сума, която се договаря между синдикати и работодатели. Това второто е нещо, от което работодателя не може да ме лиши защото съм по майчинство. Ако са се променяли парите за храна - също... Иначе разбира се, че на колежката може да е скочила заплатата, защото е съвместявала и моята длъжност, но аз не мога да искам това увеличение като се върна Wink

Абе питай си в Счетоводното, там ще ти кажат  Wink

А между другото много ме учудихте с това, че ИТ е давала така с лека ръка разрешения за съкращаване  newsm78 Такива неща се случват доста рядко, макар и да има вратички. Цялата работа е, че ако Мая е завела дело със сигурност е щяла да го спечели. Работодателя не иска да си навлича такива главоболия и не пипа майки на деца до 3 г. Wink

# 266
ВачеPeace разбрах как е при вас... Аз ще се обадя да видя нашите какви са ги накъдрили все пак със заплатите, но по-важното е, че от майчинството счетоводно ми казаха, че няма проблем. Ще ми изплаща отпуската на база последния месец, в който съм имала 10 последователни работни дни  Peace

# 267
Момичета, благодаря на всички за поздравите  Hug Hug Hug Все още се напасваме с Бойчето, а като минаха 2те седмици удома на ММ, Камен го пратихме у баба му за през деня, защото аз не мога да вдигам тежко месец и половина.
Ходихме на преглед при нефролог за бъбреците на Бойко 2 седмици след изписването и доцентката каза, че май са се смалили малко, но за по-сигурно да отидем след месец пак. Това, което е важно е, че не са уголемени, а или са същите или са по-малки. Така че аз съм доволна за момента. За жалост ще пие антибиотик до другия преглед още цял месец Sad съответно от това го почват колики, но все още се държи мъжки и рядко го боли - здрав стомах/черва ще извади това момченце!

Пао, питала си за водите - и аз не разбрах точно кога изтекоха, но със сигурност някъде по време на напъването Wink след 8мия сантиметър Wink С изтекли води не пускат да си ходиш от болницата Simple Smile
Честито дипломиране   bouquet

За Камен да кажа - и той пощуря, почна да вади зъби тепърва, прави напук. И при нас баща му се чуди къде сбъркахме и защо е разлигавен, ама уж се старае да проявява разбиране, де. Опитваме с много говорене, с наказания (без бой) - например да седи на един стол и да не слиза 20мин. Особено като иска да гушка бебето и ако му спрем ръката той се ядосва и удря бебето по главата - на нас се ядосва, ама удря него в яда си и после му се караме и обясняваме, че не може така.

# 268
  • софия
Шуши, дано следващия път всичко е наред с бъбреците а бебчо Praynig, разби ме направо с това стоене 20 мин., аз Дани не мога да го накарам да седи мирен толкова.

# 269
Здравейте мамчета,
изобщо не бях наясно с ИТ и разрешението от там ,но ще говоря със счетоводителката какво можем да направим!
Изкарахме си супер в Стара Загора ,посетихме Аязмото със зоопарка-Дара страхотно се радваше и в същото време страхуваше на животните ! А за хотела и СПА-то-няма такъв кеф в басейна и цял ден обяснява как пувала  Laughing и се преструва ,че се дави с водата ! Аз малко се поразболях ,сливиците ми са доста зле ,ама да видим ще се справя ли без антибиотици! Вечерта на РД на ММ и в същото време на годишнината ни отидохме в едно прекрасно заведение,честно казано останах впечатлена от детския кът ,масата беше точно до него ,но е затворен кът  с аниматорка ,като в същото време на плазма виждаш как детето си играе!Хем тя беше доволна ,хем ние с ММ пийнахме по питие!
Цвети,радвам се ,че вече сте добре! Hug
Хелънче,дано при теб нещата се наредят! Hug
Шуши,дано малкото бебоче е ОК ! И аз малко се поучудих как така 20мин. успявате да го задържите на един стол! Аз не бих могла,а и честно казано ....не знам дали бих могла така да я накажа!
Лека вечер засега! Hug

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 20:21 от ichkata83

Общи условия

Активация на акаунт