За яденето - яде си самичка вече. Абе всичко иска да прави сама. Успява да се съблече. И много прилича на Маша

Това, от което се опасявах, се случи - Виктор прихвана вируса от нас и както имаше бързо подобрение спрямо ангината от антибиотика, така след ден-два пак вдигна висока температура, пак доктори и изследвания, назначиха му Изопринозин и крайно ограничени контакти. Междувременно аз също изкарах вируса, ужасно беше, можех само да лежа и евентуално да се влача от една стая в друга с идеята да свърша нещо. И вчера за капак Виктор започна да повръща, за час-два сигурно 10 пъти. Докторката в Токуда му изписа едни свещички и каза, че нямало нищо тревожно, а аз едва ли не се надявах вече в болница да влезем, поне да съм по-спокойна. Слава Богу, това беше, след първата свещичка се успокои, и спа, спа.. Повече не е повръщал, ние сме по-добре и наистина се надявам това да е
Само че спряхме изопринозина засега.
Грипът обаче беше по-страшен от тази гнойна ангина, въпреки че налепи вече няма, но още му е червено гърлото.

Или пък заради това
. На една приятелка й вадиха мъдрец и знам, че си беше цяла операция и после се възстановяваше, трудно беше говоренето, храненето.
Оказа се, че ми дойде до главата. За имунитета не мисли, че се гради за година две. Обикновено за няколко месеца се закрепват децата. Аз избягвам да коментирам колко и как боледуват моите деца, но от опит ти казвам горното. Е, то не може да не боледуват. На 2-3 месеца ще си поболедуват. Сега ще мине зимата. Лятото ще укрепнат на въздух и есента ще са по-здравички.

Това е смисъла на тия бележки. Естествено, че има значение как родителя и лекаря приема нещата, но нали затова си има наредби. Ако всеки ги спазва нещата ще са сведени до минимум
Те не могат да се контролират навсякъде, но ако се конролират в градина и училище няма да има бум на Хепатит А.
И тук не става дума за една проста контактна бележка, а за цялостни мерки за превенция на някои заболявания. Само с ваксини няма да стане, а по-ефективно ще да е миенето на ръцете и контрола от страна на ЛЛ
Факт е, че в нашата ясла не се приемат видимо болни деца. Факт е, че не съм чула някой да роптае срещу бележките, срещу взимането на секрет за глисти периодичен, срещу връщането на болно дете. А между другото не знам как на родители изобщо им хрумва да си оставят болните деца на градина. На мен ми е жал да оставя детенце с Т на друг да се грижи за него.
- толкова полезна информация само в 2-3 поста. И аз не знаех какви са тия контактни бележки, ама ето сега видях, благодаря
А за това, че си оставят болни децата - лично аз съм виждала как майка казва на леличката - "Нали за това ви се плаща, да гледате децата, какво като кашля, не е болна"... Бяхме ходили с моя приятелка да си вземе детето от яслата
Не ги разбирам аз тия майки, аз изтръпвам като го видя моето със сълзливия поглед, зачервения нос и кашлящ... Не знам за другите, ама аз не бих го оставила, че как ще си работя спокойно?! Ама много да не се изказвам, че Алекс още не ходи на ясла, де.
В днешно време не може да изгониш от час ученик, който пречи на останалите, защото му нарушаваш правото на образовние
Децата до 4 клас не могат да повтарят класа. Няма оценки за поведение. Мога да кажа още куп такива неща... А при племенниците ми в Щатите могат да те изключат от градината или училището за доста малки (според нашите възприятия) провинения. Там ако детето ви проявява агресия и вие не можете да се справите с това просто го отстраняват. Там например училищата са районирани. Не може детето ти да ходи на училище в друг район. Ако го изключат не е ясно как намира ново училище. Това да ви напомня за правилата отпреди 30 г. Няма да се разпростирам по темата. Ако на някой му е интересно как е "там" ще ви пусна линк само към един пост. Исках да кажа, че неспазването на правилата от ВСИЧКИ води до сегашната ситуация и всъщност ние сме си виновни за това 

Случвало ми се е дори като бях още вкъщи да ходя с Ралито, защото Сашето е била болна. Не съм имала избор, като няма кой да гледа Рали.
/,ако не е сериозна работата караме на плодове,чайчета и промивки в носа,ако има и темп. и изглеждат по зле на лекар,но избягвам да ги водя в това грипаво време сред болните,мисля че по зле може да стане.Да не казвам голяма дума,от началото на год. леко са се разболявали,но в яслата не ги пишат отсъстващи а ги водят присъстващи,защото иначе наистина искат контактни бележки,а аз писах вече защо не искам да ги водя ако не е сериозна работата.Е случвало се е с леки сополи да са ходили,но рядко и обикновено само 1,2,дена.
.
Само не иска да ходи и още го нося като ходим някъде. Ако батко му е с нас може, но ако е сам не ще