Слънчицето весело напича, а Юнчето навън щастливо тича!

• 35 729
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Честит имен ден на всички именници!  Hug Весел и слънчев празник днес.

Мен ме е налегнала една скука днес!  Confused

Честито на всички приети в ясла! Браво, браво! Дано и дечицата бързичко да свикнат.

Мая, голям сладур е Йосиф!
Никола също много обича да кара едно колело на 3 гуми, но не иска да върти педали , а си го бута с крачета. И да върви пеша много обича. Изминава огромни разстояния без проблем. Вече почти не се вози в количка, но я вземем с нас да я бута, че ако сме без нея и тръгва в каквато посока си реши.

# 481
  • София
Ваче,нищо не пишеш,Ралка ходи ли на ясла редовно,боледува ли...

Ох, имаме семейни неприятности и не ми се пише  Rolling Eyes Няма какво да ви занимавам Wink
Ралка ходи на ясла, почнала е да прави бели даже  Crazy Качавала се по маси, столове, скачала. Изобщо започнала да побеснява доста Grinning
Иначе сме добре. Надявам се струпалите се накуп проблеми да се разрешат също така накуп  Grinning

За триколка не знам, ама Ралито много искаше кола като в яслата. От ония дето се бутат с два крака. Иначе след таз кола възнамерявам да я кача директно на колело без помощни колела, защото със Саша не направихме така и тя до 8 г. не можеше да кара колелото  Wink Като махнахме тъпите помощни и всичко се оправи. Аз също съм се учила на Балканче без помощни и нямах проблеми.
Ако триколка е онова дето родителят го бута аз предпочитам количката, защото мога да я товаря. Рядко я ползвам вече, но все пак се налага и е по-компактна от подобно колело.

# 482
  • София
Аз още се чудя малко дали си струва парите, ама ми трябва някакво превозно средство. Площадките са на десетина минути от нас, както и стадиона. Не че не може да ходи, но не слуша хич за посоката, а в такива случаи и съм натоварена и какво по-напред, ако трябва и да го нося Simple Smile Иначе мина този период, в който не искаше да погледне количка. Но си мисля, че триколката повече му отива на възрастта, а и ще тренира въртенето на педали. Пак става за пренос на някоя и друга играчка и вода.
Гледахме колелета с две гуми и помощни, за догодина май са по-подходящи, сега са малки  newsm78 Има и едни без изобщо педали и помощни, за бутане с крачета са, чудя им се и на тях, ама май няма да са ни практични.
Ваче, как директно на колело без помощни... Аз мога да кажа, че съм израснала на колелото, ама си се научих първо с помощните.

# 483
Здравейте!
Загубих се аз, че доста задачки ми се струпаха напоследък, но гледам да следя какво пишете поне от време на време.
Честито на приетите на ясли! Дано им понесе на дечица и по-малко боледуват.
При нас март и април бяха доста критични - варицелата на Явор, след това Румен боледува, след това Явор, баща ми с пневмония в болница (прихвана от децата), сега пак Румен прокашля, но се надявам да се размине сериозното боледуване. Променливото време предразполага към сополи и кашлици.
Ваче, бързо да минава кофти периодът!
Ние вчера се разходихме до Роженския манастир - отдавна не бяхме мърдали от Бл-д, имахме нужда от промяна. Явор също вече доста ходи и навън, но все в посоки, дето не ме устройват. Затова още ползвам количката за по-дълги разстояния.
Друго какво - да се похваля, че си купих хлебопекарна и сега си правим хляб и козунаци вкъщи.
Прекрасни празници пожелавам на всички!

# 484
  • София
Ваче, как директно на колело без помощни... Аз мога да кажа, че съм израснала на колелото, ама си се научих първо с помощните.

Ей така... Mr. Green Падаш, ставаш и се научаваш. Саша докато не й махнахме помощните не можеше да се крепи на колелото, само се кривеше отгоре и се набираше ужасно, защото и педалите така се въртят трудно като висиш като дроб и то опира ту в ляво, ту в дясно. Махнах помощните и на третото качване тя караше. Е, не говорим за 2 г. дете, но тя беше на 7 г., а 4-5 г. деца вече фучаха с колелата. Та възнамерявам когато Рали стане на възраст за колелото с 2 гуми да се качи без помощни. Аз на 6 г. карах Балканчето, което по принцип е голямо и няма как да му сложиш помощни. Преди това не съм имала малко колело.

Аз много харесвам колелата без педали Laughing Те са пак с две гуми и съм виждала доста малки деца да ги карат.

Ана, благодаря за пожеланието! Hug

# 485
Ваче, бързо да ви се оправят проблемите!!! А пък за Ралка - да му мислят лелките хи-хи Simple Smile

Мейдънли, чувала съм много добри отзиви за колела без педали точно за деца на 2г. С тях се научават да пазят равновесие и като станат на 2.5-3г. вече могат да се съсредоточат върху сложното упражнение "въртене на педали". На тях тези срещуположни движения на 2та крака са им трудни в сегашната възраст, но когато поне пазенето на равновесие е усвоено се научават на истинското колело за часове (дори не за дни). Така казват поне хора с опит.

Бюти, ще кача 1 снимка как ги возя в количката двамата Simple Smile Видях го миналото лято от друга майка. Бебето отзад на свалената облегалка, а баткото на предния край на седалката виси на бариерката.
Честит празник на Лорчето на патерица:)

Силве, с удоволствие ще кача в групичката една снимка на Бойко. Малко не смеех да ви занимавам, че нали не е юнче и да не спамя...

# 486
Здравейте,маминки
отдавна не съм писала ,но в това хубаво време направо не ни се прибира!
Честито на всички приети ясленчета Hug ,аз се чудих ,но се отказвам дори да е приета,ще си се гледаме до градина,за добро или зло ,ще си послушам интуицията!
Честито и ва всички именници от вчера! :hug
Ние изкарахме чуден ден при баба и дядо,ММ й направи собствен пясъчник с уникален пясък -по-ситен и от морски,ходи да го търси и аз не знам къде ,ха ха и направи прекрасно място за игра,а тя така се зарови с кофичките и с батко й голяма игра му спретнаха!Едва в 21ч. се прибрахме ,много хубав ден беше,свакърва ми прекрасни ястия приготвила ,скаричка ММ спретна !
Чакат ни прекрасни Великденски празници,ще се съберем при майка с брат ми и племенничката на празничен обяд ,а Гергьовден ще празнуваме при свекърва ми ,имаме поводи да отбележим,дядото на Дара има юбилей -става на 60г. ,та се надявам да сме здрави ,за да изкараме чудесни дни!
Ваче ,да се оправят тези проблеми ,звучиш сериозно ,та се надявам всичко да се подреди !
 Hug
Шушииии,видях двете ти момчета -прекрасни са в колиличката ! Hug
Хубави слънчеви празнични дни ,момичета!

# 487
Здравейте Hug

Честито на приетите ясленчета  bouquet

Ваче, дано скоро се похвалиш, че всичко е отминало Praynig

Шуши, много са готини Hug

Ние не можем да се нарадваме на хубаво време и всяка свободна минута сме на двора заедно с комшийчетата - наборче и една тригодишна кака. Или в нашия, или в техния двор тичат, щуреят, голям кеф. Кеф ми е и на мен че вече не е бебе, аз си простирам, върша си каквото имам, а той си обикаля около мен. Полива с една лейка, основно краката си Mr. Green, копае в градината, разнася кофи насам-натам маминото градинарче Heart Eyes

Искам и аз колело без педали, не мога да си го представя как ще балансира Crazy, но споделям мнението, че е по-добре да се учи без помощни.

Трябва да ставам вече, ще гледам скоро да пиша пак Hug

# 488
  • София
Леле, как ви завиждам на всички дето имате дворове  Sunglasses А ако ще да си поливат с лейки по краката и да ядат пясък...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 489
И на мен ми звучи много идиалистично... искам и аз
Ние до сега бяхме на Витоша - чудно беше.

# 490
  • София
Здравейте Hug
И аз не съм се включвала отдавна, ама все нещо правя и не смогвам, а вечер не искам и да виждам комп Mr. Green
Днес обаче е мъртвило на работа, май само аз работя, тоест нищо не правя, защото няма никой Mr. Green
Моя дребосък пък не е приет на ясла, обмислям от септември да ходи в една частна за по 1/2 ден, но ще видим каква цена ще кажат. Поне да общува, иначе така или иначе баба му си е вкъщи и няма смисъл и да спи там...а и много пари Cry
Шуши, много хитро за двете деца в една количка Laughing
И на мен ми харесват тези колела без педали. Ние имаме триколка, в момента много й се кефи и все като се разхождаме по квартала сме с нея, в количката само като ходим по паркове следобяд и ще спи. Нашата триколка на Smart Trike, 150лв беше, подарък за р.д.-то му, сега не бих дала толкова пари, и по обикновените вършат същата работа. Но определено още не може да върти педалите, дори не иска да опита, вика не не не и си ги слага на степенките.

Надявам се всички да си изкарате хубаво почивните дни Hug

# 491
Тъкмо влизам в темата да напиша ,че завиждам на всички с дворове,а тя Вачето ме изпреварила  Twisted Evil

Времето си е направо лятно,и като ви гледам как смело ги разсъбличате децата ( Ичка  Hug ) ... аз като че ли не смея... Само онзи ден за малко я съблякох навън по къс ръкав.

Аз се отказах от тези колелета,които се бутат само с крака. Смятам,че много бързо ще се уморява, и ако тръгнем някъде по-надалеч и ще трябва да го мъкна на ръце.Насочих се към триколка,на която дръжката се маха,и после ще си го кара сама. Много са малки за колелета с помощни гуми.  Peace Мое мнение... аз качих Надя онзи ден в Карфур да изпробвам едно,направо се претрепа и после не искаше пак да се качва  Grinning

Иначе ние сме добре.... Надя онзи ден пак ми вдигна температура за няма и 24ч. и то докъм 37.7 .. Какви са тея работи,не знам. Има няма 1-2 седмици и го прави тоя номер.Пуснах й отново стерилна урина и нямаше Ешерихия коли. Онзи ден й пуснах кръв,малко завишена утайка 22,и левкоцити 13.Според док,децата покачват левкоцити дори ако реват яко при взимането на кръв.. Според нея нищо обезпокоително й няма.  newsm78  

Е,наоплаках ви се.
Целувки на всички   bouquet Хубав слънчев ден желая! Отивам да си омеся едни кифлички,че Надя като стане да се мятаме навън!

# 492
Здравейте,
Дидолинкааа,ми да ти кажа такава е жега ,че просто щом аз съм по дънки до коляното и потник смятам ,че и на нея й е ок! Но да ти кажа не си само ти така ,като гледам доста майки още се притесняват да разсъблекат децата ,което е разбираемо -тези резки температурни промени не са много полезни ! Да се оправя Наденцето-видях я каква е готина мацка с очилата ! Hug
Зверче,ми наистина доста пари искат частните ясли......щом има вариант баба му да го гледа ,пак си имаш вариант!
Ваче,наистина и при майка и при свеки ми е много хубаво на двора  ,и като виждам Дара как играя с кеф ,още по-добре се чувствам! Grinning
Хубав ден и ние ще се стягаме лека полека!

# 493
При нас е същинско лято, преди малко погледнах термометъра от сенчестата страна - 27о Crazy. Хлапето от няколко дни е по тениска и късо панталонче, даже вчера го постригах съвсем късичко, защото косата му ставаше вир вода.

Ваче, Мая, Дидолинке Hug

# 494
Привет по късна доба! Wink
Дидолинка,много странно така с тази Т. Confused

Зверче,това е добър вариант-стига да ви устройва таксата.Според мен си заслужава да ходят децата на частна градина(стига да е добра),защото времето и вниманието,които им се отделят са несравними с тези в държавната(в повечето случаи,естествено има и изключения).За съжаление ние в момента не можем да си го позволим.Пък за детска пак ще пробвате. Hug

Моето диване кара колело без педали със завидна бързина от известно време.Дори се опитва да догонва братовчед си,който е на 4 и кара колело с помощни,и почти не изостава.На мен ми ставаше зле само като го гледах. CrazyКака му се вдъхови покрай него и се научи да кара без помощни преди два дни(сама,не искаше да и помагаме като я държим отзад)А също върти  педалите на триколката,на която сме махнали дръжката,че се счупи).Препоръчвам ги и двете-той много се забавлява! Peace

Общи условия

Активация на акаунт