Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 304 161
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 1 185
Цветът ми ставаше точно като на снимката на кутията и това беше една от основните причини да я харесвам - напълно предвидимият резултат, другата беше супер лесното и равномерно разнасяне Wink. А и косата ми изглеждаше доста лъскава с нея.
Все пак и самата основа има значение, а аз си поддържам червен цвят (в различни отенъци) от около 2-3 години вече. За съжаление не мога точно да се сетя кои снимки са ми от периода, в който я ползвах, за да ти покажа резултат.
 bouquet
Много ти благодаря!  Hug Това, че става като на кутията ме устройва! Simple Smile Аз си бях червенокоса, за кратко кестенява и пак де връщам към червеното:) Ще пробвам този цвят!

# 1 186
  • Somewhere far away
Момичета, коя боя и какъв цвят / номер трябва да си взема за да постигна този цвят :

http://prikachi.com/images/777/8634777j.jpg

# 1 187
  • в.преслав
Аз си взех от новите червени цветове на Алфапарф, но все още не съм се боядисвала. Два пъти си изпрах косата с витамин С, за да смъкна  предишната боя( която отиваше към кестеняво) , но пък сега ми харесва ужасно много цвета , който се получи след изпирането. Simple Smile
    Като изпробвам Алфапарф ще постна снимки. Взех си номер 7.62

# 1 188
  • Sofia, Bulgaria
IvFashion, дано се получи и при теб цвета, който целиш  bouquet

Deathcrush , много зависи каква ти е основата. Аз примерно, този цвят съм го постигала с къна върху естественият ми цвят, кестеняво. Но едва ли ще ти е полезен този съвет.  Peace

# 1 189
  • София
Аз си взех от новите червени цветове на Алфапарф, но все още не съм се боядисвала. Два пъти си изпрах косата с витамин С, за да смъкна  предишната боя( която отиваше към кестеняво) , но пък сега ми харесва ужасно много цвета , който се получи след изпирането. Simple Smile
Би ли ми казала как точно сваляш цвета с витамин C?

# 1 190
  • Под люляка
RAL77, миналата година когато свалях много тъмно кестеняво с идеята ми да я направя светло виолетово попаднах на този метод с витамин Ц-то и толкова си я харесвах , че може би 2 месеца само си правех маската и не я боядисвах  Grinning

# 1 191
  • Sofia, Bulgaria

Не съм RAL77 , но понеже съм го правила ще отговоря. Стриват се на прах една опаковка витамин С (40 таблетки), смесва се с бебешки шампоан или някакъв мек за ежедневна употреба и се намазва косата и се стои така около 40 мин. до към час. Косата ми след това стои много мека и хубава а и извлича доста цвят сместа  Peace

Ето и линк към темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649488.0;topicrefid=4

# 1 192
  • София

Не съм RAL77 , но понеже съм го правила ще отговоря. Стриват се на прах една опаковка витамин С (40 таблетки), смесва се с бебешки шампоан или някакъв мек за ежедневна употреба и се намазва косата и се стои така около 40 мин. до към час. Косата ми след това стои много мека и хубава а и извлича доста цвят сместа  Peace

Ето и линк към темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649488.0;topicrefid=4
Много благодаря Simple Smile

# 1 193
IvFashion, дано се получи и при теб цвета, който целиш  bouquet

Deathcrush , много зависи каква ти е основата. Аз примерно, този цвят съм го постигала с къна върху естественият ми цвят, кестеняво. Но едва ли ще ти е полезен този съвет.  Peace

Получи ми се малко по-тъмен,но го очаквах!:)Като цяло съм доволна! Hug

# 1 194
Няма нужда да стривате таблетки, ампулите витамин Ц имат същия ефект  Peace

# 1 195
  • Sofia, Bulgaria
______Freya_______ и аз така си мислех, докато не го изпробвах, и то от чиста проба мързел  Embarassed. Витамин С има свойството да се окислява. В ампулите то е в доста по-пречистен вид и точно поради тази причина, губи свойствата си по-бързо при отваряне на ампулата. В таблетките е химически по-обработен и се запазва за дълъг период от време дори и при досег с въздуха. (това химик ми го е обяснявал) Дори има съвети за храните, които съдържат витамин С да се консумират веднага след нарязване или (което е доста крайно) изобщо да не се режат, а да се късат  Laughing

Който иска може да пробва и с ампули де.  Peace При мен лично ефекта беше доста по-слаб отколкото с таблетките.

# 1 196
  • През девет планини в десета...
В ДМ има кутии от 100г с витамин С на прах. струва към 4 лв. Просто ми дойде като идея ама незнам дали може да се ползва за тази цел. Иначе витамин С не пресушава ли косата? Дали няма да цъфне след време newsm78

п.п. Аз също съм червенокоса

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 15:33 от мартина

# 1 197
  • в.преслав
Аз точно витамин С на прах от DM ползвах.Сложих няколко лъжички от него в балсам за коса, намазвах леко овлажнената си коса и стоях няколко часа. После мия както обикновено-шампоан 2 пъти и малко балсам отгоре-отгоре.

# 1 198
Аз съм пробвала и с прах и с ампули. Преди няколко дни дори ми беше опитът с ампулите. Направих си свой експеримент: измих косата с дълбокопочистващ шампоан, след което попих водата с кърпа и облях с прясно изцеден лимонов сок (и той сваля цвета и почиства изцяло косъма). Изцедих косата, но трябваше да попия с непотребна хавлия, защото след това капеше и беше неудобно. След това без да отмивам лимона нанесох следната смес: 2 ампулки витамин Ц, по 1с.л. маска за коса, зехтин, кокосово масло и рициново (маслата спомагат косата да не се изсуши и отново спомагат за свалянето на цвета). Омазах хубаво косата, но заради лимона остана твърде мокра. След което нагрях със сешоар за 5-10минутки. После завих под найлонова торбичка, отгоре стара шапка и стоях така може би 2-3часа, през които отново нагрях със сешоар един път. След това отмих със шампоан и сложих балсам както обикновено. Цветът ми е супер смъкнат. Още един два пъти да го направя това и може да няма нужда дори да слагам деколорант.  Peace

Миналата година правих опит с прах витамин Ц и шампоан, без да нагрявам, само стоене по-дълго, еми нямаше абсолютно никакъв ефект.  Peace

# 1 199
Имам въпрос, ако си взема оксидант 10 процента, на същата боя която ползвам, или поне в същата тоналност, ще успея ли да си оцветя косата или нищо няма да се получи. По принцип ползвам до сега оксидант 20 процента ?!

Общи условия

Активация на акаунт