Слънчицето весело напича, а Юнчето навън щастливо тича!

• 35 669
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Хелънче, ЧРД!!! Бъди много щастлива и обичана!!!!  Hug Hug Hug

# 676
  • София
Ехх, Честит Рожден ден на всички, които съм пропуснала тези дни Hug Много здраве най-вече Praynig Hug

Ние бяхме на една къща за почивните дни, много готино беше, 3 семейства, с 3 бебета, супер Mr. Green

Ваче, не съм виждала до сега такова кокосово масло, много странно...може и да не е менте, но 100% има нещо добавено. Аз си взимам кокосово масло в буркан, от Балев или някой друг био магазин и е доста по-скъпо. Бяло е на цвят и ако е по топло навън веднага става течно, като олио и прозрачно. Бюти, в този ред на мисли, твоето си е ок, точно така трябва да е, а иначе за корема е много добре с какаово масло да се мажеш, то е още по добре, пак в Балев био маркет го има Hug
А кокосовото колкото и да го нагряваш няма проблем, не става отровно, като олиото и зехтина.
Вампирка, маслата на Икаров обаче не са био, не стават и за ядене, само за мазане.

# 677
  • София
Зверче, напълно 100% кокосова мазнина си пише в БГ текст. Пише, че е за сладкарски и кулинарни цели. Аз не съм го държала навън, но в хладилника е много по-твърдо от маслото и прилича на мас, белезникаво е. Ето в този сайт пише това
Landkost Kokosfett consists of pure, unhydrogenated coconut fat only and is neutral in taste. Landkost Kokosfett is suitable for cooking, roasting, deep-frying and particularly for glazing.

Landkost Kokosfett

•    from 100 % pure coconut fat
•    non-hydrogenated fat
•    water free
•    can be heated to high temperatures
•    neutral taste

Мисля да не лъжат германците  Grinning В ХИТ-а го взех на щанда с маслата. Мисля, че е ОК, е не е био, но аз нещо съм скептик и смятам, че доста се спекулира  Wink

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 15:22 от Vache

# 678
  • София
Хелън, честит рожден ден на патерица!  Много любов и много успехи ти желая!  bouquet

Мерси за отговорите, момичета Hug  Наистина, като стана малко по-хладно, мазнината се стегна.  А аз си мислех, че съм се прекарала нещо Embarassed

Ваче, сигурно разликата в цената идва от това, че не е "био", пък и може да е въпрос на някакво "качество" - 1-во, 2-ро...
По принцип и аз им имам доверие на германците, мисля си, че и по-евтините техни продукти пак са с добро качество, сигурно по-добро и от това на някои наши скъпи такива Rolling Eyes

# 679
  • София
Бюти, знам ли.. ето примерно зехтина.. ами цени най-различни, често спекулативни, но там поне знаеш, че има разлика в добиването му. Докато тук е май като с маслата... българско, немско, Президент, все е 82% масло, няма вода и не е худрогенирано. А цената е по 2 понякога. Нищо.. аз ще си го ползвам това, въпреки, че не е вкусно  Wink

# 680
  • София
Ваче, ама то и това за 18 лв. не е вкусно Mr. Green
Иначе за маслата аз намирам разлика Rolling Eyes  Никак не харесвам българските масла, имат съвсем различен вкус от немското, консистенцията им е различна, имам съмнения относно суровините, които се влагат...  На Президент чак не се изхвърлям, но ползвам Дойче Маркенбутер, ама ние и преди сме го коментирали.

# 681
  • София
O, да, естествено! Аз също немско масло взимам. Понякога дори си правя масло. Понеже аз купувам прясно мляко от ферма и ако се падне да е с голям каймак правя масло за 2-3 филийки  Grinning Иначе българското на мен ми мирише на гранясало, не знам защо.. нямам съмнение в суровините, защото няма БГ производител дето да съм пробвала и да няма такъв вкус.

# 682
  • София
Точно на гранясало има мирис!

Извинявам се за спама и спирам Embarassed

# 683
Ааа защо да е спам! Темата стана много интересна!  Peace

# 684
  • София
Хелън, честит рожден ден с малко закъснение! Да си здрава, обичана и много щастлива!

Много ви благодаря за пожеланията за моя рожденик!  Hug

Рожденият ден мина с малко сополив Виктор, беше много разлигавен, но и щастлив, особено с дечицата. Вкъщи го изкарахме, но вече си казвам, че друг път ако имаме възможност - навън, където аз ще мога да обърна внимание и на него, и на гостите, а няма да се изтощя предварително от чистене, готвене, миене и пак така, че цял ден беше малко върволица  Simple Smile Ние му подарихме дървена писта за топчета и фигурки - забавлява се с нея, че и ние покрай него, а кумовете му подариха едно пиано с букса за микрофон, понеже им казах, че той си има страст - да включва и изключва кабели най-различни и от всичките му функции на това пиано най-много се кефи на тази буксичка с кабела  Laughing Инженерче, като баща си  Laughing
Днес много се чудех да го пращам ли на ясла, но реших да отиде заради тържеството с тортата при децата - лелите казаха, че е минало много хубаво, духали свещички, танцували, пели (колко е пял той отделен въпрос, но се е забавлявал човека).
Утре обаче и до края на седмицата ще сме си вкъщи, да лекуваме хремата, а и ще се опитам да махна памперса. Жалко само, че  е студено пък сега. Имаме вече доста къси панталонки, но дълги за такова време няма, поне не достатъчно за едно голямо опишкване, евентуално  Simple Smile

# 685
  • София
Мейдънли, хубави подаръцие получил Виктор, дано се забавлява и занапред с тях Hug

Ваче, ами тогава си е ок това масло, просто не бях виждала до сега в такъв вид кокосово. Може да намина да взема и аз от Хит-а. Ние сега покрай работата на ММ взимаме масло от една мандра край София, ммм много вкусно, истинско и евтиноо Mr. Green Mr. Green Mr. Green Преди това и ние взимахме немско...

# 686
  • София
Ех, зверче, откога си ми обещала от това масълце и на мен... Rolling Eyes Wink

Браво за рождения ден на Виктор, звучи като да е имал чуден празник въпреки сополите Heart Eyes

# 687
Мейдънли,закъснях доста,но все пак,честит рожденик.Да е жив и здрав.
За рд вкъщи-всички,които веднъж са го правили се заричат,че повече няма,обаче аз си навих на пръста Laughing Намислила съм някои неща да направя,ще видим в крайна сметка.

Ани,я кажи някои супер храни,моля те,стана ми интересно.

Хубаво се разприказвахте за кокосовото масло и аз ще си купя щом става за готвене.

Имам да се хваля,не мога да се сдържа,хахахха  Mr. Green Мартин одеве ми каза,че му се спи.Аз миех чинии и ей така без много замисъл му казах да отива да си ляга в леглото и да заспива и той го направи! #Crazy Доизмих си чиниите,отивам да погледна и като го видях не можах да повярвам.Досега е заспивал сам,обаче аз все пак трябваше да съм в стаята.

Слънчев ден!

# 688
Пао, то много супер храни има. Аз ще ти напиша само тези които ползвам.
Най често, почти ежедневно ползвам чиа и коноп. Тези са ми любимите. Ръся ги на салати.
От време на време ползвам спирулина, баобаб и мака. Слагам ги в шейкове и задължително ако сложа от тях в шейка, подслаждам и с агаве.
Ползвала съм амарант, но някак не ми допадна или просто аз не можах да свикна на какво да го слагам. Ползвам брашно от рожков - в сладки; също така споменахме кокосово и какаово масло. Тези последните не знам дали са супер храни.
Ако пуснем в нета "супер храни" сигурно ще излязат доста. Аз мога да дам отзиви за това което съм ползвала.

# 689
Ани,от посочените аз съм чувала само за мака,спирулина и коноп.Като си набавя някои неща пак ще те подпитам как ги ползваш.
Имам една приятелка,която ме образова по темата  и малко по малко направо си ме зарибява.Останала съм с впечатлението,че обичаш да правиш сладки неща,та ако искаш ще ти дам една рецепта за бонбони с тахан,мед и кокосови стърготини,пак от това момиче я знам.Без печене,без никаква термична обработка,а като ги опитах първия път се влюбих в тях.: )
А между другото бисквитите с мюсли станаха любими вкъщи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт